کتاب «الزامات و چالشهای دیپلماسی عمومی ایران در عصر جهانیشدن» سال ۱۳۹۳ توسط بهاره سازمند و مسعود براتی در 157 صفحه، توسط مرکز ملی مطالعات جهانیشدن در سه فصل «جهانیشدن و دیپلماسی عمومی»، «روش نظریه زمینهیاب» و «چالشهای دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در عصر جهانیشدن» منتشر شده است.
واحد اطلاعات اکونومیست منتشر کرد:
شورای همکاری خلیجفارس در ۲۰۲۰؛ منابعی برای آینده
واحد اطلاعات اکونومیست در گزارشی با عنوان «شورای همکاری خلیجفارس در ۲۰۲۰- منابعی برای آینده» (The GCC in 2020: Resources for the future) و به قلم جین کینینمونت، با توجه به افزایش ۳۰ درصدی جمعیت شورای همکاری خلیجفارس و اهمیت روزافزون نیازشان به تأمین برق، مواد غذایی و آب، به بررسی این موضوع پرداخته است که نحوه مواجهه منطقه با این چالشها، اثر چشمگیری بر رونق و کیفیت زندگی منطقه، نهتنها در سال ۲۰۲۰ بلکه همچنین در دهههای پیشِ رو خواهد داشت.
قطبنمای 2020
آلمان در روابط بینالملل، اهداف، ابزارها، چشماندازها
بنیاد فردریش ابرت فوریه سال ۲۰۰۸ مقالهای با عنوان «قطبنمای ۲۰۲۰؛ آلمان در روابط بینالملل؛ اهداف ابزارها، چشماندازها» (Compass 2020;Germany in international relations; Aims, instruments, prospects) به قلم یوخن اشتاینهیلبر منتشر کرد. هدف این بنیاد از انتشار این مقاله، برانگیختن بحث و گفتوگو پیرامون استراتژیهای سیاست خارجی و بسط و گسترش سناریوهایی است که ممکن است به ترسیم خطوط کلی و محتمل سیاست خارجی آلمان و عوامل تعیینکننده آن در 15 سال آینده یاری رساند، بوده است. در این مقاله به مطالعه عوامل موثر بر طرحریزی سیاستگذاری، ارزشهایی که سیاست خارجی بر آنها استوار است و هم بر منافع مادی که به طرز انتزاعی طرحریزی شده فشار وارد میکنند، پرداخته است و به سه سناریو محتمل در 2020 اشاره میکند. بازخوانی این مقاله با توجه به اینکه هماکنون یک سال تا زمان پیشبینی این مقاله باقیمانده مانده، میتواند جالب توجه باشد.
معرفی کتاب دو جلدی «سیاست جهانی»
فهم پیچیدگیهای روابط بینالملل
کتاب «سیاست جهانی» تألیف ژولیه کاربو و جیمز لی.رای توسط دکتر قدرت احمدیان و دکتر فرهاد دانشنیا سال 1392 ترجمه و در دو جلد «نظریه، بازیگران، تعاملات امنیتی» و «روابط اقتصادی و مسائل جهان معاصر» و پنج بخش توسط مرکز ملی مطالعات جهانیشدن به چاپ رسیده است.
معرفی کتاب:
جهانیسازی و پیامدهای آن بر کشورهای عربی
کتاب «جهانیسازی و پیامدهای آن بر کشورهای عربی» سال ۱۳۹3 توسط دکتر سهیل حسین الفتلاوی تألیف و توسط سیدعدنان محقق در 204 صفحه ترجمه و توسط مرکز ملی مطالعات جهانیشدن در شش فصل ریشههای جهانیسازی و مفهوم آن، آثار سیاسی جهانیسازی بر جهان عرب، تأثیر جهانیسازی بر احساسات قومی عربی، آثار فرهنگی جهانیسازی بر جهان عرب، آثار اجتماعی جهانیسازی بر جهان عرب، تأثیر جهانیسازی بر آموزش در جهان عرب به چاپ رسیده است.
همزمان با بررسی لایحه شفافیت در هیئت وزیران منتشر میشود:
پیشنویس لایحه شفافیت
همزمان با بررسی لایحه شفافیت در هیئت وزیران، پیشنویس لایحه شفافیت توسط مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر میشود.
شورای ملی ایرانیان آمریکا به ترامپ توصیه کرد:
گشایش حداکثری با ایران
شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) سال ۲۰۱۶، توصیههای سیاستی خود را در خصوص تعامل آمریکا با خاورمیانه و بالاخص ایران، با روی کار آمدن رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا (ترامپ) تحت عنوان «گشایش حداکثری با ایران؛ رئیس جمهور ترامپ چگونه میتواند امنیت منافع آمریکا در خاورمیانه را تأمین کند.» (Understanding maximizing the Opening with Iran; how president trump Can Secure American interests in the Middle East) منتشر کرده است.
مککینزی(MGI) منتشر کرد:
عربستان سعودی فراسوی نفت: تحول در سرمایهگذاری و بهرهوری
مؤسسه مککینزی سال ۲۰۱۵ در مقالهای با عنوان «عربستان سعودی فراسوی نفت: تحول در سرمایهگذاری و بهرهوری» (Saudi Arabia beyond Oil: The Investment and Productivity Transformation) به مطالعه اقتصاد متکی به نفت عربستان و تلاش این کشور برای فاصله گرفتن از اتکای صرف به درآمدهای نفتی در راستای ایجاد قابلیت «پایداری» پرداخته است.