جایگاه والای خمین در جهاان/ اعتلای نام ایران در جهان با نام خمینی/ امام و ارمغان عزت و استقلال برای ایران/ اعتقاد امام به رأی مردم/ تأکید امام بر جمهوری اسلامی/ نقش امام در حفظ هنر و موسیقی و حضور زنان در جامعه/ مخالفت برخی با شعار دادن زنان در انقلاب/ نقش امام در ارتقاء مقام والای زن/ فتوای امام درمورد حضور زنان در نماز جماعت با مردان/ اهمیت امام به رأی مردم/ امام منادی اسلام راستین و مردم سالاری دینی/ نقش مردم و رهبری در موفقیت هستهای/ هزینههای اضافی بر دوش ملت در زمان تحریم/ هزینههای دلالی برای فروش نفت کشور در زمان تحریم/ رد انتقاد دوخته شدن نگاه دولت به دنیای خارج/ موفقیتهای اقتصادی دولت قبل از برجام/ تلاشهای دولت برای ایجاد اشتغال/ نیاز سالانه کشور به یک میلیون شغل/ گسترش روابط تجاری ایران با دنیا/ جذابیتهای گردشگری خمین/ رونق گردشگری برای ایجاد اشتغال/ اقدامات دولت برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات/ وظیفه سنگین دولت نسبت به خمین/ اقدامات دولت برای خمین/ بهبود خدمات بهداشتی ودرمانی خمین/ پتروشیمی و خودروسازی در خمین/
سخنرانی در اجتماع مردم شهرستان خمین
3/8/1395
واژگان کلیدی: خمین/ امام خمینی/ انتخابات/ هند/ موسیقی/ زنان/ فتوا/ نماز جماعت/ دموکراسی/ خامنهای، سیدعلی (آیتالله)/ برجام/ مذاکرات هستهای/ تحریم اقتصادی/ نفت/ صادرات/ واسطهگری/ نقد/ سرمایهگذاری خارجی/ اشتغال/ روابط خارجی/ گردشگری/ شبکه ملی اطلاعات/ شبکه اینترنت/ طرحهای عمرانی/ توسعه اقتصادی/ بهداشت/ درمان/ پتروشیمی/ اتومبیل سازی
بسم الله الرحمن الرحیمن
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
یوم ندعوا کل اناس بامامهم فمن اوتی کتابه بیمینه فاولئک یقرءون کتابهم و لا یظلمون فتیلا
برای دولت یازدهم افتخاری فراموش ناشدنی است که امروز در زادگاه امام راحل میهمان شما مردم عزیز و میهمان نواز هستیم.
مردم خمین نه تنها جایگاه ممتازی در افکار عمومی ملت ایران دارند بلکه در سراسر جهان به دلیل آن شخصیت والا و بلندی که از این سرزمین بود جاودانه خواهند بود.
من یادم هست در سالهای اول انقلاب در چین در پکن در مسجد مسلمانان وقتی هیئت ایرانی وارد شد و گفتیم ما از ایران هستیم، همه مردم فریاد زدند: خمینی.
بسیاری از مردم جهان نام ایران، انقلاب اسلامی، مقاومت و ایستادگی این ملت را در مقابل ابرقدرتها و مستکبران عالم مساوی با نام امام عزیز و راحلمان میدانند.
چه کسی فکر میکرد طلبهای که روزی به عنوان شاگردی در حوزة علمیه اراک پای درس مرحوم شیخ بزرگ، حائری مینشست و روزی در کنار استادش به قم مهاجرت کرد، میتواند پرچمی را به اهتزاز در آورد که در پای آن پرچم جوانان غیور، فعال، نخبگان، فرهیختگان و سراسر ایران از مرد و زن شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ایران را طنین افکن کنند.
امام (ره) نه تنها توانست استقلال واقعی را به ایران برگرداند و عزت و عظمت را برای مردم عزیز ما به ارمغان بیاورد، بلکه توانست حکومت مردمی و اسلامی و مردم سالاری دینی و حکومتی را که قرنها مورد نظر مردم بود در سرزمینی که عشق پیامبر و آل او قلوب مردم را در طول تاریخ تصرف کرده بود، استقرار ببخشد.
