بررسیها
در مقاله حاضر، راهکاری مغفولمانده برای جلوگیری از بیابانزایی و بهبود پوشش گیاهی ارائه میشود.
بیماریهای واگیردار در گروه تهدیدات نرمافزاری قرار میگیرند که علاوه بر صدمات اقتصاد داخلی کشورها بر اقتصاد جهانی نیز ضربه میزنند. در شرایط بحران کووید ۱۹ ورود و نقش پررنگ سازمان بهداشت جهانی در جهت همکاری گامی مؤثر برای وابستگی متقابل کشورها در جهت صلح وامنیت است. با افزایش مشارکتهای مالی کشورها و تقویت عملکردها و ترویج امنیت بهداشتی به عنوان حرکت کشورها از فاز خودیاری به فاز همکاری و وابستگی متقابل را ضرورت بخشیدهاست.
در این مقاله به بررسی برخی از مهمترین روشهای مدیریت خاکهای شور میپردازیم.
در این مقاله به وضعیت سرمایه انسانی و کیفیت برنامهریزی محیطزیستی پرداخته میشود.
در این نوشتار سعی شده است با گردآوری گزارشها و مستندات منتشر شده توسط مراجع علمی و اجرایی مختلف در سطح ملی و بینالمللی، دستاوردهای سیاستهای توسعه سیستمهای نوین آبیاری (تحت فشار) در ارتباط با سایر سیاستهای کلان از جمله برنامه ملی سازگاری با کمآبی مورد بررسی قرار گیرد.
ایران که با پرتاب مستقل ماهواره امید در سال 2009 به عنوان بازیگری فضایی ظهور یافت، با وجود پشت سر گذاشتن کشورهای درحال توسعه و فاقد فناوری فضایی، همچنان که فاصله زیادی با برترینهای فضایی برای فعالیت در این عرصه دارد، از آثار مخرب برجای مانده از کاربرد فناوریها و فعالیتهای فضایی در امان نیست و تهدیدهای زیستمحیطی فضایی برای آن جدیتر محسوب میشوند، بدین ترتیب مرور تهدیدهای زیستمحیطی فضایی و نقش فناوریها در رفع آنها ضرورت دارد.
نگاهی به دستورالعمل توزیع آب زایندهرود (طومار شیخ بهایی)
معرفی مختصر مفهوم «حقابه»
دستورالعمل تقسیم و توزیع آب زایندهرود یا همان طومار شیخ بهایی حداقل از سه جنبه قابل بررسی است که در این مقاله بهاختصار به آنها اشاره میشود.
آنچه این روزها دوستداران محیطزیست را در خصوص خلیج گرگان نگران کرده است بسته شدن کانالهای انتقال آب به دلیل رسوبگذاری بالا در دهانه ورودی خلیج و پسروی آب و در نهایت خشکی دائمی خلیج گرگان است. بهگونهای که عمق خلیج گرگان در نقاط عمیق از حداکثر ۳ متر به دلیل رسوبگذاریهای صورت گرفته به یک و نیم متر کاهش یافته است.