نظام سلامت ایران نهتنها از قاعده کلی آلوده شدن به فساد مستثنی نیست، بلکه در چند دهه اخیر بهصورت سیستماتیک و بافتمند با فساد مواجه بوده است.
در این مقاله به ظرفیتهای تبادل تجاری بین ایران و قزاقستان در حوزههای گوناگون میپردازیم.
بانک زمان، سازوکار تبادل یا تهاتر خدمت بدون میانجی پول است و بر اصولی همچون احترام متقابل و برابری استوار است. در بانک زمان، افراد در قبال خدمتی که ارایه میکنند، خدمتی دریافت میکنند، با وجود این، الزامی به مبادله مستقیم خدمت نیست.
در این نوشتار تلاش شده است تا ضمن نشاندادن تمایز بین رشوه و هدیه، مکانیسم اثرگذاری هدیه بر تصمیمها و اقدامهای کارگزاران دولتی تشریح گردد. در انتها به سیاست هدیه در نظام حکمرانی اشاره شده است.
گزارشی از سیزدهمین کنفرانس بینالمللی موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل
نگاه اسرائیل به معامله قرن، ایران و بحران سوریه
در این متن تلاش است برخی موضوعات مهمی که در رابطه با ایران، بحران سوریه و مناقشه اسرائیل-فلسطین با تاکید بر معامله قرن ترامپ در سیزدهمین کنفرانس بینالمللی موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل به آن اشاره شد، مورد بررسی اجمالی قرار بگیرد.
عصر کدام «جدید»؟
در باب بدعت «سرگرمی اسلامی»
چرا این روزها تماشای تلویزیون رنجآورتر شده است؟ ترجیح تماشای تلویزیونهای ماهوارهای بر تلویزیونی که قرار است ملی باشد، دردناکتر شده است. درد عظیمتر این است که ببینیم تلویزیون خودمان درصدد برآمده است با نسخههای دستکاریشدهای از ترفندهای تلویزیونهای دیگر، مخاطب جلب کند. تلویزیونی که قرار است با استمداد از ظرفیتهای رسانهای مروج ارزشها، معرفت و حکمت بومی باشد، در عوض دارد آنها را در سطح اقتضائات «تلویزیون» و «رسانهای بودن» فرو میکاهد. یکی از برنامههایی که در پس هیاهوهای فرمی و صوری آن کاستیهای قابل تأملی دارد، «عصر جدید» است.
در ساعت ۴:۰۵ صبح پنجشنبه مورخه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ یک فروند پهپاد آمریکایی پس از اخطار مرکز فرماندهی و کنترل قرارگاه پدافندهوایی اجا توسط آتش سامانه پدافندهوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدف قرارگرفت و ساقط شد.
مؤسسه توسعه جهانی و محیطزیست، دانشگاه تافتس منتشر کرد:
اقتصاد تغییر اقلیم جهان
مؤسسه توسعه جهانی و محیطزیست، دانشگاه تافتس سال ۲۰۱۵ در مقالهای با عنوان «اقتصاد تغییر اقلیم جهان» (The Economics of Global Climate Change) به مطالعه تغییرات اقلیمی ناشی از اثر گلخانهای گازهای نگهدارنده گرما و اثرات آن بهویژه از منظر اقتصادی پرداخته است.
المانیتور منتشر کرد:
چرایی شکست اقدامات در کاهش آسیبهای ناشی از سیل
المانیتور سال ۲۰۱۹ در مقاله «چرایی شکست اقدامات در کاهش آسیبهای ناشی از سیل» به تحلیل نحوه مدیریت مواجهه با سیلهای اخیر در ایران پرداخته است. مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با هدف آگاهی یافتن از موضوعات مدنظر اندیشکدهها، مؤسسات مطالعات راهبردی و رسانهها در جهان اقدام به ترجمه متون میکند و بدیهی است محتوای آن لزوما مورد تایید مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری نیست.
کارگروه تخصصی ریسکهای امنیتی مرتبط با اقلیم منتشر کرد:
عراق؛ ارزیابی ریسکهای امنیتی مرتبط با شرایط اقلیمی
عراق پس از جنگ همچنان با چالشهای داخلی و منطقهای زیستمحیطی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی چندوجهی مواجه است. در حالی که تروریسم و فساد در سطح بینالمللی مورد توجه قرار گرفتهاند، مخاطرات امنیتی مرتبط با شرایط اقلیمی تنها در سالهای اخیر در صدر اولویتها قرار گرفتهاند. در این گزارش ضمن برشمردن عوامل عمده مرتبط با شرایط اقلیمی تأثیرگذار بر عراق به معرفی پنج مخاطره امنیتی مرتبط با شرایط اقلیمی خواهیم پرداخت که هر یک از آنها با سایر مؤلفههای مرتبط با مسائل اقتصادی-اجتماعی، جنگ و امنیت همپوشانی دارند.