مسئله‌شناسی راهبردی توسعه در استان گیلان

گزارش حاضر که بازتاب چالش‌های توسعه در استان گیلان است، توسط کارشناسان مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با همکاری «اتاق فکر استان گیلان» تهیه و تدوین‌ شده است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل داده‌های اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخص‌های استان، گزارش‌های سازمانی و تحلیل رسانه‌های محلی استفاده شده است.
تصویر مسئله‌شناسی راهبردی توسعه در استان گیلان

استان گیلان با توجه به این امر که یکی از مهمترین ذخایر طبیعی و زیست محیطی کشور می‌باشد و از شرایط اقلیمی خاصی بهره‌مند است نیازمند سیاست‌گذاری‌های خاصی در ارتباط با ذخایر طبیعی، تراکم جمعیت، نحوه استقرار صنایع در استان و ... می‌باشد. عدم توجه به این مساله در دهه‌های گذشته سبب شده است که تراکم جمعیت در استان بدون آنکه سیستم‌های نظارتی و مدیریتی، آمادگی کنترل و تنظیم رفتار این حجم از جمعیت را در ارتباط با ذخایر طبیعی و منابع استان داشته باشند به گونه‌ای قابل توجه و بیش از توان اکولوژیک استان افزایش یافته و فشار قابل توجهی را بر منابع طبیعی استان وارد نماید. استان گیلان همانند بسیاری از استان‌های کشور نیازمند تدوین و اجرای برنامه توسعه استان متناسب با پتانسیل‌های بومی استان و منطقه به گونه‌ای است که رابطه پایدار انسان و جوامع انسانی و محیط زیست را در نظر گرفته باشد. ادامه روند کنونی ضمن آنکه بواسطه افزایش فشار بر ذخایر و پتانسیل‌های بومی استان، آنها را در معرض خطر نابودی کامل قرار خواهد داد، توسعه اقتصادی را میسر نکرده و بواسطه بر هم کنش این حوزه‌های گوناگون بحران‌های اجتماعی در استان را تعمیق خواهد کرد.

برای مطالعه و دریافت متن کامل این گزارش، روی لینک زیر کلیک کنید.

113173
ارسال نظر

  1. مخاطبان و فرهیختگان گرامی؛ نظرات حاوی مطالب توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.