کد مطلب: 92177

چهارشنبه 18 اسفند 1395 05:21

سخنرانی در دیدار با جمعی از مردم و نخبگان فرهنگی و اجتماعی استان خراسان رضوی

تلاش دولت برای ایجاد آرامش و گشایش/ نمایش قدرت ملت به جهانیان در سایه آرامش/ کاهش تورم در سایه آرامش/ تحقق وعده رشد اقتصادی علی رغم کاهش قیمت نفت / قدرت اقتصادی ایران موجب امضای برجام از سوی 5+1/ اذعان دنیا به بی فایده بودن تحریم ملت ایران/ بی ثباتی اقتصادی عامل تحریم کشور/ گشایش اقتصادی در سایه آرامش و ثبات/ افزایش سرمایه‌های خارجی برای رونق/ اهمیت حل مسئله پی ام دی/ امید نداشتن کارشناسان به حل پی ام دی/ پیروزی فنی و سیاسی ایران/ استقبال کشورها برای ارتباط با ایران/ خوشحال نبودن برخی از گشایش‌ها در زندگی مردم/ بازی کردن برخی افراد در پازل تبلیغاتی دشمن/ ایجاد اختلاف برخی در داخل به پیروی از دشمن/ پیروی از سیره امام هشتم/ بیمه حاشیه نشین‌ها برای اولین بار در تاریخ کشور/ افزایش تخت‌های بیمارستانی/ تحقق بخش عمده وعده‌ها در مورد مشهد/ رویش و جهش اقتصادی در سیه گشایش/ افزایش سهم بهره برداری ایران از حوزه‌های مشترک با قطر/ خودکفایی در گازوئیل و نفت گاز/ انتظارات بیشتر در حوزه‌های سیاسی در حقوق ملت/ تلاش برای مقدی بیشتر زنان در مسئولیت ها/ ضرورت حضور بیشتر جوانان در مسئولیت‌های بالا

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین و صحبه المنتجبین
ولا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین ،
السلام علیک یا امین الله فی ارضه و حجته علی عباده، السلام علیک یا مولای یا علی ابن موسی الرضا المرتضی. اشهد انک جاهدت فی الله حق جهاده و عملت بکتابه و اتبعت سنن نبیه حتی دعاک الله علی جواره

