فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
مفهومپردازی حکمرانی مسئولانه مبتنی بر فناوری اطلاعات در جهت نیل به الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت
اداره امور عمومی، از دیرباز، در شمار دغدغههای اصلی جوامع گوناگون بوده است. این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش است که به حکمرانی مسئولانه مبتنی بر فناوری اطلاعات، با توجه به رهنمودهای ناظر بر خطمشی الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، چگونه توجه میشود؟ رویکرد پژوهش استقرایی و نحوه انجام آن کیفی است و بر اساس نظریهپردازی دادهبنیاد (رویش نظریهها)، ابعاد قابل توجه در این رابطه استخراج و الگوی حکمرانی مسئولانه به مثابه مبتنی بر فناوری اطلاعات بر اساس مدل پارادایم ارائه شده است.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
نکاتی پیرامون تحریم و آینده ایران
سال 1398 با حوادث تکاندهندهای آغاز شد. نخست اینکه سیلهای متعدد و ویرانگری رخ داد و بعضی هموطنان جان خود را از دست دادند، بعضی بیخانمان شدند و بعضی صدمه بسیار دیدند. مدیریت بحران سیل نخستین چالش دولت در سال جدید بود. چالش دوم مسئله تشدید تحریمهای آمریکا علیه ایران بود. دولت آمریکا که در 1397 رسماً از برجام خارج شد، در سال جاری تحریمهای جدید و سختی علیه ایران اعمال کرد. نظر به اهمیت این مسئله در سیاست خارجی ایران، در بخشی از این یادداشت، میخواهم نکاتی را پیرامون آن گوشزد کنم.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
تعارض منافع، آفتی جدی در نظام سلامت
تعارض منافع به شرایطی اطلاق میشود که فرد یا افرادی در مسئولیت و جایگاهی واجد اعتبار قرار داشته باشند و از دیدگاه عموم جامعه مورد اعتماد محسوب شوند، اما از سوی دیگر، خود آنها منافعی (فردی، گروهی) متفاوت و در تقابل و تعارض با جایگاه و مسئولیت خود داشته باشند. به بیان دیگر، به قرار گرفتن فرد در شرایطی که میان تعهدات و منافع شخصی او تضاد ایجاد شود، در علم مدیریت، «تعارض منافع» گفته میشود.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
مقایسه سیاستگذاری آموزشی ایران و ژاپن در مقطع ابتدایی
آموزشوپرورش تطبیقی حوزهای از آموزش است که نظام آموزشی یک کشور را با استفاده از اطلاعات و نظامهای آموزشی دیگر کشورها تحلیل و سیاستهایی برای بهبود آموزش طراحی میکند.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
تأثیر دولت رانتیر بر فرآیند خصوصیسازی؛ / مطالعه موردی: ایران بعد از انقلاب
مقاله پیشِ رو درصدد است تا تأثیر دولت رانتیر بر فرآیند خصوصیسازی در ایران بعد از انقلاب سال 1357 را بررسی کند. در این راستا، سهم بودجهای شرکتهای دولتی از کل بودجه کشور به عنوان شاخص خصوصیسازی و وابستگی 40درصدی دولت به رانت حاصل از منابع طبیعی به عنوان شاخص دولت رانتیر در نظر گرفته شده است.
گزارش حاضر که بازتاب چالشهای توسعه در استان همدان است، توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با همکاری «اتاق فکر استان همدان» تهیه و تدوینشده است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل دادههای اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخصهای استان، گزارشهای سازمانی و تحلیل رسانههای محلی استفاده شده است.
مسألهشناسی راهبردی توسعه در استان البرز
پدیده نزدیکی به پایتخت
گزارش حاضر که بازتاب چالشهای توسعه در استان البرز است، توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری «اتاق فکر استان البرز» تهیه و تدوینشده است. گزارش، حاصل نتایج سه نشست تخصصی با موضوع «آب، محیطزیست و کشاورزی»، «اقتصاد، صنعت و گردشگری»، و «اجتماعی-فرهنگی» با حضور 50 نفر از نخبگان دانشگاهی، مدیران ذیربط در دستگاههای اجرایی استان، نمایندگان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی، فعالان مدنی و نمایندگان سازمانهای مردمنهاد استان در روزهای 9 و 10 آبان ماه 1395 در دانشگاه خوارزمی کرج است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل دادههای اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخصهای استان، گزارشهای سازمانی، مصاحبه با ذینفعان حوزههای مذکور و تحلیل رسانههای محلی استفاده شده است.
مسئلهشناسی راهبردی توسعه در استان قزوین
بحران سرمایه اجتماعی در استان قزوین
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری «اتاق فکر استان قزوین» طی چهار نشست تخصصی که در روزهای 13 و 14 شهریورماه 1395 در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، به بررسی چالشهای توسعه در استان قزوین پرداخت. گزارش حاضر بر اساس مباحثات این جلسه تدوین شده است.