تبریک ایام نوروز/ روزهای حساس سه سال و نیم گذشته/ صندوق های رأی ،بهترین وسیله برای رقم زدن سرنوشت یک ملت/تلاش دولت برای صداقت با مردم و محرم داشتن آنان/گفتن نقص ها و نارسایی ها به مردم و عذرخواهی از آنان/توأم بودن زندگی دنیا با سختی ها و مشکلات/کوشش دولت برای بر طرف کردن سایه شوم جنگ از سراسر کشور/استفاده از خرد و تدبیر و عقلانیت و پرهیز از تحریک تجاوز گران/لزوم خودداری از تحریک ساکن/تصریح قطعنامه شورای امنیت بر محاصره دریایی ایران/سوء استفاده و غارت بیت المال به بهانه دور زدن تحریم ها/تبلیغات تحریم های نفتی/مفهوم عزت/نجات کشور از زنجیر حصر و قواعد دوران قاجاری در عرصه تجارت و.../مقایسه عزت و سربلندی کشور در قبل بعد از 92/ایران دیروز؛تهدید کننده امنیت و صلح جهانی و لازمه همکاری جهانی با ایران امروز در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای/عزت ملت ایران ،اساس برنامه های دولت یازدهم/اشتغال ،اساس حرکت زندگی و بیکاری سر آغاز تمام مفسده ها/مقایسه اشتغال در دولت های دهم یازدهم/معنای مثبت جمعیت متقاضی کار/دوران تآخیری تحصیل جوانان در دانشگاه/افزایش تعداد بیکاران/آمار اشتغال در خراسان رضوی/برخی مزایا و امتیازات خراسان رضوی/ایجاد 100 هزار شغل در حوزه فناوری فضای مجازی در سال 95/آماده کردن فضاها برای اشتغال/وحدت و غمخواری ملت در حادثه پلاسکو و رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی/قدر شناسی مردم در مقابل سرمایه ای بزرگ (آیت الله هاشمی رفسنجانی)/عزم دولت برای بالا بردن رقم اشتغال در سال 96/اظهار امیدواری برای پیشی گرفتن در برداشت گاز از قطره/رسیدن به برداشت 35 هزار بشکه نفت از پارس جنوبی/نوجوان کردن ناوگان هوایی،شبکه ریل و.../استمداد از بانک ها برای رونق تولید/فعالیت 24 هزار واحد تولیدی غیر فعال و نیمه فعال در سال گذشته با کمک بانک ها/فعال کردن سه هزار شرکت دانش بنیان/ایجاد 50-40 هزار شغل از طریق شرکت های دانش بنیان/مقایسه گاز رسانی در دولت یازدهم با کل گاز رسانی های سال های پیش/آبرسانی/آمار اکتشاف در دولت یازدهم/نقش معادن در ایجاد شغل
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
فانظر الی آثار رحمت الله کیف یحیی الارض بعد موتها
نوروز باستانی، ایام شادمانی، ایام اتحاد و وحدت و همبستگی را به همة شما عزیزان و همة ملت ایران و همة آنهایی که در طول قرنها با نوروز پیوند داشتهاند تبریک و تهنیت عرض میکنم و از خداوند سالی توأم با صحت و سلامتی و پیشرفت و انسجام ملی و پایداریِ امنیت کشور، رفاه مادی و سرمایة معنویمان را میطلبم، که روز به روز ملت ما، کشور ما، ایران ما سربلندتر و مفتخرتر باشد.
بسیار خوشحالم که در آغازین روزهای سال جدید خدا توفیق داد تا در محضر شما مردم خونگرم، صمیمی، دلاور، مرزداران عزیز در شرق کشور در استانی که به نام مولا علی ابن موسی الرضاست - همة
خراسانها، هر سه خراسان تحت آن پرچم مقدس و معنوی امام هشتم صلوات الله و سلامه علیه است - امروز میهمان شما مردم عزیز و بزرگوار باشیم.
روزهای بسیار مهم و سرنوشت سازی در طول سه سال و نیم گذشته بر ما گذشت. میتوانست این روزها نتیجة دیگری داشته باشد و شرایط دیگری را برای ما به وجود آورد.
