تمرد آشکار آمریکا از اجرای دستور موقت دیوان بینالمللی دادگستری
تحریمهای آمریکا و اخلال در نظام بهداشت و درمان ایران
دولت آمریکا مدعی است که تحریمها شامل تجهیزات درمانی و دارویی نبوده و مانع از ارسال کمک به ایران در زمینه پزشکی نیست. مقاله پیش رو، به دنبال پاسخ به این ادعای آمریکاییها، به بررسی چگونگی اثرگذاری تحریمها بر نظام درمانی ایران ازجمله تحریم دارو و تجهیزات پزشکی، درمانی و نیز تمرّد آشکار آمریکا از اجرای دستور موقت دیوان بینالمللی دادگستری میپردازد.
ویروس کرونا نظریه روابط بینالملل را با چالش تازهای مواجه کرده است. از یک طرف بخشی از دانش حوزه بهداشت و سلامتِ عمومیِ بشر به حوزه علوم انسانی و مشخصاً روابط بینالملل راه پیدا کرده و از طرف دیگر جدال درون پارادایمی این رشته بر سر مفهوم جهانی شدن و آینده آن به اوج رسیده است.
بیماریهای واگیردار در گروه تهدیدات نرمافزاری قرار میگیرند که علاوه بر صدمات اقتصاد داخلی کشورها بر اقتصاد جهانی نیز ضربه میزنند. در شرایط بحران کووید ۱۹ ورود و نقش پررنگ سازمان بهداشت جهانی در جهت همکاری گامی مؤثر برای وابستگی متقابل کشورها در جهت صلح وامنیت است. با افزایش مشارکتهای مالی کشورها و تقویت عملکردها و ترویج امنیت بهداشتی به عنوان حرکت کشورها از فاز خودیاری به فاز همکاری و وابستگی متقابل را ضرورت بخشیدهاست.
گزارشی از سیزدهمین کنفرانس بینالمللی موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل
نگاه اسرائیل به معامله قرن، ایران و بحران سوریه
در این متن تلاش است برخی موضوعات مهمی که در رابطه با ایران، بحران سوریه و مناقشه اسرائیل-فلسطین با تاکید بر معامله قرن ترامپ در سیزدهمین کنفرانس بینالمللی موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل به آن اشاره شد، مورد بررسی اجمالی قرار بگیرد.
ازآنجاکه اصل ترور سردار شهید سلیمانی و از میانبر داشتن وی و همراهانش، به یکی از مباحث مهم حقوقی، بینالمللی قابلتوجه در جهان و منطقه تبدیلشده است. براین اساس مقاله پیش رو به دنبال بررسی این موضوع است که ترور هدفمند فرمانده نظامی ایران توسط ایالاتمتحده امریکا، از منظر اصول و قواعد حقوق بینالملل چه وضعیتی دارد.
با توجه به تحریم های گسترده آمریکا علیه ایران ، ظرفیت های زیادی در مناسبات ایران و ترکمنستان وجود دارد که می توان با بهره برداری از آن ، بخش قابل توجهی از فشارهای ناشی از تحریم های اقتصادی آمریکا را به حداقل رساند.
یادداشت پیش رو، ضمن اشاره به ماهیت حقوقی نیروی نظامی حشد الشعبی در ساختار داخلی عراق، به موضوع نقض توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا میپردازد و با در نظر گرفتن توافقنامه امنیتی مذکور، درصدد بررسی وضعیت حقوقی حملات آمریکا به مواضع حشد الشعبی عراق است.
یادداشت پیش رو درصدد است، ضمن مرور نظام بازرسیهای آژانس از ایران، مسئولیت بینالمللی آژانس نسبت به تخلفات بازرسان را تشریح و حدود قانونی مقابله با بازرسانِ متخلف این نهاد بینالمللی را تبیین نماید.