کد مطلب: 125803
یکشنبه 9 خرداد 1400 09:36
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
در این نشست اجماع نخبگان و نمایندگان حوزه موسیقی بر این بود که در تدوین این سند، جامعه موسیقی نقشی نداشته است. علاوه بر این، سند رویکردی منفی به موسیقی داشته و ملاکهای تفسیری برای مجریان عرصه موسیقی ارائه کرده است.
همچنین به مهمترین مسائل و چالشهای عرصه موسیقی مانند نسبت دولت و حاکمیت با موسیقی، ناهماهنگی میان دستگاههای متولی و ناظر بر موسیقی، حرمت و حلیت موسیقی و رابطه دولت با نهادهای صنفی موسیقیایی نپرداخته است. از اینرو در همان نشست مقرر شد، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری نمایندگان عرصه موسیقی سند جدیدی تدوین کند.
تیم پژوهشی مرکز نیز بر این اساس اقداماتی به شرح زیر انجام داد:.
- مصاحبه با ۲۸ نفر از ذینفعان موسیقی مانند صاحبنظران، آهنگسازان، ناشران، برگزارکنندگان کنسرتها و سایر اصناف و کسب نظر ایشان درباره مسائل موسیقی کشور.
- تدوین شش سند پشتیبان درباره مصرف موسیقی ایران، مسائل فقهی، وضعیت آموزش موسیقی در ایران، اقتصاد موسیقی و مطالعه مقایسهای اسناد و متون بالادستی در زمینه موسیقی
- تهیه یک سند در زمینه موسیقی که حاوی چهار راهبرد اصلی و بیست و یک اقدام است.
سندی که بر مبنای فعالیتهای فوق تدوین شد، در تاریخ نهم آذرماه ۱۳۹۴ جهت استحضار و اقدام به دفتر وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد. اکنون که پنج سال از تهیه این گزارشها میگذرد و به سالها و ماههای پایانی دولت دوازدهم نیز نزدیک میشویم، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری بنا دارد، اسناد پشتیبان پژوهشی را در قالب یک گزارش سیاستی، به صورت عمومی منتشر کند تا در معرض قضاوت و ارزیابی اصحاب فن و متخصصان قرار گیرد. امید است انتشار عمومی این گزارش آسیبشناسی، گامهای بعدی برای اصلاح و بهبود وضعیت موسیقی کشور را تسهیل و تشویق کند.
برای مطالعه و دریافت متن کامل این پیشنویس، روی لینک زیر کلیک کنید.