مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
بیانیه گام دوم و امکان بازآفرینی محیط سیاسی جمهوری اسلامی ایران
بیانیه گام دوم که رهبر انقلاب آن را در سالگرد چهلسالگی جمهوری اسلامی، خطاب به مردم و جوانان صادر کردند، به دلایل مختلف، مهمترین نقطه اتکای نیروهایی است که به دنبال بازآفرینی محیط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و عبور کشور از فروافتادن در دام مسائل عاجل و باز کردن امکان توسعه کشور هستند. این بیانیه، طرح روشنی از آینده ایران ترسیم میکند. نظامی که در درون مرزهای جغرافیایی خود، یک حکمرانی موفق و ارتقاء یافته دارد و قدرتی مستقل است که دامنه آن به فراتر از مرزهایش گسترانده شده و همچون دیگر قدرتهای بزرگ، دولتهایی در شعاع قدرتش هستند و قدرتهای جهانی، هژمونی او بر حوزه بزرگ قدرتش را به رسمیت میشناسند.
این هدف آیندهنگرانه بیانیه است که در چشمانداز میانمدت، از آن تحت عنوان «ایران اسلامی بزرگ» یاد شده و بناست که زمینهساز تمدن نوین اسلامی باشد. تحقق جمهوری اسلامی پیشرفته، در مرکز تلاش برای تحقق این چشمانداز میانمدت (ایران اسلامی بزرگ) قرار دارد.
این هدف آیندهنگرانه بیانیه است که در چشمانداز میانمدت، از آن تحت عنوان «ایران اسلامی بزرگ» یاد شده و بناست که زمینهساز تمدن نوین اسلامی باشد. تحقق جمهوری اسلامی پیشرفته، در مرکز تلاش برای تحقق این چشمانداز میانمدت (ایران اسلامی بزرگ) قرار دارد.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
نقد و ارزیابی پیشنویس سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم
با توجه به ضرورت نقد و بررسی سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، قبل از تائید نهایی و ابلاغ توسط ریاست محترم جمهوری، نشست تخصصی با موضوع «نقد و ارزیابی پیشنویس سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم» در تاریخ دوشنبه 22 مهر 1398 در مرکز بررسیهای استراتژیک برگزار شد.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
وظایف والدین در تربیت فرزند
در این پژوهش که بهمن 1391 و در دولت دهم به انجام رسیده، آمده است: «اهمیت دوران کودکی در بنیانگذاری شخصیت انسان و نیز همراهی و حضور کودک در خانواده، نقش تربیتی خانواده را در میان نهادهای تعلیم و تربیت، به نقشی بیبدیل تبدیل کرده است و پژوهشهای میدانی، همبستگی میان ویژگیهای والدین و نقش آن در رشد و پیشرفت شخصیتی و اخلاقی را به اثبات رسانده است.»
همزمان با معرفی وزیر پیشنهادی وزارتخانه جدید میراث فرهنگی منتشر می شود:
اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم - سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری سال 1396 در گزارشی با عنوان «اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم - سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» به تبیین فعالیتهای انجام گرفته در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم پرداخته است.
عصر کدام «جدید»؟
در باب بدعت «سرگرمی اسلامی»
چرا این روزها تماشای تلویزیون رنجآورتر شده است؟ ترجیح تماشای تلویزیونهای ماهوارهای بر تلویزیونی که قرار است ملی باشد، دردناکتر شده است. درد عظیمتر این است که ببینیم تلویزیون خودمان درصدد برآمده است با نسخههای دستکاریشدهای از ترفندهای تلویزیونهای دیگر، مخاطب جلب کند. تلویزیونی که قرار است با استمداد از ظرفیتهای رسانهای مروج ارزشها، معرفت و حکمت بومی باشد، در عوض دارد آنها را در سطح اقتضائات «تلویزیون» و «رسانهای بودن» فرو میکاهد. یکی از برنامههایی که در پس هیاهوهای فرمی و صوری آن کاستیهای قابل تأملی دارد، «عصر جدید» است.
برای اولینبار منتشر میشود:
همبستگی ملی؟!
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در اسفندماه سال ۹۷، بخش مقدمه و نتیجهگیری گزارش تحلیل و ارزیابی فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فجر ۹۷ با عنوان «سیمای سیمرغ» را منتشر کرد. هدف این پژوهش فهم و ارزیابی «تصویری» بود که فیلمهای بخش «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» از «ایران» بازنمودهاند. همزمان با اکران ۵ فیلم از فیلمهای جشنواره ۹۷ یعنی «شبی که ماه کامل شد»، «سرخپوست»، «زهرمار»، «متری شیش و نیم» و «تختی»، نقد جداگانه هر فیلم برای اولینبار منتشر میشود.
مجموعه یک کتاب در یک مقاله
سبک زندگی و جهانیشدن در پهنه فرهنگ علوی
کتاب «سبک زندگی و جهانیشدن در پهنه فرهنگ علوی» تألیف دکتر محمدباقر بابائیطلاتپه در سال ۱۳۹۳ در 415 صفحه توسط مرکز ملی مطالعات جهانیشدن در شش بخش به چاپ رسیده است.
خانوادههای با ساختار سلسله مراتبی با قدرت بیشتر مرد، خانوادههای موفقتری هستند. در برنامهریزیهای خرد و کلان باید نقش مرد به عنوان سرپرست خانوار برجسته شود. این بخشی از یافتههای پژوهش «بررسی شاخصهای عصبشناختی فرهنگ مردم ایران» است که در دوره ریاست دکتر پرویز داوودی در مرکز بررسیهای استراتژیک تهیه شده است.