شما فکر میکنید اگر فکر و اندیشة امام (ره) نبود بعد از حدود 38-40 سال انقلاب برای ما میماند؟ اگر افکار و اندیشة امام (ره) نبود امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومتی الگو در سراسر جهان قابل طرح بود؟ متحجرین و آنهایی که اندیشة واپسگرا داشتند به رأی مردم و صندوق رأی معتقد نبودند؛ آنها ممکن بود حکومت اسلامی را فریاد بزنند اما جمهوری اسلامی را نمیپذیرفتند. اینکه آرای مردم و صندوق آراء بتواند پایة مدیریت کشور باشد و قانون خدا و قرآن قانون حاکم بر جامعه باشد، از دیدگاه آنها قابل جمع نبود. فکر میکردند یا فرمان خدایا رأی مردم.
امام عزیز و بزرگوار بود که در ایامی که در نوفل لوشاتو و پاریس اقامت داشت شعار جمهوری اسلامی ایران را اعلام نمود. شما میدانید قبل از اعلام امام (ره) شعار مردم استقلال، آزادی و حکومت اسلامی بود. بعد از این شعار امام (ره) بود که شعار ملت ایران استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شد. این شعار مهمترین شعار ما خواهد بود و انقلابی بودن یعنی همین شعار: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی. همه انقلاب و نظام اسلامی ما در این شعار خلاصه شده است.
این ملت بزرگ و عزیز هرگز نخواهد گذاشت استقلال این کشور یا آزادی این ملت یا نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی که این ملت قرنها برای استقرار آن تلاش کرده است از بین برود.
اگر امام (ره) نبود شما فکر میکنید در جمهوری اسلامی ایران چیزی به نام هنر اسلامی و انقلابی داشتیم؟ سینمای انقلابی و اسلامی داشتیم؟ موسیقی و سرود دینی و مذهبی داشتیم؟ عدهای با همه اینها مخالف بودند و حتی اگر جرئت میکردند با دانشگاهها هم میانهای نداشتند. این امام (ره) بود که وحدت حوزه و دانشگاه را به ارمغان آرود. شما فکر میکنید اگر امام (ره) نبود امروز این همه بانوی بزرگوار و زنان سرافراز در این ورزشگاه میتوانستند اجتماع کنند؟ عدهای بودند که میگفتند زنها نباید در تظاهرات خیابانی شرکت کنند، چون اگر شعار بدهند صدای نامحرم به گوش میرسد. عدهای بودند که میگفتند نباید زنان پای صندوق آراء بیایند و عدهای میگفتند زنان برای تحصیل در دانشگاهها آفریده نشدهاند. زنان فقط باید خانهداری، زندگی سنتی و فرزند پروری داشته باشند؛ البته مادر بودن افتخاری بزرگ است، اما امام (ره) بود که مقام والای زنان را در چارچوب قانون اسلام، سنت نبوی و راه ائمه هدی به نقطه اوج در این کشور رساند. [شعار مردم: درود بر خمینی] درود بر شما مردم بزرگ، انقلابی، فهیم و شجاع خمین عزیز ما.
امام (ره) بود که راه را باز کرد. کسانی که به نوفل لوشاتو میآمدند، خیمهای برای وقتی که هوا سرد میشد به پا شده بود که امام (ره) زیر آن چادر و خیمه نماز جماعت را به پا میکردند که در نماز جماعت زنها و مردها با هم میایستادند. شما میدانید فتوای بسیاری از علما این است که اگر زن جلوتر بایستد نماز اشکال دارد ولی طبق فتوای امام (ره) اشکالی ندارد و در نوفل لوشاتو عکسها را که ببینید در صفهای نماز نصف صف مردها و نصف صف زنها بودند. بعضی علما میگفتند چگونه نماز بخوانیم؟ گفتیم امام (ره) تشریف میآورند اگر اشکالی باشد ایشان میفرمایند. امام (ره) راه را برای نسل جوان و بانوان ما و برای پیشرفت ما و تمدن اسلامی باز کرد.
شما فکر میکنید اگر امام (ره) نبود میگذاشتند 47 روز بعد از پیروزی انقلاب مردم پای صندوق آراء بیایند و بگویند چه نظامی را میخواهیم. اگر امام (ره) نبود میگفتند حکومت اسلامی به کسی ربط ندارد، رأی یعنی چه و مردم برای چه رأی بدهند؟ امام (ره) بود که مردم را پای صندوق آراء دعوت کرد و این مردم بزرگ و وفادار 2/98 درصد به جمهوری اسلامی ایران رأی دادند.
