ذکر خاطره های زیبا از زندگی روستا/ معانی و مفاهیم زیبای وازه روستا/تجربه خود کفایی در خانه کوچک روستایی/روستایی یعنی تولید یعنی خودکفایی/تخصص پدر رییس جمهور در قالیبافی و نقشه های قالی/آغاز اقتصاد مقاومتی از روستا/خود کفایی در گندم/سفره پر برکت ایرانی با نان و گندم ایرانی/ رسیدن از واردات گندم،بنزین و گازوئیل به صادرات آنها/تاکید بر توسعه و آبادی روستاها/روستا،پایه و مایه اقتصاد سربلند کشور/برق رسانی به روستاهای بالای ده خانوار/برق رسانی به روستا به معنای ایجاد تحرکی نو در روستا/برق رسانی به تمامی روستا های بالای ده خانوار کشور/آبرسانی به پنج هزارو دویست روستا/گاز رسانی به 9 هراز روستا در دولت یازدهم/گله از رسانه ها به دلیل عدم تبیین واقعیت ها/هر روستایی یک رسانه برای دولت یازدهم/راه پرسنگلاخ دولت در مسیر خدمت رسانی/شروع حماسه 92 از روستا/بهداشت روستا/فناوری ارتباطات در روستا ها/ارتباطات مستقیم تولید کننده و مصرف کننده/ آماده سازی زیر ساخت برای روستاها /اشتغال، اساس مسئله روستایی/ لایحه دوفوریتی دولت برای ایجاد اشتغال در روستا /تأخیر در تصویب و ابلاغ لایحه دولت در مورد اشتغال/تسریع در ایجاد اشتغال برای روستاییان/تسهیلات دولت برای مسکن روستایی/امنیت شغلی دهیاران/اشتغال بانوان /بردن شغل ها به داخل خانه ها /منافات نداشتن حجاب و عفاف خانم ها با کار و کوشش/ارائه تسهیلات ارزان قیمت به روستاییان/ مکلف کردن بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات جهت باز پرداخت بدون جریمه دیر کرد وام های روستاییان/ایجاد مراکز ورزشی برای جوانان روستایی/ دعوت اقتصاد به یک رقابت آزاد و سالم/اساس مردم سالاری در رقابت های سالم انتخاباتی/ بهانه استفاده از سلاح شیمیایی در روسیه/حمله امریکا به یک پایگاه هوای سوریه،به مشابه کمک به تروریست ها/لزوم بیداری،و اتحاد در برابر توئطه های دشمنان/انتخابات خوب،به مشابه قدرت ملی/پرهیز از تخریب،دروغ وانتشار یأس و نا امیدی در انتخابات/ضرورت خودداری از دروغ،تهمت و تخریب در انتخابات/خود کفایی در گندم با زمین و آب کمتر،افتخار دولت یازدهم/بیست و نهم اردیبهشت 96،روز قدر ملت ایران/تأکید بر حضور حداکثری در انتخابات 29 اردیبهشت/
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
و قل لعبادی یقولوا التی هی احسن ان الشیطان ینزغ بینهم ان الشیطان کان للانسان عدوا مبینا
چه روز مبارکی، روز میلاد با سعادت امام جواد (ع) فرزند مولای ما علی بن موسی الرضا، امامی که راه زندگی و بر دوش گرفتن پرچم مسئولیت در دوران جوانی را به ما آموخت. علم او، مدیریت او، جود او و کرامت او در میان همگان زبان زد بود. در ماه مبارک رجب و ایام میلاد با سعادت امام جواد و مولایمان حضرت علی بن ابیطالب (ع) هستیم.