صندوق [آرا] بهترین وسیله برای رقم زدن سرنوشت یک ملت و یک مرز و بوم است. در واقع لیله القدر نظام ما، ملت ما، کشور ما، دولت ما پای صندوق آرا مشخص میشود. صف ایستادن برای رأی دادن مقدس است؛ چطور صف نماز برای ما زیبا و مقدس است و نماز ستون دین است، صف رأی هم عبادت خداوند است. خدا به ما گفته که این امانت را به صاحبان درستش واگذار کنیم. شما وقتی میخواهید خانه و اموالتان را به کسی امانت بدهید، دنبال آدم امین و صالح میگردید تا اموالتان به تاراج نرود. اگر ما سرنوشت، اموال، سرمایه مادی و معنویمان را خدای ناکرده به کسی واگذار کردیم که جز خسران و خسارت برای ما چیزی نبود، جز خودمان نباید کسی را ملامت بکنیم.
روزهای سرنوشت سازی پیش روی ماست. خداوند بزرگ را شاکرم که در دولت یازدهم با همه توان به دنبال این بودیم که امانتدار خوبی در پیشگاه ملت و خداوند باشیم.
تلاش ما در این مدت بر این بود که هیچگاه به مردم دروغ نگوییم و بلکه واقعیت را به مردم بگوییم.
اگر کاری را نتوانستیم انجام بدهیم به مردم بگوییم و از مردم عذرخواهی کنیم.
اگر کاری نقص داشت به مردم بگوییم این کار ما دارای نقص و ایراد بود و اگر با همت، تلاش و حمایت مردم کار درستی انجام گرفت همه بگوییم این کار به خوبی انجام شد. چرا؟ به دلیل اینکه اگر خدای ناکرده روزی شکر نعمت را به جای نیاوریم و واقعیت را به مردم نگوییم نه فقط خداوند رحمتش را از ما سلب میکند، بلکه ملتها، تاریخ و نسل آیندة ما خواهد گفت که چرا در برابر کار خوب یک امت و یک ملت شکر گزار نبودیم؟ و اگر نقصی داشتیم چرا آن نقص را در پیشگاه عذر مردم نیاوردیم؟
کشور سختیها و مشکلات فراوانی داشته، دارد و خواهد داشت. یا ایها الانسان انک کادح الی ربک کدحاً فملاقیه؛ زندگی دنیا توأم با سختیها و مشکلات است. همان طور که میدانید هیچ وجودی در عالم و در پیشگاه خداوند عزیزتر از پیغمبر اسلام نبود؛ او اشرف مخلوقات بود و اشرف مخلوقات هست. دیگر از پیغمبر بالاتر و عزیزتر داریم؟ پیامبر چقدر سختی و زجر کشید؟ در جنگ احد اگر مردم به همة وظایف خودشان عمل نکردند، آثار نابسامانی و نقص را مشاهده کردند، ولو اینکه پیغمبر بالای سرشان و فرماندهشان بود.
زندگی توأم با سختیها و مشکلات است. اگر توانستیم از مشکلات بکاهیم و قدمی رو به جلو برداریم معلوم است راه و مسیر ما درست است. اگر دیدیم مشکل ما بیشتر شد، معنایش این است که مسیر ما نادرست است. ما همه دست به دست هم دادیم، تلاش کردیم و سایة شوم جنگ را از سر این کشور دور کردیم.
ما از میدان رزم نمیهراسیم، ملت ما در هشت سال دفاع مقدس نشان داد که در برابر متجاوز با همه قدرت ایستادگی میکنیم و دست متجاوز را قطع میکنیم.
شما سرنوشت ملت ایران را دیدید، سرنوشت آن متجاوز یعنی صدام را هم دیدید. این دنیایش را دیدید، آن دنیایش هم که روشن است؛ اما در عین حال ما مردمی نیستیم که بخواهیم از خرد و تدبیر و عقلانیت فاصله بگیریم و افراد زورمند قدرتمندی را که خوی آنها در طول تاریخ خوی تجاوز بوده، بی جهت تحریک کنیم. به قول یکی از استادان ما که میگفت: «آقا تحریک ساکن نکنید». یک چیزی که الان آرام است بی خود تحریکش نکنید، ما که نباید تحریک ساکن انجام بدهیم.
