مینا علی اسلام؛ شهریور ماه هر سال زمان تصمیمگیری در مورد حضور یا عدم حضور در نشست سالیانه مجمع عمومی از سوی روسای جمهور کلیه کشورهای عضو سازمان ملل متحد است. دکتر روحانی در سال اول ریاست جمهوری خود این حضور را انجام دادند و این بار برای دومین بار رئیسجمهور کشورمان در اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل حضور خواهند یافت.
جا دارد نگاهی هرچند کوتاه به میهمانان نیویورک از جمهوری اسلامی ایران در طول سی و پنج سال گذشته بیندازیم تا شاید نور افکندن به زویای حضور روسای جمهور ایران طی این سالها و بیان دستاوردهای حضورشان، بستری برای درک ضعفها و کمکی به تقویت نقاط قوت حضور جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس سالیانه باشد.
مینا علی اسلام: چهارمین نشست سران کشورهای ساحلی خزر در پاییز امسال در آستاراخان روسیه برگزار خواهد شد. پیش از این نشست، وزرای خارجه کشورهای حوزه خزر در ماه آوریل سال جاری طی دو روز تدوین بیانیه اجلاس سران را به انجام رساندند. اصلی ترین دیدگاه ایران در موضوع خزر که در فرایند تدوین بیانیه اجلاس چهارم سران کشورهای خزر نیز مجدادا مورد تاکید قرار گرفت، ضرورت همکاری میان کشورهای ساحلی بر اساس اصل انصاف بوده است.
تا پیش از برگزاری چهارمین اجلاس سران خزر، یک دور نشست کارشناسی و یک دور نشست نمایندگان ویژه سران کشورهای حوزه خزر در تهران و نشست ویژه پیش از برگزاری اجلاس سران درآستاراخان برگزار خواهد شد. هدف اصلی این نشستها بررسی موارد اختلافی میان کشورهای ساحلی و حل و فصل آنهاست.
گسترش رسانههای اجتماعی شامل وبلاگها، وبسایتها، چت رومها، شبکههای اجتماعی مجازی و فرمهای اینترنتی، در حال تغییر نحوه عملکرد جوامع است. امروزه مسئلۀ تأثیر شبکههای اجتماعی مجازی بر ثبات سیاسی جوامع، تبدیل به مسئلۀ بغرنج و حیاتی نهادهای تصمیمساز تقریباً تمام کشورهای جهان شده است. آیا فعالیتها و تعاملات شهروندان یک جامعه در شبکههای اجتماعی، ثبات سیاسی آن جامعه را به چالش میکشد؟ .......
سند چشمانداز بیستساله ایران براساس منطق آیـنـدهشـنـاسـی و برنامهریزی راهبردی گامی اساسی در توسعة پایدار و درونزای ایران متناسب با آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی محسوب میشود. بر اساس منطق راهبردی حاکم بر این سند و ابعاد راهبردی تحقق کامل و بهینة آن، موقعیت ایران از یک قدرت منطقهای نسبی به قدرت بزرگ منطقهای محور ارتقاءیافته و درنتیجه، کسب امنیت و ثبات پایدار از طـریق تعامل دووجهی راهبرد توسعه و راهبرد امنیت ملی، زمینة پرداختن جدی و مطمئن به آرمانهای اسـلامـی و انـقـلابـی در ورای مرزهای جغرافیایی انقلاب را بهخوبی فراهم خواهد کرد.
در شرایطی که روابط روسیه و غرب که طی چند ماه اخیر بهواسطه بحران اوکراین رو به تیرگی گذاشته بود، همچنان در وضعیتی نامطلوب به سر میبرد، اقدامات جدید روسیه در زمینة برگزاری رزمایشهای نظامی در حوزة پیرامونی خود، بُعد جدیدی را به تنشهای موجود در این روابط افزوده است.