کلمه روستا برای همه روستاییان و برای من که در دوران کودکی و نوجوانی در روستا زندگی کردهام همواره خاطره انگیز است. روستا یعنی صفا، یعنی محبت. روستا یعنی قلب پاک و مهربان. روستا یعنی ارتباط نزدیکتر انسانها با خداوند بزرگ. روستا یعنی استعداد و حضور نوابغ بزرگ. روستا یعنی تولید، روستا یعنی خودکفایی. من در خانه کوچک روستایی ما در دوران نوجوانی تقریباً در خیلی از چیزها خودکفا بودیم. سبزی خوردن ما در همان حیاط منزل رشد میکرد که البته مسئول کاشتن سبزی خوردن هم من بودم [تشویق حضار] شیر مورد نیاز از چند رأس گوسفندی که داشتیم تأمین میشد که باز من مسئول بودم که صبحهای زود این گوسفند ها را به گله برسانم، [تشویق حضار]. باغچه کوچکی نزدیک روستا تعلق به ما داشت، میوة ما از همان باغچه تأمین میشد و معمولاً هرس درختان و آبیاری آن باغچه نیز عمدتاً بر عهدة من بود [تشویق حضار.]
روستا یعنی تولید، روستا یعنی خودکفایی. رسم نبود که ما نیازمندی روستا را از شهر تأمین کنیم بلکه به عکس شهرستانها و شهرها، روستاها را به عنوان منبع تولید مواد غذایی، کشاورزی و حتی صنایع دستی میدیدند. مردم روستا در کنار کار کشاورزی، در کنار کار تجاری، در کنار کار علمی و فرهنگی، صنایعی هم داشتند یادم هست که در دوران کودکی یکی از کارآفرینان روستای ما کارخانة پنبه پاک کنی را آورد و در روستای ما کاشت غوزه و پنبه و غیره بود و آنجا پنبه از پنبه دانه جدا میشد.
آرد در قدیم توسط آسیابها تأمین میشد، بعد کارخانه کوچک آرد آمد، یعنی صنایع همراه با تولیدات کشاورزی به روستا آمد. مرحوم پدرم که هم با نقشه قالی آشنا بود و متخصص بود و هم قالیباف ماهری بود، صنعت بافت فرش را به روستای ما آورد و منزل ما به کارگاهی تبدیل شد.
هر خانه روستا باید یک کارگاه تولیدی باشد. همین امروز در همان روستای ما صدها نفر بافنده فرش هستند که همه آنها برای مرحوم پدرم دعا میکنند چون او آورندة این صنعت ارزشمند در روستای ما بود و نقشه بسیاری از فرشهایی که در روستای ما هست از مرحوم پدر من است.
پس ما میتوانیم روستا را زنده کنیم، روستا را آباد کنیم، روستا را متحول کنیم. اگر ما در پی اقتصاد مقاومتی هستیم، مقاومت اقتصاد از روستاها آغاز میشود و از روستاها باید شروع کنیم. کشاورزی ما بر دوش روستاییان عزیز ماست.
بسیار خوشحالیم که در سال گذشته روستاییان عزیز ما، کشاورزان عزیز و دلسوز، ما را در گندم خودکفا کردند. ما کی هستیم که بگوییم دست کشاورز و کارگر را میبوسیم که پیامبر ما، رسول ما، اشرف مخلوقات عالم دست کارگر را بوسید. این به معنای احترام به کار است احترام به تلاش و کوشش است.
سالی که گذشت (1395)، سال افتخار برای ما بود برای آنکه در سر سفرهمان نان خارجی و گندم خارجی و آرد خارجی نبود. ما در سال 92 وقتی شروع به کار کردیم به واردات حدود پنج میلیون تن گندم نیازمند بودیم. سال بعدش هم متأسفانه نیازمند بودیم اما در سال 94 روستاییان ما با تلاش و کوشش خود کاری کردند که در بهار 95 همه احساس خودکفایی کردیم. سفره پر برکت با نان ایرانی و گندم ایرانی [تشویق حضار].
