بحث خروج داوطلبانه انگلیس از اتحادیه اروپایی چند سالی است که از سوی مقامات این کشور مطرح شده است.انگلیس از کشورهای بسیار مهم و تاثیرگذار اروپایی است و یکی از سه ضلع قدرت در این اتحادیه در کنار آلمان و فرانسه می باشد. لذا طبیعی است که خروج آن کشور آثار و پیامدهای بسیاری در روابط خارجی انگلیس و در تعاملات فراملی، اروپایی و حتی فراآتلانتیکی آن بجای گذارد. همهپرسی در مورد ماندن یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا قرار است 23 ژوئن (سوم تیر ماه) در انگلیس برگزار میشود
در حال حاضر، اروپا به توافق جامع هستهای بهمثابه دریچهای برای همکاریهای بیشتر مینگرد. میتوان به صراحت گفت از میان سه قدرت اصلی اروپا، کشور آلمان دارای حسن نیت در مبارزه با داعش بهعنوان مظهر تروریسم منطقهای بوده و این فرصت را برای دولت ایران به وجود آورده که از ظرفیت هرچند حداقلی این قدرت اروپایی استفاده نماید.
همزمان با سفر وزیر خارجه انگلستان به ایران و بازگشایی مجدد سفارتخانه های دو کشور در پایتخت ها، انتظارات به آغاز فصل جدیدی از روابط میان ایران و انگلیس پایان یافت و امیدها برای بهبود مناسبات دو کشور افزایشیافته است. همچنین، گفته میشود سفرای دو کشور ایران و انگلستان حداکثر تا پایان سال 1394 در محلهای مأموریت خود مستقرشده و روابط دو کشور پس از لغو تحریمها و بازگشایی کامل سفارتخانهها وارد فاز جدیدی خواهد شد بااینحال، محتمل است رویکردهای دو طرف نسبت به یکدیگر درگذشتههای نهچندان دور بر مسیر همکاریها در آینده تأثیر گذارد.
پیشبرد دیپلماسی اقتصادی در دوران پساتحریم، منوط به فعالیت هرچه بیشتر و شکوفائی بخش خصوصی است. اما در دنیای امروز، توفیق در عرصهی هماوردی رقابتها و تعاملات مربوط به دیپلماسی اقتصادی، جز با بسترسازی مناسب حقوقی، و نیز تدوین سیاست رسانهای نوین و متناسب با شرایط پیچیده حاکم بر ارتباطات رسانهای جهانی و سوق دادن افکار عمومی بر اساس آن، میسر نیست.
شاید این از تصادفیترین لحظات تاریخی باشد که ایران و یونان به عنوان دو میراثدار بزرگ تاریخی در وضعیتی قرار گرفتهاند که میخواهند از غرور خود دفاع کنند و جایگاه خود را بازیابند.
خوشبختانه جنگ وخشونت بر خلاف آنچه که در بادی امر به نظر می رسد و یا رسانههای جنگطلب آن را مطابق مقاصدی خاص برجسته کرده و «به نظر میرسانند» تنها واقعیت خاورمیانه نیست. در جبهه صلح هم شاهد پیشرفتهایی جدی هستیم: برخلاف آن هویتهای تکبعدی و مرگبار که از دل ماتریس جنگآسای دوران یازده سپتامبر و تاخت عموم خاورمیانه جرج بوش و پیامدهای فرعی آن برآمد نمودند شاهد ظهور هویتهای دیگری هستیم که از دل یک فضای دمکراتیک وانتخاباتی فوران کردند.
نشست هم اندیشی پیرامون انتخابات اخیر بریتانیا با عنوان «کالبدشکافی انتخابات بریتانیا و بررسی تاثیرات آن بر ایران و منطقه» با سخنرانی دکتر مجید تفرشی روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ درسالن همایش های مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری برگزار شد.
بیش از 53 میلیون شهروند ترک برای انتخابات پارلمانی که سرنوشت دولت، نخست وزیر و رئیس جمهور و حتی مسیر تحولات در قانون اساسی ترکیه را تعیین میکند؛ پای صندوقهای رای رفتند تا ترکیب پارلمان را برای چهار سال آینده مشخص کنند.