ما باید آرامش را برقرار کنیم و در عین حال در برابر دشمن هم نهراسیم. باید قدرتمندانه و عزتمندانه سخن بگوییم و عمل کنیم و از منافع ملیمان به خوبی دفاع کنیم. [تشویق حضار]
ما به حول و قوة الهی، با هدایتهای مقام معظم رهبری و با حمایتهای مردم توانستیم غول حصری را که بالای سر مردم بود بشکنیم؛ در آخرین قطعنامة شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بر محاصره دریایی ایران تصریح شده بود، میگفتند باید این مقدار نفت یعنی یک میلیون بشکه بفروشید. افرادی آمدند به مردم گفتند که ما دور میزنیم، نفت را به دیگران میدهیم، نفت را دادند، بردند، خوردند. [تشویق حضار] آقای مهندس زنگنه وزیر نفت اینجا حضور دارند، بگوید آن 2 میلیارد و 700 میلیون با سودش الان چقدر میشود؟ نزدیک 3 میلیارد و 800 میلیون. نه اینکه خوردند، آدم نمیداند برخی از لقمهها چطور [از گلویشان پایین میرود.] ... سه میلیارد و 800 میلیون آخر کجا رفت؟ چه شد؟! اصلاً به ملت ندهند یک کسی بیاید به ما بگوید این پول کجا رفت؟ دست کیست؟ [شعار حضار: درود بر روحانی]
بنابراین ما را در محاصره قرار داده بودند؛ بعد میخواستیم همان یک میلیون بشکه نفت را بفروشیم میگفتند فقط به این کشورها بفروشید؛ برخی از کشورها را تحریم کرده بودند و نمیگذاشتند از ما نفت بخرند. حالا میرفتیم به آن کشوری که رابطهاش با ما نسبتاً خوب بود بفروشیم. میگفت باید این مقدار از پول خودم در حساب بیاید، نفت به من بفروش ولی نصف پولش با پول ملی من، حالا هرچه هست. بعد با آن پول چه کار بکنم؟ میگفت بیا ازمن جنس بخر. آن بقیة پول چطور؟ بقیة پول در یک حساب است. آن حساب چه میشود؟ من چقدر میتوانم برداشت کنم؟
آن یک میلیون بشکه هم نه پولش معلوم بود و نه در برداشت آن آزاد بودیم. آقای مهندس زنگنه به من گفت تجهیزاتی که در دوران تحریم برای صنعت نفت خریدیم، امروز به یک دهم آن قیمت میتوانیم بخریم و وارد کنیم. ده برابر قیمت به ما دادند؛ حالا جنساش خوب بود، بد بود، بحث دیگری است.
ما عزت میخواهیم، عزت به چیست؟ عزت به این است که در تولید و فروش خودمان آزاد نباشیم؟ اینکه به چه کشوری بفروشیم و با کدام ارز خارجی، آزاد نباشیم؟ حتی برای خرید برخی از تجهیزات پزشکی مشکل داشتیم؛ آنها که در کادر پزشکی بودند، در بیمارستانها بودند، می-دانند ما چه مشکلاتی داشتیم.
این بد است که یک ملت از حصر نجات پیدا کند؟ بد است که ما زنجیر حصر را ببریم و این مردم در انتخاب جنسی که میخواهند آزاد باشند؟ ده تا کشور باشد ما از هر کدام که میخواهیم بخریم آزاد باشیم. پول میخواستیم منتقل کنیم، جنسی میخواستیم صادر کنیم، جنسی میخواستیم وارد کنیم، از چه طریقی پرداخت کنیم، بانکها که همه ممنوع بودند، تحریم بود، پول را در تهران به یک صراف میدادیم، او به یک صراف دیگر در فلان کشور تلفن میکرد؛ یعنی به دوران قاجار برگشتیم. با صراف پول جا به جا میکردیم، شما میدانید در قدیم
بعضیها که میخواستند به مکه بروند کسانی بودند که با یک صرافی مثلاً در مکه یا مدینه رفیق بودند، حواله مینوشت و خط او را میشناخت، امضا میکرد و میگفت به این حاجی آنجا این مقدار ریال سعودی بده. این طور بود.
