پایان دور او سفرهای استانی و ادامه آن به شکلی جدید/ اهمیت استان البرز/ مشکلات همسایگی با تهران برای استان البرز/ تسریع در اهتمام آزاد راه شمال/ چهار خطه شدن قطار تهران – کرج/ قطار شهری برای استان/ افزایش تختهای بیمارستانی/ افتخار آفرینی بانوی کرجی در المپیک/ تکریم زنان در اسلام/ ارتقاء مقام زن، بالاتر از همه مردان/ طرحهای دولت برای پیشرفت استان/ استان در شروع مسیر تحول/ فضای مناسب برای حضور شرکتهای خارجی پس از برجام/ افزایش سرمایهگذاری در استان/ تلاش برای اتمام اتوبان همت به کرج و آزاد راه شمال/ حقابه سد امیرکبیر/ نقش اخلاق در پویایی اقتصاد/ هدف اسلام و انقلاب، احیای اخلاق/ هدف انقلاب برای رفع دروغ و تهمت در جامعه/ بخش فرهنگی اخلاقگرایی/ اهمیت اخلاق در رسانهها/ تصرفات و ساخت و سازهای غیرمجاز در مراتع و جنگلها/ زمینخواری و جنگلخواری، فساد و تجاوز به حقوق مردم/ بلند مرتبهسازی و سوء استفاده از حقوق مردم/ تعامل قوای سه گانه برای مقابله با زمین خواریها/
بسم الله الرحمن الرحیم
از مردم میهمان نواز استان البرز و شهرستان کرج به خاطر استقبال بسیار گرم و پرشورشان و اجتماع عظیمشان در ورزشگاه بسیار متشکر و سپاسگزارم و میخواهم از مردم شهرستانهای مختلف این استان عذرخواهی کنم به خاطر اینکه توفیق نداشتم از نزدیک خدمت مردم شریف برسم، در همه شهرستانها یکی از مسئولین، معاونین یا وزرا به محضر مردم رفتند و نکات آنها را به طور اجمالی دیدم و تفصیل آن را هم خواهم دید.
باید بگویم سفرهای استانی به شکل دوره اولی که ما آغاز کرده بودیم "ختامه مسک" آن در سرزمین زیبای البرز به اتمام رسید و دور بعدی سفرهای استانی را هم البته به سبک جدید آغاز کردهایم و انشاءالله ادامه پیدا میکند و امیدواریم باز هم در دولت یازدهم فرصتی باشد که بتوانم به استان البرز و کرج سفر کنم و بتوانیم برنامههایی که در این سفر مورد تأکید قرار گرفته است را برای اجرایی شدن دنبال کنیم.
استان البرز نه تنها برای مردم این استان، بلکه برای مردم کشور بسیار حائز اهمیت است. کمتر ایرانی هست که در طول چند سال لااقل یک بار از کرج عبور نکند؛ حالا یا به شهرهای غربی ایران میخواهد برود یا به شهرهای شمالی. این استان بسیار حائز اهمیت است و برخی از مشکلات آن به دلیل چهار راه بودن این استان است.
البته همسایگی تهران هم مسائل خودش را دارد و بخشی از مشکلات و بار تهران عظیم و بزرگ به عنوان مرکز کشور بر دوش این استان است. بسیار مهم است که بتوانیم بار سنگین ترافیکی این استان را تقلیل دهیم و یکی از راهها این است که بتوانیم اتوبان همت را به کرج برسانیم که مقداری رفت و آمد مردم را تسهیل کند. آقای دکتر نوبخت چون خودش شخصاً این پروژه را دنبال میکند و مرتب سر میزند، امیدواریم انشاءالله در اوایل سال آینده بتوانیم آن را به بهرهبرداری برسانیم که برای مردم استان و کشور بسیار مهم است.
یک راه دیگر آزاد راه تهران شمال است که سالهاست باقی مانده، انشاءالله بتوانیم اوایل سال آینده فاز یک آن را که بسیار مهم و سخت است و تقریباً از تهران تا نزدیک گچسر ادامه پیدا میکند را اجرایی و عملیاتی کنیم. در فاز دو هم فعلاً برای تعریض داریم اقدام میکنیم. البته طرح اساسی آن هم مد نظر است که آن هم زمان بر است و انشاءالله انجام میگیرد.
این دو کار مهم است. همچنین قطار تهران – کرج هم باید چهار خطه بشود که انشاءالله بتوانیم تا پایان امسال، همان طور که وزارتخانه وعده داد، آن را عملیاتی و اجرایی کنیم که مردم راحتتر رفت و آمد کنند. تمهیداتی هم برای مراحل بعدی پیش بینی شده که من وارد تفصیل آن نمیشوم، آن هم میتواند برای رفت و آمد مردم تسهیلی باشد.
قطار شهری هم مهم است که دولت در این سفر 186 میلیارد تومان اعتبار برای کمک به قطار شهری گذاشته است. از لحاظ حمل و نقل ما تلاش کردیم در این سفر قدمهایی برداریم که هم برای استان مهم است و هم از لحاظ ملی برای کل مردم ایران حائز اهمیت و مهم است.
در بخش بهداشت و درمان هم کار خوبی انجام گرفته و تا پایان دولت رکورد خوبی خواهد بود؛ نه به آن معنا که همه نیازهای این استان مرتفع بشود که باز هم استان نیازمند است، اما 960 تخت به 2100 تخت تبدیل میشود؛ یعنی هرچه از اول تا به حال بوده، 960 تخت است و در این دولت تقریباً 2100 تخت تا پایان دولت ایجاد میشود. انشاءالله تلاش بر این است که این برنامه اجرایی و عملیاتی بشود و این کار هم در حوزۀ بهداشت و درمان انجام بگیرد.
در گاز رسانی هم انشاءالله اقدام خوبی تا پایان این دولت هم برای شهرها و هم برای روستاها انجام خواهد شد.
از لحاظ ورزشی هم چون کرج افتخاراتی در المپیک آفرید و یک بانوی جوان کرجی توانست بعد از سالها مدال افتخار به دست آورد، که من امروز به عنوان دختر خودم از او یاد کردم، که امروز آمدند در جلسه فرهیختگان هم صحبت کردند و خودش را به عنوان دختر بنده خطاب کرد. این افتخارات برای ما بسیار مهم است و معنایش این است که زنان و بانوان ما استعداد بسیار زیادی در همه زمینهها دارند برای اینکه بتوانند در برابر همه دنیا و کشورهای منطقه نشان بدهند که عدهای تبلیغ غلط و دروغ میکنند که اسلام ضد زن است یا نظام جمهوری اسلامی ایران با زنها میانهای ندارد، که درست نقطه مقابل است؛ اسلام بیشترین احترام را به زنها کرده و جایگاه زنان، جایگاه بسیار والا و بلندی هست و اسلام راه پیشرفت را برای خانمها بینهایت باز گذاشته است؛ یعنی یک زن در جامعه میتواند به مقامی برسد که از مقام همه مردها بالاتر باشد. گفت: ان اکرمکم عندالله اتقیکم ؛ مگر فاطمه اطهر (س) این چنین نبود؟ در دوران زندگی ایشان به غیر از امیرالمؤمنین کسی مگر همتای فاطمه اطهر بود؟ مگر مریم قدیس این چنین نبود؟ و نیز بسیاری از زنانی که در قرآن و تاریخ از آنها یاد شده است. برای ما جای افتخار است که برخی از افتخار آفرینان کشور ما از این دیار و این شهرستان هستند.
انشاءالله بنای ما این است که همه طرحهایی که در این سفر قول دادهایم در سالهای 95و 96 اجرایی و عملیاتی شود و امروز من بسیار خوشحال شدم که در حضور من 71 طرح ودر کل 89 طرح یا افتتاح شد یا کلنگ زنی آغاز عملیاتش شروع شد. آن طرحهایی که با حضور من بود 71 طرح بود که 50 طرح افتتاح بود و 21 طرح هم شروع عملیات آن بود.
این به معنای این است که این استان در شروع مسیر تحول است. انشاءالله امیدوارم این سفر بتواند قدم مؤثری برای توسعه این استان بسیار مهم باشد و ما بتوانیم ادای دین کنیم نسبت به مردم شریف و غیور این استان، که همیشه در دوران انقلاب – من در دوران انقلاب زیاد به کرج میآمدم و میدانم مردم در انقلاب فعال بودند – و هم در دوران دفاع مقدس فعال بودند؛ - که باز خود من شاهد بودم لشگر 10 سیدالشهداء چه دلاوریهایی از خودش نشان داد.
امروز هم در توسعه کشور میبینیم که استان البرز استان بسیار فعالی است. انشاءالله امیدواریم که شاهد رونق و رفاه بیشتر مردم و سربلندی بیشتر این استان باشیم.
خانم سمیرا عالم پناه:
یکی از دستاوردهای مهم برجام، حضور شرکتهای خارجی در کشور بوده. میخواستم بدانم که سهم استان البرز از این حضور چقدر است؟ و آیا این کشورها ترغیب شدهاند که سرمایهگذاری کنند یا خیر؟
رئیسجمهور:
همان طور که شما اشاره کردید بعد از برجام فضای مناسبی برای حضور شرکتهای خارجی و سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی آماده شده، با همان شرایطی که ما اعلام کردیم و گفتیم کسی که امروز میخواهد اینجا بیاید و سرمایهگذاری کند، اولاً ما باید بتوانیم در فناوری سهیم و شریک آنها باشیم و باید فناوری را منتقل کند. ثانیاً باید با هم بازار صادراتی داشته باشیم، چون شرکتهای بزرگ خودشان بازار صاداراتی دارند و به راحتی میتوانند ما را وارد بازار کنند. قرار ما این است که حدود 30 درصد محصول به خارج صادر بشود. شرکتهای بزرگ الان با همین قرار و چارچوب آمدهاند و اقداماتی شده و قراردادها امضا شده؛ برخی تفاهم است و برخی حتی اجرایی و عملیاتی شده است.
در همین جلسهای که الان خدمت مسئولین محترم و شورای اداری استان بودیم، آقای استاندار گزارش دادند که در سال 92، 26 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی داشتیم و امسال 510 میلیون دلار. این رقم نشان میدهد که شرایط و فضا مخصوصاً در استان البرز برای طرحهای مختلف آماده شده؛ مخصوصاً در شورای اداری هم تأکید کردم که در بحث گردشگری باید سرمایهگذاری خوبی در این استان انجام بگیرد. انشاءالله با هماهنگی خوبی که در استان وجود دارد، با فضای امنی که وجود دارد شاهد سرمایهگذاریهای بیشتر در ماهها و سالهای آینده در استان خواهیم بود.
خانم سیده طناز جعفری به نمایندگی از نشریات محلی:
سلام، جناب آقای رئیسجمهور، به پروژههای بزرگراه همت و آزاد راه تهران – شمال اشاره کردید. باید عرض کنم جاده تهران – کرج حد فاصل گرمدره و میدان شهید سلطانی یکی از گذرگاههای ارتباطی اصلی کشور است و به دلیل همین عرض کم و حجم بالای تردد خودرودها در همه ساعات با ازدحام و انباشت ترافیک در محل مواجه است و این امر افزایش طول سفر و نارضایتی مردم در این مسیر ترانزیت را در پی داشته است. طرح عریض شدن این جاده بینالمللی بیش از 30 سال است که مطرح شده ولی هنوز شاهد اقدامی در این زمینه نیستیم. جناب آقای رئیسجمهور شما در این زمینه چه اندیشیدهاید؟
رئیسجمهور:
من فکر میکنم طرح اتوبان همت به کرج که در این سفر هم حدود 70 میلیارد تومان برای تسریع این پروژه گذاشتیم، میتواند معضل اصلی را حل کند یا کاهش بدهد. البته توسعه جادهها و تعریض هم همواره جزء برنامهریزی دولت هست. با آزاد راه تهران – شمال هم، آنهایی که به شمال میخواهند بروند، بار ترافیکی که به سمت کرج میآید را حل میکند. البته الان تا حدود گچسر این آزاد راه هست ولی معضل کرج را حل میکند؛ یعنی آنهایی که میخواهند به شمال بروند دیگر فشار را به این شهرستان نمیآورند.
به نظر من این دو پروژه، پروژههای اصلی و مهم است و انشاءالله در سال آینده باید دنبال و آن را عملیاتی کنیم. آقای دکتر نوبخت میگویند که ما روز شنبه 200 میلیارد تومان برای این جاده تخصیص دادیم و پرداخت کردیم که برای سرعت در این پروژه هم بسیار مهم است.
خانم مرضیه گودرزی، به نمایندگی از روزنامههای سراسری، از روزنامه ابتکار:
جناب آقای رئیسجمهور، انتقال آب تونلی کرج به تهران علاوه بر مشکلات زیست محیطی که برای استان ما در برداشته و از بین بردن زیستگاهها و خالی شدن روستاهای پایین سد به بهانه آلودگی آب شرب سئوالم این است که چه تدابیری در این خصوص اندیشیدهاید؟ ثانیاً حقابه سد امیرکبیر – طالقانی به خود استان تخصیص داده میشود؟
رئیسجمهور:
اولاً که بخشی از این حقابه همین الان هم به خود این استان تخصیص داده شده؛ آن که انجام میگیرد. ولی اگر آب از رودخانه بخواهد به سمت تونل هدایت شود، حقابه آن را باید دنبال کنیم. به هر حال نباید بگذاریم این رودخانه بسیار مهم و نیز محیط زیست دچار صدمه بشود. انشاءالله دنبال میکنیم که از لحاظ زیست محیطی به این منطقه صدمهای وارد نشود.
جناب آقای افشین سخایی فرد به نمایندگی از پایگاه خبری استان البرز، از پایگاه اطلاع رسانی استان البرز:
سلام و خیر مقدم خدمت شما و هیئت محترم دولت. من سئوالی را میپرسم که قطعاً دغدغه شما و مقام معظم رهبری هم هست. ما با دو بحران رو به رو هستیم، یک بحران اقتصادی و یکی دیگر بحران اخلاقی است. این دومی باعث میشود که در اولی هم نتوانیم خیلی موفق بشویم؛ یعنی اقتصاد پویا نخواهد شد. در شرایطی که در جامعه اخلاق حاکم نباشد، ما در بخشهای مختلف نیاز داریم که نسبت به آموزشهای شهروندی و اجتماعی فعالیتهایی داشته باشیم تا بتوانیم از این رشد در اقتصاد، که دولت بسیار در این پنج ساله گذشته وقت گذاشته و تلاش کرده، موفق باشیم.
جذب سرمایهگذار و تروریست نیاز به این دارد که ما در حوزه فرهنگ و اخلاق هم ارتقاء پیدا کنیم. من سئوالم این است که ما که در حوزه قلم کار میکنیم چه کمکی میتوانیم به شما و در جهت ارتقای اخلاق کنیم؟ برای این بخش دولت چه تدابیری دارد؟
رئیسجمهور:
عرض کنم سئوالی که جنابعالی میفرمایید سئوال بسیار مهمی است؛ یعنی نه تنها برای اینکه اقتصاد ما درست به حرکت در آید به اخلاق نیاز داریم، و اگر به اصول اخلاقی پایبند نباشیم جذب سرمایه داخلی و خارجی حتماً با مشکلاتی توأم میشود. نه تنها بخش گردشگری به اخلاق ارتباط دارد، اگر اخلاق باشد جذب گردشگر بیشتر میشود. اصلاً اخلاق به عنوان بزرگترین هدف ما هست.
اصلاً ما برای چه انقلاب کردیم؟ انقلاب برای چه بود؟ خود اسلام و دین اسلام، وحی آسمانی و قرآن مجید، پیامبر و ائمه برای چه آمدند. هدف بلند در اسلام، فضایل اخلاقی بود؛ اینکه فضایل اخلاقی ترویج شود و استقرار پیدا کند و مردم به اخلاق حسنه متعهد بشوند. آن تعبیر پیامبر معروف است که: انما بعث لاتمم مکارم الاخلاق؛ اصلاً پیامبر میگوید من مبعوث شدم به خاطر اخلاق حسنه و تکمیل آن، من برای این به رسالت مبعوث شدم.
ما برای چه انقلاب کردیم؟ برای اینکه توسعه پیدا کنیم؟ البته توسعه هم مهم است. برای این بود که استقلال سیاسی پیدا کنیم؟ البته بسیار مهم است. اما از همه مهمتر، حتی به اعتقاد من از امنیت مهمتر اخلاق حسنه در جامعه است. انقلاب شد برای اینکه در جامعه ما دروغ نباشد، در جامعه ما آزار دیگران نباشد زخم زبان نباشد، تهمت و افترا به دیگران نباشد، به آبروی مردم صدمه نزنیم. صدمه زدن به آبروی مردم به اندازه خون مردم محترم است و حرمت دارد.
در کار اخلاق البته قانون و اجرای قانون مؤثر است، اما مهمتر از اجرای قانون، بخش فرهنگی آن است؛ یعنی مردم باید بدانند بدون اخلاق حسنه، رفاه واقعی، اعتماد واقعی، استحکام خانواده و وحدت و انسجام جامعه، فداکاری و ایثار امکانپذیر نیست. در این راه فرهنگی رسانهها نقش مهمی دارند؛ حالا چه فضای مجازی و چه حقیقی. روزنامهها و خبرگزاریها هم به همین صورت است. و مهمترین آن قبل از تبلیغ عمل است؛ یعنی خود روزنامه، سایت، خبرگزاری در مقام عمل متعهد به اخلاق باشد. این مهم است. اینکه مردم ببینند این روزنامه متعهد به اخلاق است، والا اگر روزنامه متعهد نباشد و بخواهد اخلاق را برای مردم تبلیغ کند حتماً تأثیرگذار نخواهد بود. بنابراین اخلاق و احیای اخلاق برای ما یک اصل بسیار مهم است.
در این زمینه همه باید تلاش کنیم، همه تریبونها و رسانهها مخصوصاً آموزش و پرورش و مدارس از دوران کودکی و نوجوانی باید این اخلاق را در ذهن بچهها و در زندگی فرزندانمان نهادینه کنیم و انشاءالله رسانهها هم در این زمینه کمک خواهند کرد.
آقای محمد ایل بیگی به نمایندگی از رسانههای استانی :
متأسفانه در چند سال اخیر شاهد ساخت و سازهای غیر مجاز در مناطق مختلف بودیم که زمانی این اتفاق در شمال کشور، سواحل و جنگلها میافتاد. در حال حاضر این اتفاق به استان البرز، سد کرج و طالقان و رودخانه کرج و جاهای مختلف کشیده شده. میخواستم بدانم نظر رئیس دولت تدبیر و امید در این خصوص چیست؟
رئیسجمهور:
هرچه جلوتر میرویم سئوالات مهمتر میشود. واقعاَ یک سوء استفادهای در کشور شاهدش هستیم، مخصوصاَ در مناطقی که طبیعتش مزیت دارد و آن را مزیت را خداوند آفریده و برای همه ملت ایران است، عدهای میخواهند آن را اختصاصی کنند. در شمال میبینید که در ساحل دریاها چگونه تصرفاتی انجام میگیرد و نیز در جنگلها و مراتع و جاهایی که خوش آب و هوا هست. یک نمونهاش هم کنار رودخانه کرج هست که شرایط زیستی بسیار خوبی دارد و هرجا که شرایط بهتر دارد متأسفانه سوء استفاده هم بیشتر میشود.
به نظر من همه قوا یعنی قوۀ مجریه، قضاییه، مقننه و همه باید در این امر مهم تلاش کنیم. در واقع یک نوع مبارزه با فساد هست؛ زمین خواری، جنگلخواری، دریاخواری و مرتع خواری، همه اینها یک نوع فساد و تجاوز به حقوق عامه مردم است. باید همه ما در این زمینهها تلاش کنیم.
متأسفانه به انحاء دیگر هم مشکلاتی داریم؛ همین بلندمرتبه سازیها وقتی از حد متعارفش بالا میرود در واقع داریم از حقوق مردم سوء استفاده میکنیم، که در شهرهای بزرگ و جاهای دیگر داریم.
همه باید تلاش کنیم با این موضوع مبارزه کنیم، از جمله دولت و مخصوصاً وزارتخانههایی که مسئول این کار هستند؛ جهاد کشاورزی، وزارت مسکن و راه و شهرسازی مسئولیتهای مهمی در این زمینه دارند، وزارت کشور، وزارت دادگستری، بخشهایی که مسئول هستند در این زمینه باید تلاش بیشتری کنند و اهتمام بیشتری به خرج داده بشود. بین قوای سه گانه هم باید رابطه، همکاری و تعامل بیشتری باشد تا بتوانیم با این فساد بزرگ مبارزه کنیم که به نفع مردم و برای رفاه مردم و همچنین مسائل زیست محیطی است که امروز جزء اولویتهای ما هست.
من در پایان میخواهم از رسانهها سپاسگزاری و تشکر کنم؛ از رسانه ملی به خاطر تلاشی که همیشه دارند و در این سفر داشتند و هم میخواهم از نیروهای امنیتی و مسلح تشکر کنم که ما همیشه به هر استانی که میرویم برای آنها زحمت مضاعفی داریم و هم میخواهم از نماینده ولی فقیه و استاندار محترم و بقیه مسئولین تشکر و سپاسگزاری کنم و به ویژه از مردم شریف استان به خاطر میهمان نوازی خوبشان سپاسگزاری میکنم.