شکل ساختار مالی موجود در نظام سلامت و به دنبال آن شیوهی دسترسی به خدمات موجب ایجاد چالشهایی در این حوزه شده است که از جملهی آن میتوان تعارض منافع در نظام سلامت را نام برد.
سواد تغذیهای نقطه تلاقی بین دو حوزه امنیت غذایی اجتماعی و مهارتهای غذایی است و در هر حوزه با روشهای پیچیده ارتباط برقرار میشود. این حوزهها در تعامل با یکدیگر بر افزایش سلامتی و رفاه عمومی افراد تأثیر میگذارند.
افزایش عوارض چاقی به شکل بیماریهای مزمن، بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جوامع بشری تحمیل کرده و بهعنوان اپیدمی قرن حاضر و یکی از مهمترین معضلات سیستمهای سلامتی، خود را مطرح کرده است. این اپیدمی جهانی در کشورهای درحالتوسعه و بهخصوص کودکان از شدت و سرعت بالاتری برخوردار است.
بانک غذا سازمانی خیریه و غیردولتی است که به کسانی که در تهیه مایحتاج خوراکی خود مشکل دارند، از طریق اهدای غذا کمک میکند. این نوع از بانکها در سراسر دنیا با هدف جلوگیری از بههدررفتن غذاهای آماده و بستهبندی و توزیع غذا میان نیازمندان در راستای مبارزه با گرسنگی تأسیسشدهاند.
هدف از تولید و انتشار شاخص جهانی گرسنگی (Global Hunger Index) این است که با ایجاد آگاهی و درک تفاوتهای کشوری و منطقهای گرسنگی، باعث اقداماتی در جهت کاهش گرسنگی شود؛ چرا که گرسنگی سلامت افراد جامعه را به مخاطره میاندازد و خود یکی از موانع توسعه محسوب میشود.
سازمان بهداشت جهانی شعار سال 2018 را سلامت برای همه (Health for All) انتخاب کرده است. این سازمان در ادامه بیان میدارد که هر فردی در دنیای کنونی در حد توان خود بایستی نقشی در جهت تحقق این شعار ایفا نماید.
خلاصه کتاب مهم مرکز پژوهشهای مجلس (6)
عمدهترین مسائل کشور در حوزه نظام سلامت
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سال 1395 کتاب مهمی با عنوان «عمدهترین مسائل کشور: اولویتها و راهبردهای مجلس شورای اسلامی در دوره دهم» منتشر کرد که به تدریج خلاصهی هر یک از بخشهای موضوعی آن در شبکه مطالعات سیاستگذاری عمومی منتشر میشود.
در حدود سه سال پیش «سیاستهای کلی سلامت» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به متولیان سلامت کشور ابلاغ گردید. در این مقاله به تحلیل بندهایی از این متن ارزشمند پرداختهشده است.