همه درود و سلام ما بر روح بلند آن امام (ره) عزیز و بزرگوار که اسلام راستین و واقعی را به ما نشان داد و مردم سالاری دینی را به ما آموخت؛ امامی که به ما یاد داد چگونه اعتماد به نفس ملی داشته باشیم و در برابر همه ابر قدرتها از شرق و غرب بایستیم؛ یعنی همان شعار "نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی". این انقلاب اسلامی و امام (ره) بود که به ما یاد داد و ما توانستیم در برابر همه ابرقدرتها بایستیم و پیروز شویم. امام (ره) بود که این روحیه را به ما داد تا بتوانیم در برابر شش قدرت جهانی پای مذاکره بایستیم و حق ملت ایران را به کرسی بنشانیم.
شما مردم بزرگ ایران بودید و هدایتهای مقام معظم رهبری بود که توانست شرایطی را فراهم کند تا دیپلماتهای قهرمان ما در برابر تمام دنیا آن چنان مذاکرهای را انجام دهند که بر خلاف تاریخ گذشته در یک روز شش قطعنامه ظالمانة سازمان ملل علیه ایران را لغو کنند.
مردم عزیز خمین، آیا این برای ما افتخار بود که کشتیهای بزرگ نتوانند به سمت ایران حرکت کنند و به دبی بروند، بار را خالی کند و با لنج کانتینرها را به بندرعباس بیاوریم و برای هر کانتینر 700 دلار اضافه پول بار بدهیم؟ امروز که در سایة برجام همه کشتها در بندر عباس پهلو میگیرد، آیا این افتخار سیاست خارجی ملت بزرگ ایران نیست؟ اینکه هرحواله بانکی به وسیلة صرافها و دلالها تا بیست درصد خرج انتقال داشته باشد، پولی بود که مردم از جیب خودشان میدادند و امروز که ارتباط بانک مرکزی و بانکهای ما با بانکهای دنیا برقرار شده، آن درصد به جیب دلال نمیرود؛ آیا این افتخار برای ما نیست؟ اینکه محصولات خودرو و پتروشیمی ایران در تحریم بود و ما امروز میتوانیم با افزایش قابل ملاحظه محصولات پتروشیمی صادر کنیم، خودرو تولید کنیم و فلزات گرانبها وارد کشور کنیم، آیا این آزادی تجارت برای جمهوری اسلامی ایران و ملت ما افتخار نیست؟
میگویند دولت یازدهم چشم به دنیای خارج دوخته است. ما قبل از اینکه برجامی به ثمر برسد تورم چهل درصد را به پانزده درصد رساندیم، نگاه ما به کجا بود؟ میگویند نگاه این دولت به کشورهای غربی است. قبل از آنکه مذاکرات ما به نتیجه برسد، ما رشد اقتصادی منفی سال 1391 را که حدود هفت درصد رشد اقتصادی منفی داشتیم (منهای 8/9 بود) در سال 1393 به رشد سه درصد رساندیم. آیا این رشد اقتصادی برای ملت ما افتخار نیست؟ من باید از شما تشکر کنم. همه ما باید از رهبری تشکر کنیم. با راهنمایی مقام معظم رهبری و حمایت شما مردم بود که پرچم برجام به اهتزاز درآمد.
مردم عزیز و بزرگوار، امسال سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است. امسال باید به رونق اقتصادی برسیم؛ باید جوانهای عزیز را که امروز از بیکاری رنج میبرند به شغل مناسب و تحصیلات عالیه برسانیم. برادران و خواهران عزیز؛ آن وقت که نفت قیمت 120 و 140 دلار بود، یعنی سالهای 1386 – 1391، متأسفانه اشتغال خالص سالانه دوازده هزار نفر بود؛ یعنی عدهای مشغول و عدهای بیکار شدند و خالص اشتغال دوازده هزار نفر بود و در یک سال گذشته اشتغال خالص ما 714 هزار نفر است. این آمار اخیر مرکز آمار ایران است؛ البته تا رسیدن به نقطة مطلوب بسیار فاصله داریم.
ما باید سالانه یک میلیون و بیش از یک میلیون شغل درست کنیم تا بتوانیم معضل بیکاری را مهار کنیم. برای این کار همه باید دست به دست هم بدهیم. همه جای ایران؛ استان مرکزی، همه استانها و سراسر ایران. امروز بحمدالله در کشور ما وحدت و اتحاد در سایة رهبری فرهیختة ما وجود دارد؛ امروز امنیت در سایة رزمندگان عزیز ما از سپاه، بسیج، ارتش، نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی به حول و قوة الهی وجود دارد؛ امروز روابط تجاری ما با دنیا رو به رونق است و کارخانههای ما یکی بعد از دیگری از حالت رکود خارج و فعال میشود. اینکه دیروز رئیس بانک مرکزی در اراک اعلام کرد که 12 هزار و 500 واحد صنعتی کوچک و متوسط تسهیلات لازم را برای فعال شدن دریافت کردهاند، خبر خوشی بود؛ یعنی حرکت به سمت رونق اقتصادی آغاز شده است.
