معرفی کتاب دو جلدی «سیاست جهانی»
فهم پیچیدگیهای روابط بینالملل
کتاب «سیاست جهانی» تألیف ژولیه کاربو و جیمز لی.رای توسط دکتر قدرت احمدیان و دکتر فرهاد دانشنیا سال 1392 ترجمه و در دو جلد «نظریه، بازیگران، تعاملات امنیتی» و «روابط اقتصادی و مسائل جهان معاصر» و پنج بخش توسط مرکز ملی مطالعات جهانیشدن به چاپ رسیده است.
چتم هاوس در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد:
درباره انتخابات ایالات متحده: سیاست روسیه پس از ۲۰۱۶
جاکوب پاراکیلاس در مقاله «درباره انتخابات ایالات متحده: سیاست روسیه پس از ۲۰۱۶» به موضوع انتخاب ترامپ و روابط آمریکا و روسیه پرداخته است. این مقاله در سال ۱۳۹۵ توسط مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ترجمه شد.
پس از اتمام دوران ریاستجمهوری جرج بوش، یکی از مهمترین برنامههای باراک اوباما بازسازی اقتصادی بود. در آن وضعیت ایالات متحدۀ آمریکا بهعنوان یک قدرت بزرگ با چالشهایی از قبیل مشکلات اقتصادی داخلی و ورود رقبای جدید در صحنه اقتصاد بینالملل روبرو بود. اوباما با یک رشته نابسامانیهای فزایندۀ مالی، اشتغال و سقوط آزاد بازار سهام مواجه شد که همۀ آنها حتی پیش از آنکه وی بهعنوان رئیسجمهور در سال 2009 م انتخاب شود؛ آغاز گشته بود، در این شرایط بیش از 23 میلیون آمریکایی یا بیکار بودند یا به صورت نیمهوقت و موقت مشغول به کار بودند. این مشکلات چگونه بهبود یافتند؟ بررسی تاثیر دیپلماسی اقتصادی پسامدرن بر تحقق اهداف اقتصاد داخلی آمریکا موضوع مقاله محمد داوند (دانشجوی دکتری گروه روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس) و سیدمسعود موسوی شفائی (استادیار گروه روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس) در پاسخ به این سوال است.
از دهۀ گذشته، جامعۀ بینالمللی شاهد اعمال نفوذ قدرتهای نوظهور بریکس در امور جهان است. تشکیل بلوک بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) که پیشرو نظم جدیدی در جهان است، موجب شد این بلوک خود را بهعنوان بازیگر کلیدی در نظم بینالملل مطرح کند.