ما از آن شرایط نجات پیدا کردیم؛ نه اینکه دولت ملت را نجات داد، خود ملت این کار را کرد. خود ملت به صحنه آمد؛ شما خرداد 92 به صحنه آمدید، این کار شما بود.
من میخواهم بگویم اگر از لحاظ اقتصادی هم نخواستیم محاسبه کنیم وضع ما چه شده، فقط عزت و سربلندی یک ملت را بسنجیم که آیا امروز در دنیا سربلندتر هستیم یا قبل از 92؟ خودمان میتوانیم مقایسه بکنیم. آن روز در خرید جنس آزاد بودیم یا امروز آزاد هستیم؟ آن روز اگر میخواستیم مادة اولیهای یا تجهیزاتی را از خارج بخریم از هر کشوری میتوانستیم بخریم یا امروز آزاد هستیم؟
دیروز در سازمان ملل و در شورای امنیت سازمان ملل ایران جزو تهدید کنندگان امنیت جهانی و صلح جهانی بود؛ البته به دروغ؛ اما در عین حال چنین تابلویی را برای ما درست کرده بودند. ملت، دولت و کشور ایران به عنوان تهدید کنندة صلح و امنیت شناخته میشد همة این قطعنامههایی را که علیه ما تصویب کردند بر همین مبنا بود که ایران دارد صلح و امنیت جهانی را تهدید میکند. همان شورای امنیت راجع به همان مسئلة هستهای امروز این تیتر را برداشته و این تابلو را گذاشته که ایران کشوری است که باید با او همکاری شود؛ حتی در زمینه فناوری صلح آمیز هستهای.
اساس برنامة ما از روز اول عزت ملت بود. من از شما میپرسم، اگر جوان عزیز شما، اگر فرزند شما که هیچ فرقی نمیکند، جوانها فرزند همة ما هستند، عزیز همة ما هستند، اگر شغل و کار داشته باشد عزت دارد یا بیکار باشد؟ اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال تولید و اشتغال نامگذاری کردند، برای این است که اشتغال اساس حرکت زندگی است و بیکاری سرآغاز تمام مفسدههاست.
دهها مشکل و مفسده از بیکاری نشئت میگیرد. ما باید برای جوان های خودمان شغل درست کنیم. من از شما میپرسم، شما همین آمارهایی را که از مرکز آمار و بانک مرکزی اعلام شده یا از هرکجا می-خواهید آمارها را نگاه کنید. در سالهای 86 -90 اشتغال خالص ما سالانه حدود 14 هزار نفر است؛ اشتغال خالص یعنی آنهایی که اضافه شدهاند بر افرادی که مشغول کارند. در حالی که ما آن روزها بهترین درآمد نفتی را داشتیم. امروز به حول و قوة الهی اشتغال ما به نقطهای رسیده که سالیانه بالای 600 هزار نفر است. [تشویق حضار] البته تعداد افراد جویای کار ما در سال 95 در تاریخ کشور تقریباً رقمی بی سابقه است. هیچ وقت نبوده که یک میلیون و 200 هزار نفر بیایند بگویند که ما شغل میخواهیم. هیچ سالی چنین نبوده. فعالان بخش اشتغال، آنهایی که جویای کارند، آنهایی که متقاضی کارند، جمعیت عظیمی است.
البته این معنی مثبت هم دارد یعنی [برای پیدا کردن کار] امید پیدا کردهاند. آدمی که امید نداشته باشد ممکن است اصلاً جویای کار نشود، چون امیدی به کار ندارد؛ اولین نکته مثبت این است که امید پیدا کرده است؛ پس ممکن است شغل پیدا کند و به صحنه بیاید.
ثانیاً ما یک دوران تأخیری درست کرده بودیم، جوان ها را به دانشگاه بردیم. چهار سال در دانشگاه بودند، تعداد دانشجویان ما خیلی زیاد شد، جمعیت دانشجویی ما در حدود 5 میلیون نفر است، وقتی در دانشگاه است شغل نمیخواهد، مشغول تحصیل است، وقتی دانشگاه تمام شد، میآید بیرون، شغل حسابی هم میخواهد، شغلی که با علم، تحصیلات و تخصص او بخواند و سازگار باشد. هر سال در حدود 800 هزار نفر از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند و ما باید برای آنها شغل ایجاد کنیم.