استان مرکزی و خمین، استعداد جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد. مردم ایران عاشق هستند خمین و زادگاه امامشان را زیارت کنند. اینجا باید تبدیل شود به زیارتگاه بزرگ ملی تا از سراسر ایران به خمین حرکت کنند. جهان اسلام عاشق این است که زادگاه امام (ره) و خمین را زیارت کند. ما باید استان مرکزی و خمین را برای جذب گردشگر آماده کنیم.
یکی از راههای اصلی اشتغال در کشور ما رونق صنعت توریسم و گردشگری و رونق کشاورزی و صنعتی شدن آن و راهاندازی بنگاههای اقتصادی است. ما همه باید کشور، استان مرکزی و خمین را به نقطهای برسانیم که خواست ملت و جوانهای ماست. درست گفتهاند، اینجا نیاز به اینترنت پر سرعت دارد. دولت یازدهم در فکر تشکیل شبکة ملی اطلاعات است و قدمهای زیادی در زمینة زیر ساخت برداشته است و این کار به معنای اشتغال جدید است. ما میخواهیم در دنیای امروز رابطه برقرار کنیم، گرشگر جذب کنیم و اشتغال با فناوریهای نوین به وجود بیاوریم. یکی از راههای آن همین است که بتوانیم در فناوری ارتباطات و اطلاعات شهرها و روستاها را به شبکة اینترنت پر سرعت متصل کنیم.
ما وظیفة سنگینی نسبت به خمین بر دوش داریم. مردم هرچه بگویند حق با شماست. ما ملت ایران وامدار خمین و فرزند این سرزمین، امام خمینی (ره) هستیم.
قدمهای خوبی برای آب آشامیدنی مردم برداشته شده و باید قدمهای بعدی برداشته شود، تصفیه خانه آب ایجاد شود و مردم بتوانند از آب سالم و گوارا در این شهرستان عزیز استفاده کنند.
بحمدالله دیروز بعد از سالها فراز و نشیب بزرگراه اراک به خمین متصل شد [شعار حضار: تشکر تشکر] از مراحم شما خیلی ممنون. من باید از شما به خاطر صبر سالیان دراز تشکر کنم تا اینکه جاده به ثمر رسید و الحمدالله امروز که از اراک به زیارت شما مردم در خمین آمدیم، با جادهای مناسبت و بزرگراه خوبی رو به رو بودیم. انشاءالله این مسیر و راه باید در بخشهای دیگر ادامه پیدا کند. راه اصلی اراک به خمین به ثمر رسیده و البته دولت برای این راه بدهکار است و ما در این سفر تصمیم گرفتیم بدهکاریهایی را که در این زمینه داریم پرداخت میکنیم. باند دوم دلیجان به خمین و خمین به علی گودرز را نیز با اعتبار 8/14 میلیارد تومان در این سفر مقرر کردیم. بیست و دو میلیارد تومان برای بیمارستان در این سفر اختصاص داده شده و انشاءالله امیدواریم مردم عزیز و بزرگوار اینجا از شرایط بهداشتی بهتری بهره مند شوند. درمانگاه تأمین اجتماعی را نیز که دیروز شاهد بودید در شهرستان خمین افتتاح شد و بهرهبرداری از شبکة نسل سه ایرانسل در خمین هم انشاءالله آغاز میشود.
به دو اقدام هم اشاره شد که انشاءالله برای انجام این دو اقدام در خمین مصمم هستیم و در تهران هم در جلسة هیئت وزیران گفتم که وزیر صنعت و معدن و تجارت مأمور شد این را در دستور کار خود قرار دهد؛ یکی اجرایی کردن طرح مهم پتروشیمی در این شهرستان است و به دنبال آن انشاءالله کارخانه خودروسازی که اشاره شد.
من در همین جا به استاندار، فرماندار، امام جمعه و نمایندة محترم مجلس تأکید میکنم هر دو طرح را دنبال کنید و خود من انشاءالله به حول و قوة الهی با همة قدرت حمایت خواهیم کرد تا این دو طرح اجرایی شود. از میهماننوازی، استقبال گرم، روحیه و نشاط شما خیلی ممنونم. ما هرچه داریم از خمین شما و اماممان داریم.
خداوند یار و نگهدار شما باشد.
والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته