مؤسسه واتسون فیرلی و ویلیامز منتشر کرد:

انرژی تجدید‌پذیر در ایران

مؤسسه واتسون فیرلی و ویلیامز سال ۲۰۱۶ در مقاله‌ای با عنوان «انرژی تجدید‌پذیر در ایران» (Renewable Energy in Iran) به ارائه دیدی کلی از شرایط، مراحل پیشرفت و چالش‌های اجرای انرژی تجدیدپذیر در ایران پرداخته است.
تصویر انرژی تجدید‌پذیر در ایران

شرایط جغرافیایی و اقلیمی ایران برای تولید انرژی تجدید پذیر بسیار مساعد است. با زمینی به وسعت ۱ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ متر مربع، کوه‌های البرز در شمال غربی، کویر در شرق، دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب، شامل طیف گسترده‌ای از محیط طبیعی است. ایران تا حداکثر ۵.۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز DNI(تابش طبیعی مستقیم) و میانگین ۳۰۰ روز آفتابی در سال برخوردار است. به خصوص مناطق مرکزی و جنوبی ایران مانند استان‌های یزد، کرمان و فارس با DNI حدود ۵.۲ تا ۵.۴ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، دارای تابش خورشیدی بالایی هستند. به طور مشابه پتانسیل بالایی برای بهره‌براری از انرژی بادی نیز وجود دارد. طبق گزارش سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر ایران (سانا) ، ظرفیت بالقوه نیروی باد ۳۰ هزار مگاوات تخمین زده می‌شود.

مصرف بسیار زیاد انرژی و انتشار گاز CO2 و برق گران‌قیمت حاصل از سوخت‌های فسیلی که دولت یارانه زیادی را به آن اختصاص می‌دهد، تنهل بخشی از دلایلی است که سیاستگذاران ایران مشتاق به استفاده از این شرایط طبیعی برای جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی در بازار انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

برای مطالعه و دریافت متن کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.

113118
ارسال نظر

  1. مخاطبان و فرهیختگان گرامی؛ نظرات حاوی مطالب توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.