علی رغم اینکه در این سه سال همة توان خودمان را برای ایجاد اشتغال گذاشتیم و اشتغال خوبی هم ایجاد کردیم، اما در مجموع بیکاران ما افزایش یافتند. وقتی یک میلیون و 200 هزار نفر جویای کار هستند و شما برای 700 هزار نفر شغل درست کنی، پانصد هزار نفر دیگر بدون شغل میمانند و به بیکارهای سابق اضافه میشوند، اگر دو میلیون نفر بیکار داشتیم، این پانصد هزار نفر هم به آنها اضافه میشود؛ پس بیکاری در حال افزایش است.
چه کار باید کنیم، راه ایجاد اشتغال چیست؟ البته من امروز از استاندار شما سؤال نکردم که در یک سال گذشته اشتغال خالص در خراسان جنوبی چه مقدار بوده؛ اما چند هفته پیش که مشهد مشرف بودم از استاندار خراسان رضوی سؤال کردم که آمار اشتغال خالص شما در یک سال چه مقدار بوده، ایشان آمار آورد که تابستان 95 نسبت به تابستان 94، در یک سال، 121 هزار اشتغال خالص در خراسان رضوی درست شده، این حرکت خیلی خوبی است. اگر 10 استان بتوانند 120 هزار شغل ایجاد کنند، یعنی یک میلیون و 200 هزار شغل؛ حالا البته خراسان رضوی مزایای خاص خودش را دارد، سر جای خودش محفوظ است، اولین [مزیت] همان گردشگری و زیارت و حضور زائران است، خیلی مزایا دارد. در جوار امام هشتم برکت هم زیاد است؛ پس ما میتوانیم شغل درست کنیم.
اگر ما میخواهیم برای این کشور عزت درست کنیم باید شغل درست کنیم، باید زیر ساختها را آماده بکنیم. همان طور که امام جمعه محترم-تان حضرت آقای رضایی بیان کردند؛ در سال گذشته در حوزه فناوری اطلاعات، فضای مجازی، و آی تی 100 هزار شغل خالص ایجاد شده. امسال ما در پایان سال 95 شورای عالی اشتغال داشتیم، ان شاء الله در اوایل امسال (سال 96) هم شورای عالی اشتغال خواهیم داشت. من خدمت مقام معظم رهبری هم گفتم که اولین جلسة ما در دولت برای اشتغال خواهد بود. همان طور که ایشان فرمود: «سال تولید و اشتغال». پس ما میتوانیم یک حرکتی به پیش داشته باشیم، منتها باید همه فضاها را آماده کنیم. این قدر سختگیری نکنیم، این قدر روی مسائل جزئی مته به خشخاش نگذاریم. این قدر سر این جمله و آن جمله جنگ و دعوا درست نکنیم. همة ما باید احساس اخوت و برادری کنیم، در کنار هم باشیم، غمخوار همدیگر باشیم و به مشکلات همدیگر برسیم.
واقعاً در سال گذشته وقتی در این کشور وحدت، اتحاد و غمخواری را میدیدیم چقدر قشنگ بود. مسئلة آتش نشان ها خیلی برای ما دردناک بود؛ اما وقتی همه مردم آمدند، همه همدلی کردند، همه حضور پیدا کردند مردم چقدر صحنة زیبایی را در همدردی و همدلی با آسیب دیدگان آفریدند. همین طور از دست دادن شخصیت بزرگی مثل آیت الله هاشمی رفسنجانی بسیار غم بزرگی بود که بر دل همة ما نشست، ما یک سرمایة بزرگ سیاسی، ملی، فرهنگی و دینی را از دست دادیم؛ اما مردم در تشییع جنازه چه کردند، چه حضوری پیدا کردند، بعد از رحلت حضرت امام (ره) بینظیر بود و بعد از آن دیگر کمتر دیده بودیم که چنین اجتماع بزرگی تشکیل شود. وقتی ما قدرشناسی را از طرف مردم میبینیم در برابر یک سرمایة بزرگ - حالا سرمایهای که بعضی ها دانسته یا نادانسته این همه به او ظلم کردند - وقتی آدم میبیند مردم هوشیارند، بیدارند، حضور پیدا میکنند، در کنار آن غم و آلامی که برای ما ایجاد شده، فعالیت، قدردانی و قدرشناسی مردم مرهمی است بر همه آن دردها و مشکلات.
