خانوادههای با ساختار سلسله مراتبی با قدرت بیشتر مرد، خانوادههای موفقتری هستند. در برنامهریزیهای خرد و کلان باید نقش مرد به عنوان سرپرست خانوار برجسته شود. این بخشی از یافتههای پژوهش «بررسی شاخصهای عصبشناختی فرهنگ مردم ایران» است که در دوره ریاست دکتر پرویز داوودی در مرکز بررسیهای استراتژیک تهیه شده است.
برای اولینبار منتشر میشود:
از حکمرانی اسلامی تا دولت معیار
کتاب «طراحی و تبیین مؤلفهها و شاخصهای اساسی حکمرانی اسلامی» نوشته حسن رضایی و با همکاری روحالله دهقانی و مهرداد کیانپور از جمله طرحهای مصوب مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در دوره ریاست دکتر پرویز داودی بوده، که برای اولینبار منتشر میشود.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در دوره سالهای ۱۳۸۴-۱۳۷۸ مجموعه گزارشهای سیاستی درباره موضوعات روز جامعه آن زمان، جهت ارائه راهبرد به دولت وقت، تهیه کردهاست. نوشتار حاضر باعنوان «ایران آیا ناخوش است» نوشته دکتر محمدرضا تاجیک در تاریخ ۸۲/۰۶/۲۵ است که برای اولینبار در بخش «کارنامه» منتشر میشود. سایت مرکز بررسیهای استراتژیک بهمنظور بهرهمندی پژوهشگران، اقدام به انتشار گزارشها و تحقیقات مرکز در دورههای قبل(دوره آقایان تاجیک، ذاکر اصفهانی و داوودی) میکند.
دکتر محمدرضا تاجیک در مقالهای تحت عنوان «۱۱ سپتامبر ۲۰۰۲؛ تصویری از فردای حوادث اخیر» که در سال ۱۳۸۱ به نگارش درآوردهبه چالشهای آمریکا و متحدانش، تبعات عدم تدبیر این چالشها، نقش ایران در آینده افغانستان، دولت آینده افغانستان و رابطه ایران و آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر پرداخته است.
انگارههایی که نوظهور و بدیع جلوه مییابند معمولاً گذشتهای دارند. مدرنیته، اگرچه یک مفهوم نوپدید در عرصه مفهومی است لکن از دیرباز تحت نامهای دیگر وجود داشتهاست. اما فرارسیدن پستمدرنیسم، ما را لاجرم از طرح این پرسش میکند که مدرنیته چیست یا چه بود؟
جنبشهای اسلامی بزرگ که اندیشه بنیادگرایی فلسفی را از صف خود خارج کردهاند و جنبش خودانتقادی روشنفکران اسلامی، فروپاشی و محو اندیشه بنیادگرایی سلفی را، رقم خواهند زد.
پدیده کودکان خیابانی از نشانههای بارز، آشکار، بسیار زشت و ناپسند نابسامانیهای فرهنگی در هر جامعهای است. کودکانی که در بیشتر مواقع، بهدلیل آشفتگیهای موجود در خانوادهها قادر به تحمل وضعیت خود نبودهاند و تنها راه رهایی از موقعیت دشوار خویش را دور شدن هرچه بیشتر از خانه و یا حتی فرار دانستهاند.
برای اولینبار بهمناسبت فوت مریم میرزاخانی دانشمند برجسته ایرانی ساکن آمریکا منتشر میشود:
ناخواندههایی درباره مهاجرت
فوت مریم میرزاخانی ریاضیدان برجسته ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد، بار دیگر موضوع مهاجرت نخبگان را پیش کشید. بهمنظور بررسی این موضوع مهم، برای اولینبار گزارشی از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری که در دوره ۱۳۸۰-۱۳۸۴ تهیهشدهاست، منتشر میگردد.