امیدوارم امسال هم بتوانیم در گندم خودکفا باشیم. اینکه ما سالیان دراز گندم وارد کردیم و امسال الحمدلله سه میلیون تن گندم صادر خواهیم کرد. [تشویق حضار] ما از واردات، به صادرات رسیدیم. در گازوئیل هم از واردات به صادرات رسیدیم، در بنزین هم ان شاء الله امسال از واردات به صادرات خواهیم رسید[تشویق حضار].
این به معنای اقتصاد مقاومتی است، این به معنای خود اتکایی است، این به معنای خودکفایی است. کشاورزان، روستاییان و کار آفرینان ما در زمینه مواد غذایی، در سال 95 نسبت به سال 92، توانستند 21 میلیون تن بیشتر مواد غذایی برای کشورشان تولید کنند. این افتخار برای کشاورزان عزیز و روستاییان عزیز ماست.
من همواره در میان مسئولین، کارگزاران، وزرا، صاحب نظران بر توسعه و آبادانی روستاهایمان تأکید کردهام، نه به خاطر اینکه من روستایی و روستایی زاده هستم بلکه به خاطر آنکه تولید از روستا آغاز میشود. حرکت اقتصادی از روستا آغاز میشود، پیشگیری از مهاجرت-های بی رویه، از رشد و تولید در روستاها آغاز میشود؛ روستا میتواند پایه و مایه اقتصاد سر بلند یک کشور باشد.
ما در این دولت در طول این سه سال و نیم تلاش کردهایم بخشی از وظایفمان را طبق وعدهای که داده بودیم انجام دهیم. الحمدلله امروز در کشور ما روستای ده خانواری که برق نداشته باشد نداریم [تشویق حضار.]
این کار بزرگی است. وقتی در روستا برق وارد میشود یعنی تحرک نویی میتواند در تولید به وجود بیاید و ابزار جدیدی برای تولید به وجود میآید. شکل خیلی از کارگاهها عوض میشود. شکل خیلی از چرخ خیاطی ها عوض میشود، نحوة کار خیلی از صنایع دستی عوض میشود.
ما خوشحالیم در دولت یازدهم اعلام کنیم که روستای ده خانوار بدون برق نداریم. من دیروز از وزیر نیرو سؤال کردم و گفتم به دقت به من بگو روستای ده خانواری در ایران هست که برق نداشته باشد؟ به آمار و ارقام نگاه کرد، گفت هشت تا نه روستا هست که آن هم دلایل خودش را گفت که این روستا در جایی ساخته شده که مجاز نبوده و ما نتوانستیم برق ببریم. با قاطعیت گفت جز این هشت نه روستا هیچ روستایی وجود ندارد که ده خانوار بیشتر سکنه داشته باشد و برق نداشته باشد. این یک حرکت بزرگ در روستاهای ماست.
وزیر نیرو اعلام کرد که در سال 97 ما شاهد یک تحول بزرگ در زمینه آبرسانی هم خواهیم بود. میدانید که در زمینه آبرسانی در این دولت به پنج هزار و دویست روستا آب آشامیدنی سالم رسیده. سال 92 که دولت شروع کرد ردیفی در بودجه برای آب روستایی نداشتیم. در سال 93 ما یک ردیف با 300 میلیارد تومان برای آب روستایی گذاشتیم. سال بعد این رقم را به 500 میلیارد تومان افزایش دادیم. در اواخر سال 94 به دنبال اختصاص 500 میلیون دلار برای آب روستایی رفتیم که در سال 95 اجرایی و عملیاتی شد. در سال 95 مجموعاً حدود دو هزار میلیارد تومان برای آب روستایی صرف کردیم و امسال (سال 96) بیش از دو هزار و دویست میلیارد تومان برای آب روستایی مصرف خواهد شد. پایان سال 97 آب رسانی به همة روستاها در سراسر ایران با برنامه-ریزی این دولت تکمیل و نهایی خواهد شد. [تشویق حضار]
پنج هزار و دویست روستایی که امروز از آب سالم استفاده میکنند جمعیتی بالغ بر چهار میلیون نفر دارند. این نشان میدهد این حرکت، حرکت بسیار خوبی برای آن است که روستایی ما با آرامش قلب، رفاه و بهداشت بیشتر بتواند در روستا زندگی کند.