ما میتوانیم دست به دست هم بدهیم و مشکلات خودمان را حل کنیم. به حول و قوه الهی سال 96 آمار اشتغال ما با توسل به روح امام هشتم
ان شاء الله از تمام سال های تاریخ ایران بیشتر خواهد بود. [تشویق حضار]
من همان روز سیام اسفند با وزیر کار مفصل صحبت کردم که شورای عالی اشتغال سریعتر تشکیل شود و ما بتوانیم رقم اشتغال را بالا ببریم.
خواهران و برادران با شعار عزت به وجود نمیآید همه باید در عمل دست به دست هم بدهیم و عزت را بیافرینیم.
ما در پارس جنوبی با همسایةمان قطر یک منبع مشترک گازی و نفتی داریم. همسایة ما از این منبع مشترک دو برابر ما و در سال هایی 2 و نیم برابر ما گاز برداشت کرده؛ حالا این عزت است؟ یک منبع مشترک، یک حوضچة آب مشترک که مال هر دو [ماست]، آن یکی دارد این قدر برداشت میکند و ما نمیتوانیم برداشت کنیم، مردم ما هم نیازمندند، این عزت میشود؟ ان شاء الله امسال برای اولین بار در برداشت گاز از قطر پیشی خواهیم گرفت. [تشوق حضار]
ما اسم این عزت را میگذاریم، ما اگر در یک منبع مشترک توانستیم از حقوق مردم خود به خوبی دفاع کنیم این به معنای عزت ملی ماست. قطر از پارس جنوبی نفت هم برداشت میکرد ولی ما نفت برداشت نمیکردیم. امسال برای اولین بار ما برداشت نفت را در همین پارس جنوبی شروع کردیم. ان شاء الله تا چند هفتة دیگر به 35 هزار بشکه در روز میرسد؛ آقای زنگنه درست است؟ ان شاء الله به 35 هزار بشکه نفت در همین پارس جنوبی میرسیم. ما به این عزت میگویم.
عزت معنایش این است که ما تلاش کنیم شبکه ریلی و حمل و نقل خودمان را گسترش دهیم و ناوگان هواییمان را جوان کنیم، هر سال این ناوگان هوایی ما پیر و فرتوتتر میشود و اخیراً با عصا حرکت میکرد و کم کم نزدیک بود برایش ویلچر بیاوریم؛ حالا این ناوگان هوایی قدم به قدم نو و جوان میشود، ما این را عزت میگوییم.
باید ماشین خوب، اتوبوس خوب، ریل خوب، قطار خوب، هواپیمای مناسب و سالم در اختیار مردم باشد، بعد میگویند آقا هواپیما را برای چه میخواهید، مردم میخواهند چه کار کند؟ مردم با این هواپیما می-خواهند نجف بروند، میخواهند زیارت امام حسین (ع) بروند، با این هواپیما ان شاء الله امسال میخواهند در موسم حج به زیارت خانه خدا بروند. [تشوق حضار]
ما باید زندگی مردم را و حرکت مردم را به سوی تولید ببریم. ما از اول سال تلاش کردیم، بانکها را تشویق کردیم گفتیم به میدان بیایید، یکی از بخشهایی که باید بعد از خدا و پیغمبر و ائمه هدی و کل ملت ایران، به ما کمک کند، بانکها هستند. بانکها باید به میدان بیایند. بانک-ها باید از بعضی کارها که در شأن آنها نیست فاصله بگیرند. اموال اضافة خودشان را بفروشند. بنگاههایشان را بفروشند. بانک باید واسطة خوبی بین مردم و تولید باشد. تولیدگران تولید کنند، مردم پول خودشان را پس انداز کنند و بانک بتواند از این پول به خوبی برای حرکت و تولید استفاده کند.
امسال ما از بانکها درخواست کردیم، آنها هم تلاش و کمک کردند؛ اینکه 24 هزار واحد [تولیدی] غیر فعال یا نیمه فعال ما بحمدالله فعال شده، در همین استان شما تعدادی از واحدها در سال 95 که گذشت فعال شدند و این به معنای حرکت به سمت تولید و به معنی عزت است.
