ناگفتههای مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری از سیلاب گلستان
پیامدهای ابتکار عملهای مدیریت سیلاب گلستان
سیلاب استان گلستان در واپسین روزهای سال 1397 آغاز شد و تقریباً تا یک ماه طول کشید. این سیلاب چه به لحاظ مدت ماندگاری و چه به لحاظ حجم، بزرگترین سیلاب ثبتشده تاریخ استان گلستان بود. شدت تأثیرات این سیلاب باعث شد در اردیبهشت 1398 مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با اعزام گروه پژوهشی به بررسی «پیامدهای ابتکار عملهای مدیریت سیلاب گلستان» بپردازد. گزارش حاضر حاصل بررسیهای میدانی، اسنادی و گفتگو با کنشگران متعدد درگیر در این واقعه است. پس از تهیه گزارش اولیه در ۴ آبان 1398 نشستی عمومی در دانشگاه گلستان برای ارائه گزارش با حضور مدیران استانی، دانشگاهیان، فعالین مردمی و رسانهها برگزار شد که پس از دریافت نظرات مطرحشده در این نشست و تکمیل مطالعات میدانی گزارش بازبینی شد.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، پذیرای توصیههای سیاستی تمامی متخصصین گرامی در رابطه با مدیریت بحران بیماری کرونا است.
هفتاد و دومین نشست گفتگوهای راهبردی:
راهبردهای ارتقای اثربخشی نظام سیاستگذاری کشور
هفتاد و دومین جلسه از گفتگوهای راهبردی با عنوان «راهبردهای ارتقای اثربخشی نظام سیاستگذاری کشور»، با سخنرانی آقایان دکتر مجتبی امیری و دکتر حمید بهلولی در محل تالار تدبیر مرکز بررسیهای استراتژیک برگزار میشود.
نشست علمی بررسی تحلیلی مسایل ایران امروز از منظر علم سیاست
صورتبندی و پیامدهای سیاسی-امنیتی ترور سردار سلیمانی
انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری انجمن مطالعات صلح و خانه اندیشمندان علوم انسانی نشست علمی "صورت بندی و پیامدهای سیاسی- امنیتی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی" را در تاریخ دوشنبه 16 دی ماه 1398 در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار نمود.
برای اولینبار منتشر میشود:
گزارش توجیهی پیشنویس لایحه قانون خطمشی، نحوه اداره و نظارت بر صداوسیما
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری طی فرآیند تهیه پیشنویس «لایحه قانون خطمشی، نحوه اداره و نظارت بر صداوسیما»، اقدام به انتشار گزارش توجیهی این پیشنویس کرده است.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
بیانیه گام دوم و امکان بازآفرینی محیط سیاسی جمهوری اسلامی ایران
بیانیه گام دوم که رهبر انقلاب آن را در سالگرد چهلسالگی جمهوری اسلامی، خطاب به مردم و جوانان صادر کردند، به دلایل مختلف، مهمترین نقطه اتکای نیروهایی است که به دنبال بازآفرینی محیط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و عبور کشور از فروافتادن در دام مسائل عاجل و باز کردن امکان توسعه کشور هستند. این بیانیه، طرح روشنی از آینده ایران ترسیم میکند. نظامی که در درون مرزهای جغرافیایی خود، یک حکمرانی موفق و ارتقاء یافته دارد و قدرتی مستقل است که دامنه آن به فراتر از مرزهایش گسترانده شده و همچون دیگر قدرتهای بزرگ، دولتهایی در شعاع قدرتش هستند و قدرتهای جهانی، هژمونی او بر حوزه بزرگ قدرتش را به رسمیت میشناسند.
این هدف آیندهنگرانه بیانیه است که در چشمانداز میانمدت، از آن تحت عنوان «ایران اسلامی بزرگ» یاد شده و بناست که زمینهساز تمدن نوین اسلامی باشد. تحقق جمهوری اسلامی پیشرفته، در مرکز تلاش برای تحقق این چشمانداز میانمدت (ایران اسلامی بزرگ) قرار دارد.
این هدف آیندهنگرانه بیانیه است که در چشمانداز میانمدت، از آن تحت عنوان «ایران اسلامی بزرگ» یاد شده و بناست که زمینهساز تمدن نوین اسلامی باشد. تحقق جمهوری اسلامی پیشرفته، در مرکز تلاش برای تحقق این چشمانداز میانمدت (ایران اسلامی بزرگ) قرار دارد.