در زمینه گاز رسانی به روستاها کار بسیار عظیمی صورت گرفته. کل گاز رسانی به روستاها از آغاز تأسیس شرکت گاز و لوله کشی گاز برای مناطق مسکونی و تجاری تا سال 1392 چهارده هزار روستا گاز دار شده و در این دولت حدود نه هزار روستا. کل تاریخ 14 هزار روستا و در این دولت 9 هزار روستا [تشویق حضار.]
ای کاش میشد که رسانههای – حالا گله نکنیم - واقعیتها و خدمات این دولت را برای مردم توضیح میدادند [تشویق حضار.]
دیگر باید بگوییم هر روستا و هر روستایی یک رسانه برای دولت مظلوم یازدهم است [تشویق حضار و شعار حمایت.]
اگر حمایت شما مردم، شما روستاییان، شما تلاشگران، شما کشاورزان و شما کارآفرینان نبود حتماً نمیتوانستیم این راه پر سنگلاخ را ادامه دهیم. غروب که میشود میبینیم جادة جلوی فردای ما صاف صاف است، نمیدانم اینها شب تا صبح چقدر وقت دارند، صبح که می-شود میبینیم دو مرتبه پر از سنگلاخ است [تشویق حضار.]
اما امید ما به حق است، توسل ما به پیامبر و خاندان رسالت است [ذکر صلوات توسط حضار] و هدایتهای مقام معظم رهبری و حمایت-های شما مردم به خوبی ما را به مقصد خواهند رساند. ما به مقصد نهایی میرسیم، هیچ تردیدی ندارم. [تشویق حضار و شعار حمایت] ما قبول داریم در سال 92 حماسه از روستاها شروع شد [تشویق حضار.]
الحمدلله امروز در مسیر تلاش و کوشش شاهد شرایط بهتر بهداشتی و درمانی در روستاهای سراسر کشور هستیم. 995 خانه بهداشت در این دولت و با مجموعه مراکز درمانی 2700 مرکز و بیش از 6000 مرکز هم اکنون در دست ساختمان و تکمیل در روستاهای کشور است. ما شاهد یک تحول بزرگ در امر درمان و بهداشت در سراسر کشور و روستاهایمان هستیم.
در مورد ارتباطات شما روستاها، یک وقت آقایی گفته بود که روستاهای ما اینترنت نمیخواهند، برایشان چیز دیگری درست کنید [درخواست اینترنت از سوی حضار] میدانم، اینترنت و ارتباطات امروز حتی برای شغل روستایی نیاز داریم. شما روستاییان اگر بخواهید محصول و تولیدتان مستقیم به بازار برسد، همین کار از طریق فناوری ارتباطات انجام خواهد شد. شما بدانید مراکزی میتواند در استانها و شهرستانها ایجاد شود با همان موبایلی که همراهتان است در ارتباط باشد و شما روزانه بتوانید اعلام کنید که چه محصولی دارید و آن محصول همان روز یا فردا مستقیم برای مصرف کننده در فروشگاه عرضه شود، این کار به حول و قوة الهی انجام خواهد شد.
یکی از چیزهایی که مدتی است به دنبال آن هستم ارتباط مستقیم تولیدکننده و مصرف کننده است و راهش هم ارتباطات است [تشویق حضار]. الحمدلله 25 هزار روستای ما به اینترنت وصل شده، مسیر ارتباطات ما روز به روز بیشتر خواهد شد، راههای روستایی اصلاح خواهد شد. در این دولت بیش از 3467 کیلومتر راه روستایی ساخته شده، بیش از هفت هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شده و این به معنای آن است که ما زیر ساختها را برای روستاها قدم به قدم داریم آماده میکنیم.
اشتغال اساس مسئله روستایی است. در سال 95 بیش از 152 هزار شغل برای روستاها به حول و قوة الهی ایجاد شد اما نیازمند به اشتغال بالاتری هستیم و لذا ما لایحهای را با دو فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم، البته دو فوریت که میگویم نه در سال 96 بلکه 95 آن هم نه زمستان، پاییز 95 برای اینکه 5/1 میلیارد دلار از پول صندوق برای اشتغال روستائیان اختصاص داده شود [تشویق حضار.]
من از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که در مجلس دهم الحمدلله رابطه نزدیکتر و بهتری با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی داریم، میخواهم که این لایحه را زودتر در دستور قرار دهند و شنیدم بعضیها گوشه و کنار گفته بودند اگر این لایحه زودتر تصویب و ابلاغ شود و دولت پول اشتغال را به مردم بدهد ممکن است برای انتخابات اثر داشته باشد. نه بابا خیلی به فکر این جور چیزها نباشید، به فکر آخرت باشیم [تشویق حضار.]
اگر یک ساعت – نه یک روز – جوان ما زودتر مشغول به کار شود به آینده خودش اعتماد بیشتر پیدا کند و بتواند سریعتر تشکیل خانواده بدهد، ثواب و اجر بزرگ دارد. این قدر به فکر انتخابات نباشیم، به فکر آخرت باشیم. این وظیفه همه ما و نظام است که برای روستایی ها شغل درست کنیم. چرا امروز و فردا کنیم، «و سارعوا الی مغفره». اینجا جای سرعت است در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست. حالا اگر بنا بر استخاره هم هست اینجا نیاز به استخاره نیست، جایی است که اشتغال روستاییان ما مد نظر قرار میگیرد.
در این دولت تسهیلات خوبی برای مسکن روستایی در اختیار روستاییان گذاشته شده. برای 253 هزار و 691 واحد مسکونی، اما در عین حال برای آیندة روستا باید کارهای بزرگتری را شروع کنیم. آنچه انجام دادهایم به معنای قدمهای اولیه برای روستا بود. سخن شما درست است، امنیت شغلی برای دهیاران [تشویق حضار] یکی از پایهها و اساس رونق گرفتن کار و تلاش بیشتر در روستاهاست. همین جا از آقای دکتر رحمانی فضلی، وزیر کشور میخواهم لایحه و طرحی که در این زمینه اکنون در کمیسیون دولت هست هرچه سریعتر تکمیل شود، به هیئت وزیران بیاورید به سرعت تصویب شود، [تشویق حضار] تا دهیاران عزیز ما، دهیاران دلسوز ما، دهیاران توانمند و غیور ما که واسطه دولت و ملت هستند [تشویق حضار] در سراسر کشور بتوانند با خاطری آسوده
فعالیتهای خودشان را دو چندان کنند.
و من خوشحالم از اینکه میشنوم در همه جا خانم ها و بانوان عزیز ما [تشویق حضار] اگر مردها هم برای خانم ها کف بزنند اشکالی ندارد [تشویق حضار]. خانم ها، دختران، خواهران ، عزیزان ما، همه بدانید کشور نفع میبرد از اینکه خانم ها بیایند و بار مسئولیت را بر دوش بگیرند. اینها دخترهای خودمان هستند، عزیزان خودمان هستند. دانشگاه رفتهاند، تحصیل کردهاند، مهارت دارند، تجربه دارند. در همان صنعت قالی باقی که به آن اشاره کردم در روستای ما کار را فقط خانم ها انجام میدادند. اصلاً در کار قالی بافی مردی نبود همه خانم ها بودند [تشویق حضار]. در بسیاری از روستاها بار کشاورزی بر دوش خانواده است، بار زندگی بردوش خانمهاست و امروز ما باید شغل را به داخل خانه ها ببریم.
من این را در شورای عالی اشتغال تأکید کردم. این خیلی مهم است. یک وقت به خانم ها را میگوییم حتماً از خانه خارج شوید تا شغل پیدا کنید، بله، در بعضی از کارها چاره نیست، خانم ها باید از خانه خارج شده و به محل شغل بیایند اما خیلی از مشاغل هست که شغل را می-توانیم به داخل خانه ببریم و خانمها میتوانند کار را در خانه انجام دهند.
بنابراین ما باید بدانیم که عفت خانمهای ما، حجاب خانم های ما، تقوای خانم های ما، اخلاق خانم های ما هیچ منافاتی با کار و کوشش و تلاش ندارد و نخواهد داشت. خانم های ما خودشان پرچم دار عفاف، حجاب و اخلاقاند. ما باید بعضی از مشاغل را به درون خانه ببریم. به من اطلاع دادند که صندوق کار آفرینی ظرف سه سال گذشته پانصد میلیارد تومان برای مشاغل روستایی، تسهیلات در اختیار گذاشته که باید توان خود را در این زمینه بیشتر کند. ما یکی از قدمهایی که باید برداریم، دادن تسهیلات ارزان قیمت به روستاییان عزیز ماست. [تشویق حضار]
بانک مرکزی مکلف است برای همه وامهایی زیر صد میلیون تومانی که روستاییان دریافت کردهاند تسهیلات لازم برای بازپرداخت بدون جریمه دیرکرد دستور دهد و تمام بانکهای ما موظفاند این وظیفه را انجام داده و عمل کنند تا روستاییان بتوانند در مسیر توسعه و اشتغال کشور کار خود را به خوبی انجام دهند.
نکته دیگری که به همه استانداریها که در این هفته های اخیر ملاقات کردم تأکید کردم و گفتم در همه روستاها تلاش کنید مراکز ورزشی را برای جوان ها و همچنین مراکز مناسب را برای ورزش خانم ها به وجود بیاورید. اینها تشریفات نیست، ورزش در دنیای امروز اساس سلامت ماست، حفظ جامعه است، نشاط جامعه است، دو روستای کنار هم را به مسابقه ورزشی وادار کنید، بگذارید نشاط پیدا کنند. آموزش و پرورش به عنوان وظیفه بین روستاها در مسائل علمی مسابقه بگذارد، حرکت و نشاط در روستاها ایجاد کند. در قرائت قرآن بین روستاهای همجوار این مسابقه را برگزار کند. در ریاضیات این کار را کند. در شعر و ادبیات این کار را کند.
ما باید اقتصادمان را به یک رقابت آزاد و سالم دعوت کنیم. اقتصاد ما بدون رقابت سالم به جایی نمیرسد. علم بدون رقابت سالم به جایی نمیرسد روستاها برای رشد و پرورش خودشان با هم رقابت کنند. اشکال ندارد، رقابت سالم مفید است. اصلاً خداوند ما را اینگونه آفریده، ما همواره در حال رقابتیم. از صبح که پا میشویم در حال رقابتیم تا شب که برسد. رقابت سالم و رقابت درست واجب و لازم است.
حالا یک رقابت سالم بزرگ ملی در 29 اردیبهشت پیش روی همه ماست. [تشویق حضار] همه ما باید به این صحنه رقابت بیاییم. اساس مردم سالاری در رقابتهای سالم انتخاباتی است. همه چشم های دنیا و منطقه به 29 اردیبهشت ایران دوخته شده؛ منطقه امروز و دنیای امروز نقش ایران را به خوبی میداند. شما میبینید به بهانه اینکه در یک نقطه در سوریه سلاح شیمیایی استفاده شده، چه کسی استفاده کرده؟ چه بوده؟ نوع آن سلاح شیمیایی چگونه بوده؟ در انبار بوده؟ در انبار منفجر شده؟ زمین خوره؟ اصلاً هیچ چیز آن هنوز معلوم نیست. و تقاضایمان این است که یک هیئت بین المللی حقیقت یابد تشکیل شود. البته آدمهای مغرض در آن نباشد و باز ریاست آن را امریکایی ها به عهده نگیرند. کشورهای بی طرف بررسی کنند، ببینیم که این سلاح شیمیایی از کجا بوده؟ از کجا آوردهاند؟ چه کسی آورده؟ در مورد دولت سوریه که همین سازمان ملل دو سال پیش گفت همه جا را بازدید کردم و سلاحهای شیمیایی دولت سوریه جمع کردم و تمام شده. پس دولت سوریه علی القاعده طبق اعلام سازمان ملل سلاح شیمیایی ندارد، پس این سلاح شیمیایی از کجا آمد؟ از کدام مرز آمد؟ چگونه آمد؟ باید روشن شود. در مسئلهای که معلوم نیست از کجا بود؟ چگونه بود؟ امریکاییها به عنوان پلیس جهان عمل کردند، فکر میکنند پلیس جهاناند [شعار مرگ بر امریکا]
امریکایی ها که فکر میکنند رهبر دنیا هستند، فکر میکنند پلیس دنیا هستند، فکر میکنند قاضی دنیا هستند، خودشان نشستند و بریدند و دوختند. خودشان قضاوت کردند که چه کسی مقصر بود و از کجا بوده و منشأ آن چه بوده، خودشان هم وارد عمل شدند. نیمه شب با موشک به یک پایگاه هوایی در سوریه حمله کردند و عده ای مردم بی گناه را شهید کردند؛ به چه مناسبت؟ تجاوز به یک کشور مستقل به چه مناسبت؟ این آقایی که الان در امریکا حاکم شده یکی از ادعاهایش این بود که میخواهم با تروریست ها مبارزه کنم. شما می دانید همه تروریست های سوریه از این حمله امریکا جشن گرفتند و اظهار خوشحالی کردند. اگر راست میگفتید چرا در اولین اقدامتان به تروریست ها کمک کردید؟ چرا حامی آنها شدید؟ چرا علیه ارتش سوریه که امروز دارد با تروریست میجنگد، وارد عمل شدید؟
چرا موشکهای خودتان را از مدیترانه پرتاب کردید؟ با کدام قانون؟ با کدام مجوز؟ حتی از آن سازمان مللی که از نظر ما ایراد فراوانی هم دارد مجوز نگرفتند. حتی از کنگره خودشان که دارای ایرادات فراوانی است هم اجازه نگرفتند. تجاوزگرانه، وقیحانه، ظالمانه، بر خلاف همه اصول و حقوق بین الملل به کشور سوریه حمله کردند. این نشان میدهد که باید امروز بیش از گذشته بیدار باشم، بیش از گذشته باید متحد باشیم، آدمهایی که امروز در امریکا سر کار آمدند معلوم نیست چه خواب و خیالی را برای منطقه دیدهاند. ما باید هوشیارانه، عاقلانه، با برنامهریزی دربرابر احتمالات مختلف آماده تر و مهیاتر باشیم.
انتخابات خوب قدرت ایران است. انتخابات خوب قدرت ملی ماست. نیاییم به اسم انتخابات همدیگر را تخریب کنیم. مسلمان، پیرو پیغمبر، پیرو امام جواد، پیرو امیرالمؤمنین که هیچ وقت دروغ نمیگوید، پیرو پیامبر اسلام که تخریب نمیکند، چرا واقعیت ها را نمیگوییم؟ این امیدی که در دل رشد پیدا کرد و درخت باروری شده، چرا با امید مردم میجنگید؟ دنبال چه هستید؟ «و قل لعبادی یقولوا التی هی احسن». خدا به ما میگوید: بندگان من! مردم دنیا! همه آنهایی که مخلوق من هستید، در کلامتان سخن نیکو بگویید، سخن حسن بگویید، سخن احسن بگویید. نیکوترین، زیباترین کلمات و سخنان را بر زبان جاری کنید.
چطور میشود فردی خودش را ایرانی بداند، مسلمان بداند بعد سخن غلط، سخن دروغ و سخن ناروا بگوید؟ «یقولوا التی هی احسن»، با بهترین جملات و کلمات با مردم سخن بگوییم.
ما میخواهیم حماسه درست کنیم، ما که نمیخواهیم دعوا درست کنیم، ما که نمیخواهیم رو در روی هم بایستیم، ما میخواهیم رقابت سالم داشته باشیم. هر کسی که میخواهد به میدان بیاید، در انتخابات ریاست جمهوری، در شوراهای اسلامی، هر کجا، هر انتخاباتی از خودمان تعریف کنیم، از لیاقتهای خودمان بگوییم، از برنامههای خودمان بگویم، والله بالله با دروغ کسی به جایی نمیرسد، با تخریب کسی به جایی نمیرسد، با تهمت کسی به جایی نمیرسد، و بر فرض محال که برسد چه ارزش دارد؟ با نردبان دروغ روی پشت بام ظلم برود؟ با نردبان دروغ که آدم روی پشت بام عدل قرار نمیگیرد. چرا از نردبان دروغ استفاده کنیم؟ چرا تهمت بزنیم؟ قرآن به ما میگوید با صدای نیکو، زیبا و احسن با مردم صحبت کنیم.
بیاییم کشور را آباد کنیم، بیاییم روستاها را آباد کنیم. بیاییم تسهیلات به روستاها بدهیم. بیاییم در روستاها سرمایه گذاری کنیم. بیاییم روستاها را مرکز گردشگری قرار دهیم. بیاییم صنایع دستی را در روستاها ترویج کنیم. بیاییم کشاورزی را در روستاها به روز کنیم، بیائیم از آب به بهترین شکل استفاده کنیم. افتخار دولت یازدهم این است که با زمین کمتر در گندم خودکفا شد. [تشویق حضار]
ما اگر در کشاورزی موفق شدیم با زمین کمتر، با آب کمتر، با محصول بیشتر، با کاشت دقیق تر و با بذر بهتر و با برنامه ریزی صحیح تر آن وقت میتوانیم شاهد اقتصاد مقاومتی و ان شاء الله تولید ملی و اشتغال بالاتر در کشورمان باشیم.
بیست ونهم اردیبهشت روز تاریخی سال 96 و سالها پیش روست، روز قدر ملت ایران است، لیله القدر خیر من الف شهر، شب 29 اردیبهشت شب قدر ماست. چه کسی چه تصمیمی بگیرد و آن وقت صبح چه رأیی به صندوق بیاندازد. شب قدر است، خیر من الف شهر به اندازه همه زندگی ارزش دارد. خداوند به ما گفته منصفانه قضاوت کنیم. امسال را با پارسال، این سه سال را به سال پیش، این چهار سال را با چهار سال پیش، شیوة کار، درآمدهای مردم و زندگی مردم مقایسه کنیم.
ما امروز در یک شرایط حساس تاریخی قرار گرفتهایم. بدانید هم جمهوری و هم اسلامی، جمهوریت ما و اسلامیت ما در سایه انتخابات خوب خواهد بود. شرق و غرب ایران، تمام اقوام، تمام مذاهب، تمام روستاها، تمام شهرها، زن و مرد 29 اردیبهشت همه باید بیایند. حضور حداکثری، نگذارید کسی مردم را مأیوس کند، همه برویم پای صندوق رأی، صندوق معجزه خواهد کرد [تشویق حضار.]
من از شورای محترم نگهبان، وزارت محترم کشور، همه استانداران، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و همه مردم عزیز میخواهم تلاش کنیم برای یک انتخابات سالم رقابتی قانونی، همان که رهبری فرمود مُرّ قانون، دقت قانون و عین قانون را ان شاء الله اجرا کنیم؛ با اخلاقی که ان شاء الله با این انتخابات دشمنان را خیره و دوستانمان را خوشحال کنیم.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته