پس از ارائه گزارش مرکز بررسی های استراتژیک از روند تخریبی باغات قزوین، رییس جمهور دستور داد:
از باغات قزوین حراست کنید
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بنا به اهمیت باغستان قزوین به عنوان یک میراث ملی که تخریب آن پیامدهای زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی فرا استانی دارد، گزارشی را در اینباره تهیه کرده است. این گزارش به استحضار ریاست محترم جمهور رسید و ایشان خطاب به وزیر جهاد کشاورزی و وزیران محترم کشور، نیرو، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندر قزوین دستور دادند تا از باغات قزوین حراست شود.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم - سازمان حفاظت محیط زیست
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری سال 1396 در گزارشی با عنوان «اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم - سازمان حفاظت محیط زیست» به تبیین فعالیتهای انجام گرفته در سازمان حفاظت محیط زیست در دولت یازدهم پرداخته است.
با تأکید بر مخاطرات زیستمحیطی در صنعت نفت و گاز
الزامات حقوقی امنیت انرژی
حکمرانی بهینه با رویکرد تأمین امنیتِ بلندمدت انرژی و ملاحظات زیستمحیطی جهت برقراری تعادل و توازن میان منافع اقتصادی پروژهها و دغدغههای زیستمحیطی نیاز به تعامل و سازگاری دارند. به دلیل ماهیت فراملی مخاطرات زیستمحیطی قراردادهای صنعت نفت و گاز، مسئولیت پیمانکاران و شرکتهای فراملی باید توسط نظام مسئولیت اجتماعی، استانداردهای صنعتی و زیستمحیطی بینالمللی نظارت شود. همچنین سیاستگذاران حوزه امنیت انرژی باید مخاطرات زیستمحیطی پروژههای مرتبط با انرژی را به عنوان جدیدترین بعد امنیت انرژی مورد ارزیابی و کنترل قرار دهند.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
موانع همکاری دولتها در مسائل زیستمحیطی از منظر اقتصاد سیاسی نوگرامشیگرایی
در دهههای اخیر، همکاریهای بینالمللی گستردهای در قالب کنوانسیونها و موافقتنامههای بینالمللی برای مقابله با تهدیدات جهانی ناشی از تغییرات زیستمحیطی شکل گرفته است. این همکاریها بهرغم وجود دستورالعملهای الزامآور در کنوانسیونهای مختلف، در عمل موفقیتآمیز نبوده است. هدف این مقاله تبیین قرائتی انتقادی از موانع همکاری مؤثر دولتها در زمینه مسائل جهانی زیستمحیطی بر اساس رویکرد نوگرامشیگرایی در روابط بینالملل است. سؤال این است که چرا باوجود آگاهی فزاینده از فوریت تهدیدات زیستمحیطی، در عمل همکاری دولتها فراتر از ارائه دستورالعملهای ارزشی و آرمانی نرفته و مشکلات زیستمحیطی کماکان یکی از پایدارترین مسائل حل نشده بینالمللی باقی مانده است؟
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
بررسی سیاستهای کاهش انتشار کربن دیاکسید از صنعت ساختمان با استفاده از مدلسازی دینامیکی
یکی از مهمترین دغدغههای دهههای اخیر مسئله محیطزیست و کنترل آلایندههای حاصل از صنایع مختلف، از جمله صنعت ساختمان، است. از طرفی، افزایش ساختوساز بهخصوص در کشورهای در حال توسعه امری اجتنابناپذیر به نظر میرسد و این صنعت در سرتاسر زنجیره تأمین خود، مقادیر قابل توجهی از آلایندهها را تولید و منتشر میکند. در این مقاله، یک مدل دینامیکی توسعه داده شده است که در آن انتشار گاز کربن دیاکسید از زنجیره تأمین ساختمان شبیهسازی شده است.
مؤسسه واتسون فیرلی و ویلیامز منتشر کرد:
انرژی تجدیدپذیر در ایران
مؤسسه واتسون فیرلی و ویلیامز سال ۲۰۱۶ در مقالهای با عنوان «انرژی تجدیدپذیر در ایران» (Renewable Energy in Iran) به ارائه دیدی کلی از شرایط، مراحل پیشرفت و چالشهای اجرای انرژی تجدیدپذیر در ایران پرداخته است.
وحید تقینژاد عمران (دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه مازندران) و حمزه کریمی فیروزجایی (دانشجوی دکتری اقتصادِ دانشگاه مازندران) به موضوع توسعۀ مالی و عملکرد محیط زیستی از طریق بررسی شواهدی از کشورهای عضو گروه دی۸ و گروه جی۷ پرداختند. این مقاله در شماره ۲۹ فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی به چاپ رسیده است.
معرفی کتابهای مسائل راهبردی بحران آب (۴)
تأثیرات شوکهای آب و هوایی بر فعالیت اقتصادی
بالا رفتن دماها به طور گسترده تأثیرات نابرابری را در سرتاسر جهان در پی خواهد داشت، و بخش عمدۀ لطمۀ ناشی از پیامدهای نامساعد مذکور را کسانی متحمل میشوند که کمتر از سایرین میتوانند به مواجهه با آن بپردازند. به احتمال زیاد اکثر کشورها به صورت فزاینده تأثیر مستقیم تغییرات اقلیمی بیوقفه را از این طریق احساس خواهند کرد؛ گرمایش فراتر از دماهای بهینه، فجایع طبیعی پرتکرارتر (و زیانبارتر)، بالا آمدن سطح آب دریاها، از دست رفتن تنوع زیستی، و بسیاری از اثرات دیگری که تعیین کمیت آنها دشوار است. این بخشی از کتاب «تأثیرات شوکهای آب و هوایی بر فعالیت اقتصادی» بهعنوان چهارمین جلد از کتب ششگانهی ترجمه شده توسط مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در حوزه مسائل راهبردی بحران آب است که معرفی میشود.