بررسیها
نگاهی اجمالی به ابعاد امنیت غذایی کشور
وقتی که غذا هست...
ایران با عنایت به شاخصهای مختلف بعد موجودی (نخستین بعد از ابعاد چهارگانه امنیت غذایی) به لحاظ تأمین فیزیکی غذا، در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد. مهمترین تأکید این بعد، بر موجودی غذا استوار است و ایران در نگاه اول تقریباً توانسته سطح قابل قبولی از غذا را برای مردمش تأمین کند.
در ابتدای هفته جاری دولت اعلام کرد که مدارس در مناطق کمخطر کشور از 27 اردیبهشتماه بازگشایی خواهند شد. شاید این تصمیم کمی عجیب به نظر رسد چرا که ستاد کرونا از ابتدا اعلام کرده بود که مدارس و دانشگاهها آخرین مکانهایی هستند که بازگشایی خواهند شد. جامعه پزشکی به این تصمیم خوشبین نیست و برخی از مردم به خاطر نگرانیهای ناشی از بیماری آمادگی روانی لازم برای فرستادن دانشآموزان خود به مدرسه را ندارند. اما بهرغم این مخالفتها موافقان بازگشایی مدارس استدلالهای در خور توجهی در تأیید موضع خود دارند.
فایننشیال تایمز منتشر کرد:
معضل بازگشایی مدارس
مسأله بازگشایی مدارس، یکی از بزرگترین و پیچیدهترین تصمیماتی است که دولتها بهموازات کاهش تعطیلیها با آن مواجه شدهاند.
مداخلۀ دولت یا نوآوری اجتماعی
مقابله تایوان با کووید19 و افزایش تابآوری از طریق همکاری دولت و جامعه مدنی
نوشتار حاضر ترجمه مقالهای از چیامی هسیا (Chiamei Hsia) است که در نشریه منابع جهانی (ژوئن ۲۰۲۰) منتشر شدهاست.
ضرورت تشکیل کمیته حقیقتیاب
پیگیری حقوقی بینالمللی خرابکاری نطنز
میتوان با پیشنهاد یک تشکیل کمیته حقیقتیاب به سازمان ملل متحد و آژانس انرژی اتمی، با این قبیل ماجراجوییهای خطرناک از سوی هر دولتی از جمله رژیم صهیونیستی، مقابله نمود.
با امضای این سند، آمریکا و کشورهای همسوی آن به این اتفاق واکنش نشان دادند. یادداشت حاضر به این سوال میپردازد که همکاری جامع ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا به همراه خواهد داشت.
فارغ از ارزیابی این سند همکاری از منظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی که هر حوزه نیازمند بررسی جداگانه و ویژه است، پاسخ به این سؤال که قرارداد مزبور از زاویه حقوق داخلی و حقوق بینالملل چه وضعیتی دارد، بسیار ضروری است.
اتمام فرصت کره جنوبی در آزادسازی داراییهای ایران
لزوم شکایت حقوقی ایران از کره جنوبی به مراجع بینالمللی
این مقاله با توجه به غیرحقوقی بودن اقدام کره جنوبی در انسداد داراییهای ایران، به موضوع اتمام فرصت اعطایی ایران به کره جنوبی در حل مسئله پیشآمده اشاره نموده و لزوم شکایت ایران از کره جنوبی و پیگرد مسئله در مراجع قضایی و شبهقضایی را طرح میکند.
آغاز سیاست با تلاش برای اشغال سنجار، کرکوک و موصل!
سیاستگذاری آرمانی ترکیه برای مالکیت منطقهای
در کنار تمام آرزوهای توسعهطلبانه سیاستگذار اعظم ترکیه رجب طیب اردوغان، میل و تمنای قدیمی ترکیه به تصرف مجدد موصل و کرکوک در عراق را میتوان سیاستی دانست که اصل امکانپذیری سیاستگذاری را رعایت ننموده و نهتنها نیتی خطرآفرین دارد، بلکه نشانی از نادانی سیاستگذاران این سیاست نیز هست..
بیماری کرونا فارغ از جنبۀ بالینیاش دارای ابعاد انسانی و اجتماعی بوده و گسترۀ وسیعی از فعالیتهای بشری را مختل ساخته است. به همین دلیل، بسیاری از صاحبنظران، دولتها را برای ایفای مسئولیت خود و پیشگیری از گسترش بحران فراخواندند. در این میان، جورجو آگامبن، فیلسوف ایتالیایی به مخالفت با این امر پرداخت و وضع موجود را بهانهای برای اقتدار دولتی دانست که در همدستی با دانش پزشکی میخواهد نفوذ و کنترل خود را بر زندگی مردم گسترش دهد. مقالۀ حاضر به دنبال آن است تا بحران کرونا را از منظر فلسفۀ آگامبن و با رویکرد علوم انسانی سلامت مورد بررسی قرار دهد.