مؤسسه رند منتشر کرد:
چین و نظم بینالمللی
این گزارش بخشی از پژوهش گستردهتر مؤسسه رند در زمینه «نظم بینالملل لیبرال پس از جنگ جهانی دوم» است. این پروژه به بررسی بنیانهای نظری و تاریخی نظم، وضعیت کنونی و چشماندازهای آتی آن و همچنین اقدامات سیاستی برای آینده میپردازد. گزارش حاضر منعکسکننده تحلیل این مؤسسه از رویکرد چین به یک نظم چندجانبه بوده و پیامدهای این تحلیل را برای سیاست آینده ایالاتمتحده ترسیم میکند.
سرویس تحقیقاتی پارلمان اروپا منتشر کرد:
عملیاتهای نفوذ خارجی در اتحادیه اروپا
تلاش برای اثرگذاری بر فرآیند تصمیمگیری سیاسی ورای محدوده سیاسی خود یک پدیده جدید نیست؛ بلکه جزء لاینفکی از تاریخچه مسائل ژئوپلیتیک است. در حالی که قدرت سخت متکی بر نیروی نظامی و اقتصادی است، قدرت نرم یک کشور شامل دیپلماسی عمومی و گفتگو در خصوص ارزشها، فرهنگها و تفکرات است، که به طور معمول مطابق با رفتار آن در خارج هستند.
بنیاد برتلسمان استیفتونگ منتشر کرد:
ایران دو سال پس از برجام
بنیاد برتلسمان استیفتونگ سال ۲۰۱۸ در مقالهای با عنوان «گزارش کشوری سال ۲۰۱۸ شاخص تغییر بنیاد برتلسمان استیفتونگ (BTI) در مورد ایران» (BTI 2018 Country Report - Iran) به مطالعه شرایط ایران پس از گذشت دو سال از امضای برجام پرداخته است.
فارینپالیسی منتشر کرد:
آمریکا به آن قدرتمندی که فکر میکند، نیست!
مؤسسه فارین پالیسی سال ۲۰۱۹ در مقالهای با عنوان «آمریکا به آن قدرتمندی که فکر میکند، نیست» (America Isn’t as Powerful as It Thinks It Is) به طرح این سؤال پرداخته است: «ایالاتمتحده چقدر قوی است؟»
مؤسسه مطالعات استراتژیک ملی منتشر کرد:
دیدگاههای چین در خصوص طرح کمربند و جاده
مقامات چینی، ابعاد امنیتی طرح مشخص سیاست خارجی شیجینپینگ (طرح کمربند و جاده) را کماهمیت انگاشتهاند. با این حال، استراتژیستهای چینی سه مسئله مهم را بهطور گستردهای مورد تحلیل قرار دادهاند: مزایای استراتژیک طرح کمربند و جاده برای چین، مخاطرات و چالشهای امنیتی کلیدی این طرح، و راههای کاهش این مخاطرات. گزارش «دیدگاههای چین در خصوص طرح کمربند و جاده (منطق استراتژیک، مخاطرات و پیامدها)» به بررسی بینشها و نظرات این تحلیلگران در خصوص پیامدهای مربوط به استراتژی ایالاتمتحده میپردازد.
در جریان دومین اجلاس گفتوگوی راهبردی آمریکا و قطر در دوحه در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۹، وزارت دفاع ایالاتمتحده و وزارت دفاع دولت قطر یک یادداشت تفاهم در رابطه با پشتیبانی قطر از فعالیتهای نظامی آمریکا در پایگاه هوایی العدید قطر امضاء کردند.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
راهبرد ایران در فناوری غنیسازی اورانیوم: دلایل و پیامدها
این پژوهش قصد دارد فرآیند دستیابی ایران به فناوری غنیسازی اورانیوم را توضیح دهد و عوامل مؤثر در تصمیم راهبردی جمهوری اسلامی در پیگیری این برنامه را تبیین کند. یورش نظامی عراق و تحریمهای تسلیحاتی و اقتصادی غرب در دهه ۱۹۸۰، این پند گرانسنگ را به نظام تازه تأسیس جمهوری اسلامی داد که باید نیرومند شود و -بدون اینکه قوانین بینالمللی را زیر پا بگذارد- بازدارندگی پایدار فراهم کند. هدف کلیدی این مقاله پاسخگویی به این پرسش است که قصد ایران از دنبال کردن فناوری غنیسازی اورانیوم چه بود و چه الزاماتی آن را وادار ساخت پا در این راه پرهزینه بگذارد؟
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
درگیری سخت بین ایران و آمریکا
درگیری سخت بین جمهوری اسلامی ایران و ایالاتمتحده آمریکا موضوعی است که چند دهه بین نظریهپردازان خودی و دشمن بحث شده است. در مقاله «مدلسازی و تحلیل استراتژیک نبرد بین ایالاتمتحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران با استفاده از رویکرد نظریه بازی در حالت غیرهمکارانه»، نبرد بین آمریکا و ایران مدل شده و با استفاده از رویکرد نظریه بازی در حالت غیرهمکارانه مورد تحلیل قرار گرفته است.