ان شاء الله ما به حول و قوه الهی میتوانیم در کنار یکدیگر تولید را به حرکت در بیاوریم، اشتغال را اضافه کنیم و صادرات را هم افزایش دهیم. همیشه صادرات غیر نفتی ما نسبت به واردات غیر نفتی ماکمتر بوده. الان دو سال است بعد از شصت سال - شصت سال بوده که این چنین بوده - الحمدلله صادرات بیشتر شده و ان شاء الله در سال 96 هم این چنین خواهد بود، این یعنی عزت که روی پای خودمان بایستیم.
ما توانستیم در مدت زمان کوتاهی پس از آن که نفت ما از حصر نجات پیدا کرد، در چند ماه توانستیم به شرایطی که چند سال پیش داشتیم برگردیم و این به معنای این است که ما توانمند و قدرتمندیم و میتوانیم.
ما در این دو سه سال 3 هزار شرکت دانش بنیان را فعال کردیم. شرکتهای دانش بنیان در داروسازی، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، آی سی تی و در علوم مختلف، اینها فعال شدند؛ آمدند و ما وامی به آنها دادیم، آنها به حرکت درآمدند.
ما میتوانیم اشتغال ایجاد کنیم. همین شرکتهای دانش بنیان 40 هزار، 50 هزار اشتغال ایجاد کردهاند، ما قادر هستیم که این کشور را به پیش ببریم. کیف یحیی الارض بعد موتها، خداوند زمین را بعد از اینکه مرده، در آن زمستان سرد که هیچ چیز دیده نمیشود جز سرما و یخبندان، به این زمین حیات میدهد و درختان، مراتع و مزارع سر سبز و خرم می-شوند و شکوفا میشوند. خدا این قدرت را به ما هم داده که ما هم بتوانیم کشوری را که دارای مشکل و مسئله است، به حرکت در بیاوریم.
در جلسه قبلی یک سری آمار و ارقام ارائه شد که خیلی خوشحال کننده بود. از وقتی که شرکت گاز تأسیس شده و گاز را به خانهها، شهرها و روستاها داده، تا سال 92، چهارده هزار روستا گازرسانی شده. از سال 92 یعنی از دولت یازدهم تا به امروز 9 هزار روستا را گاز رسانی کردهایم، کل زمان گذشته چهارده هزار، در این 3 سال و نیم، 9 هزار روستا؛ معنایش این است که ما میتوانیم روستاهایمان را آباد کنیم.
امروز تعدادی از مجتمعهای آبرسانی در این استان شروع به کار کرد و آبرسانی به چهل و پنج روستا افتتاح شد، در این سه سال و نیم، پنج هزار و 200 روستا آبرسانی شده و این حرکت بزرگی است که انجام گرفته.
ما باید خودمان را برای حرکت بزرگتر در سال 96 و در سالهای پیش رو آماده بکنیم. خداوند این استعداد را به ما ایرانیها داده و منابع خوبی هم داریم. اگر آقای نعمت زاده این معادن و منابع را ان شاء الله سریعتر در اختیار مردم بگذارد که البته در زمینه اکتشاف الحمدلله آمار خوبی داده شد، اکتشافی که در این سه سال و نیم انجام گرفته تقریباً به اندازة اکتشافی است که در همه سال های پیش راجع به معادن کشور انجام گرفته. در بسیاری از معادن اعم از کانی و غیر کانی امروز آمارهای جدیدی از کشفیات جدید به دست ما رسیده که حالا به تدریج و وقتی نهایی شد به مردم اعلام میشود.
این معادن را باید بشناسیم، معرفی کنیم و مردم را مشغول به کار کنیم.
خود این معادن میتواند اشتغال بزرگی را ان شاء الله در کشور ما ایجادکند. صادرات میتواند اشتغال بزرگی را در کشور ما ایجاد کند.
ان شاء الله سال 96 سال تولید و اشتغال، همدلی، انسجام و مشارکت و حضور سیاسی برای [تعیین] سرنوشت کشورمان به حول و قوه الهی [باشد].
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته