در شرایط کنونی به نظر میرسد برای ارائه راه حلی اساسی در جهت مواجهه بهینه با مسائل پیچیده و بدخیم استان کرمانشاه، میبایست به این 2 پرسش کلیدی پاسخ داد که «علت اصلی روند رو به رشد بحرانها در این استان، در سالها و دهههای گذشته چیست؟» و «علت عدم توانایی سیستمهای حکمرانی محلی در جهت شناسایی این بحرانها در مراحل ابتدایی و مواجهه بهینه و کارآمد با آنها چه میباشد؟».
بخش اولِ گزارش جامع مرکز بررسیهای استراتژیک از چالشهای توسعه در استان کرمان
بیم و امیدهای یک استان
در گزارش حاضر، چالشهای اقتصادی استان کرمان در چهار بخش معدن، صنعت، گردشگری و کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است و راهکارهای پیشنهادی برای حل چالشهای آن حوزه به تفکیک ارائه شده است.
عملکرد وزارت نیرو در دولت یازدهم
جریان امید
افزایش ظرفیت نصب شده نیروگاهی به طور متوسط سالانه 4 هزار مگاوات با رویکرد افزایش راندمان، افزایش ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر به طور متوسط سالانه هزار مگاوات، اصلاح نظام قیمتگذاری برق بر مبنای عرضه و تقاضا و توسعه بازار برق و افزایش کاربرد کنتورهای هوشمند برق (AMI)برای مشترکین جدید به میزان یک میلیون مشترک از جمله اهدافی است که وزارت نیرو در سطح راهبردی و کلان میتواند مورد توجه قرار دهد.
در عصر حاضر، از میان انواع تولیدات، تولید «دانش و اطلاعات» از لحاظ تعیینکننده بودن همان نقشی را دارد که صد سال پیش از این، تولید «ماشینها و فولاد» دارا بود. امروزه، کسانی چون بیل گیتس که بهتر از دیگران میدانند چگونه باید دانش و اطلاعات را تولید کرد، سود اصلی را میبرند، همانطور که صد سال پیش، آنهایی که میدانستند چگونه ماشینها و فولاد را تولید کنند، حاکمان عصر خود بودند.
اجرای تجربههای موفق بهرهبرداری از منابع انرژی تجدیدپذیر در کشورهای در حال توسعه با همکاری دو و یا چندجانبۀ کشورهای توسعهیافته، در قالب طرحهای کسب و کار مشترک، امیدها را برای نفوذ تکنولوژیهای تجدیدپذیر در سیستم عرضۀ انرژی یک کشور زنده کرده است.
با توجه به سیاستگذاری خرد و کلان دستوری در صنعت بانکداری ایران، کیفیت خدمات در بسیاری از مواقع به سطح مشتریمداری صرف تنزل یافته، بنابراین، بانکها باید برای حفظ مشتریان خود بیشترین توجه را به نیازها، نظرها و اعتراضات آنان در ارتباط با خدمات بانکی داشته باشند و بدانند که در امر بانکداری، صدای مشتری صدایی است که سیاستهای بانک بر پایۀ آن شکل میگیرد.
مسائل راهبردی استان در حوزه سیاست اقتصادی، صنعتی و گردشگری
ظرفیتهای مغفول سیستان و بلوچستان
گزارش مسالهشناسی استان سیستان و بلوچستان شامل سه حوزة «سیاست اقتصادی، صنعتی و گردشگری»، «سیاست محیط زیست، آب و کشاورزی» و «حوزة سیاست اجتماعی و فرهنگی» است. در این نوشتار بهصورت متمرکز بر معرفی مهمترین مسایل و چالشهای استان در حوزه «سیاستهای اقتصادی، صنعتی و گردشگری» و ارائه راهکارهای موثر برای حل یا تخفیف آنها پرداخته شدهاست.
گزارش وزارت امور خارجه و وزارت بازرگانی چین درباره احداث کمربند اقتصادی جاده ابریشم
جاده ابریشم دریایی قرن بیستم و یکم
برای ما در قرن بیست و یکم، یعنی دوران جدیدی که نشانی از صلح، توسعه، همکاری و منفعت همگانی را با خود به همراه دارد، عطف توجه دوباره به روح جاده ابریشم در بهبود اقتصاد جهانی ضعیف و موقعیتهای منطقهای و بینالمللی پیچیده، حائز اهمیت است. بر همین اساس گزارش کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی وزارت امور خارجه و وزارت بازرگانی جمهوری خلق چین درباره احداث کمربند اقتصادی جاده ابریشم ترجمه شده و منتشر میگردد.