رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، به منظور دیدار و گفتگو درباره مسائل راهبردی حوزه فرش، در منزل دکتر طاهر صباحی حضور یافت.
در این دیدار دکتر صباحی با اشاره به مشکلات بوروکراتیک پیچیده و نیز مداخلههای مخرب سوداگران فرش و با تاکید بر اهمیت ضبط و نگارش تاریخ فرش و تلاش برای ثبت اطلاعات و دانش این حوزه، خواستار ورود رییس جمهور به حوزه فرش و تدارک سازوکار لازم برای ساماندهی آموزش، پژوهش و بازار فرش شد.
دکتر حسامالدین آشنا مشاور رییسجمهور نیز با قدردانی از تلاشهای دکتر صباحی در حوزه فرششناسی بیان داشت: راهاندازی آکادمی فرش ایران میتواند تامینکننده نیازهای پژوهشی، آموزشی و تولیدی هنر-صنعت فرش باشد و میزبانی رویدادهای جهانی فرش را نیز برعهده گیرد.
رییس مرکز بررسیهاسی استراتژیک با بیان اینکه میتوانیم در تقویم روز ملی فرش داشته باشیم، گفت: با داشتن روز ملی فرش در تقویم سالانه، باید برنامهای فراگیر برای آن طراحی شود. ایران میتواند مرجع ارزشگذاری و داوری قالی هنری در جهان باشد.
در این دیدار همچنین درباره امکان راهاندازی مدرسه پژوهش، آموزش و تولید فرش ایران و نیز ایجاد یک آیین ملی برای فرش بحث و گفتگو شد.
دکترسید طاهر صباحی مولف ۲۰ عنوان کتاب به زبانهای ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی درباره هنر فرش ایرانی و مدیرمسئول نشریه بینالمللی گره است که به دو زبان انگلیسی و ایتالیایی منتشر میشود. وی مدرک دکتری خود را در رشته داروسازی از دانشگاه بولونیا دریافت نموده و از سال ۱۳۵۱ (۱۹۷۲) به صورت تخصصی وارد عرصه هنر فرش شدهاست. وی در سال ۱۹۸۴ به عنوان یکی از اعضای هیئت موسس بازرگانان فرش شرقی ایتالیا (Associazione Italiana Mercanti di Tappeti Orientali) شروع به فعالیت نموده و در سال ۱۹۸۶ نیز به عنوان رئیس کلوپ فرش شرقی (Club Amatori del Tappeto Orientale) برگزیده شد.
کتاب «قالین؛ چکیدهای از تاریخ و هنر قالیبافی مشرق زمین»، جدیدترین اثر دکتر صباحی است که در ایران توسط انتشارات «خانه فرهنگ و هنر گویا» منتشر شدهاست.