بسیار خوشحالم که امشب شور خرداد 1392 مشهد و خراسان را یک بار دیگر دیدم و استماع کردم. حماسة 1392 را همه ملت ایران آفریدند، اما سهم خراسانی‌ها و مشهد مقدس ممتاز بود. در واقع شور و فریاد این سرزمین بود که کار را تمام کرد.
همه تلاش دولت یازدهم در طول سه سال و نیم گذشته یا کمی بیشتر برای ایجاد آرامش و گشایش بوده است. ما می‌خواستیم بازار و دانشگاه آرامش پیدا کند؛ فیلم سازان، هنرمندان، فرهنگیان و اندیشمندان آرامش پیدا کنند. تلاش ما بر این بود که مردم نگران خرید کالاهای مورد نیاز خود نباشند.
ما می‌خواستیم آرامش حاکم شود و مردم احساس نکنند که اگر امروز ارز خارجی را از بازار بخرند بهتر از فرداست. ما می‌خواستیم در جامعه شرایط و آرامشی ایجاد شود تا کار آفرینان با اطمینان به فردا
سرمایه‌گذاری کنند و نخبگان ما که از کشور رفته‌اند راه بازگشت به کشور را در پیش گیرند. ما می‌خواستیم شرایطی را به وجود بیاوریم که همة احزاب، گروه‌ها و جناح‌ها احساس کنند که در این کشور میدان فعالیت و رقابت به روی آنها باز و گشوده است.
بر مبنای آرامش توانستیم مردم را به کسب و کار، [رونق] بازار و فعالیت علمی و رشد و توسعه سیاسی دعوت کنیم. قدرت ملت در سایة این آرامش در برابر چشمان همه جهانیان پدیدار گشت. تحریم‌ها رفع نشده بود و مذاکرات ما هم به ثمر ننشسته بود و آغاز راه بود، ولی با اتکال به خداوند و امید به شما مردم غیور در روزهای آغاز به کار این دولت، به ملت ایران قول دادم که تا پایان سال 1392 تورم را به 35 درصد کاهش خواهیم داد. خدا توفیق داد و این رقم 34 درصد شد. سال 1393 به مردم وعده داده شد که تا پایان سال تورم به 25 درصد کاهش خواهد یافت و پایان 1393 تورم ما 15 درصد شد. به همین ترتیب در آغاز سال 1394 به مردم وعده دادیم که تورم ما به 12 درصد کاهش خواهد یافت و تا پایان دولت تورم را تک رقمی خواهیم کرد. چنین شد و در خرداد سال 1395 تورم تک رقمی شد و پس از سالیان دراز آرزوی مردم محقق شد و ما توانستیم جزو کشورهایی باشیم که تورم آنها یک رقمی است.
ما به مردم وعده دادیم که رشد منفی را کاهش خواهیم داد. در پایان سال 1391 رشد اقتصادی ما منهای 8/6 بوده و ما توانستیم این رشد منفی حدود هفت درصد را تا پایان سال 92 به رشد منهای دو درصد برسانیم؛ یعنی پنج پله پیشرفت کردیم. به مردم وعده دادیم در سال 1393 رشد مثبت خواهیم داشت و پایان سال 1393 رشد به اضافة 3 درصد و رشد مثبت را بعد از چند سال تجربه کردیم. سال 1394 که سال بسیار سختی بر ما گذشت و قیمت نفت از 12 دلار و 108 دلار حتی به زیر سی دلار هم تنزل کرد؛ یعنی قیمت نفت یک چهارم شد و همه کشورهای نفت خیز دنیا و صادر کنندة نفت دچار مشکل شدند. اما با همت، تلاش و حمایت شما مردم توانستیم روند کاهش تورم و رشد مثبت اقتصادی را حفظ کنیم.
دنیا چرا در برابر تلاش مصرانه ایران برای احقاق حق خود سر تسلیم فرود آورد؛ آقای ترامپ ظاهراً بی خبر مانده است که دنیا در شرایط فشار، تحریم و سختی‌ها رشد مثبت اقتصادی و کاهش تورم را آشکارا در ایران مشاهده کرد.
وقتی قدرت اقتصادی ما به رخ دنیا کشیده شد، حاضر شدند پای برجام را امضا کنند. وقتی دنیا ببیند که همه اتکای اقتصاد ما به صادرات نفت و واردات کالاست، چرا ما را تحریم و بر ما فشار وارد نکند؛ وقتی ببیند ما در یک سال بیش از 120 میلیارد دلار درآمد داریم که عمدة آن درآمد نفتی است و حدود 80 میلیارد دلار واردات داریم؛ چرا ما را تحریم اقتصادی نکند. اما زمانی که دنیا دید در شرایط تحریم توانستیم روی پای خود بایستیم؛ وقتی می‌گوییم رشد اقتصادی پنج یا هفت درصد معنایش این است که در کشاورزی، صنعت و خدمات رشد ما مثبت بوده است.
وقتی جهان دید که ما می‌توانیم با همت مردم تورم افسار گسیخته را مهار کنیم و تلاش ملت و دولت یازدهم را دید، فهمید تحریم بی فایده است.
اکنون ما باید قدرت اقتصادی خودمان را به جهانیان نشان دهیم و به آنان بفهمانیم که تحریم بی ثمر و بی اثر است، اما اگر تحریم می‌توانست بازار ما را به تلاطم بیندازد، وضع فرق می‌کرد؛ صبح مردم برای خرید کالایی می‌رفتند صاحب مغازه می‌گفت الان قیمت این است اگر بعد از ظهر بیایی قیمت فرق می‌کند. چرا جهان و قدرت‌ها در این شرایط ما را تحریم نکنند؟ ارزش پول ملی ما این ساعت با ساعت بعد متفاوت بود و در عرض یک روز قیمت ارز بالا و پایین می‌شد. بیش از دویست تومان قیمت ارز در کمتر از بیست و چهار ساعت افزایش پیدا می‌کرد، چرا ما را تحریم نکنند؟ ما در سایة آرامش و تلاش مردم به گشایش، توافق و تعامل رسیدیم.
تعامل با جهانیان در سایة تلاش شما مردم و راهنمایی‌ها و حمایت-های مقام معظم رهبری بود. اگر ما نمی‌توانستیم در جامعه، اقتصاد، بازار، ارز، قیمت کالا و ارزش پول ملی آرامش ایجاد کنیم موفق نمی‌شدیم به شرایطی برسیم که گشایش را تجربه کنیم.
ما در سایه این آرامش به گشایش رسیدیم و درهای حرکت مردم به سمت پیشرفت و راه تعامل با جهان در بخش اقتصاد به روی مردم ما گشوده شد.
الان آقای استاندار محترم اشاره کردند که در عرض سه سال جذب سرمایة خارجی نسبت به سال‌های قبل چگونه بود و در عرض یازده ماه جذب این سرمایه چگونه بوده است. سرمایه داخلی ما باعث شد که سرمایة خارجی بیاید. اگر مردم در داخل کشور سرمایه گذاری نکنند، خارجی سرمایه گذاری می‌کند؟ اگر رونق اقتصادی توسط ملت ما به وجود نیاید، خارجی برای ما دلسوزی می‌کند؟ آرامش برای ما گشایش آورد و امروز در شرایطی قرار گرفته‌ایم که توانستیم حرف حق این ملت را به کرسی بنشانیم.
شاید کسی باور نکند که حل موضوع پی ام دی یعنی چه. تمام فشارها،
تحریم‌ها و قطعنامه‌ها بر مبنای پی ام دی بود و معنایش این بود که ایران احتمالاً فعالیت نظامی هسته‌ای پشت پرده دارد. پروندة عظیمی را در آژانس بین المللی انرژی اتمی برای این موضوع تشکیل داده بودند و صدها سؤال و ابهام در این زمینه مطرح کرده بودند و می‌گفتند ایران باید پاسخ بدهد. دوستان کارشناس و متخصص ما می‌گفتند امکان ندارد که تا بیست سال دیگر هم به این سؤال‌ها پاسخ داه شود.
بهترین کارشناس‌های ما می‌گفتند اگر همه چیز حل شود، امکان ندارد موضوع پی ام دی حل شود و شما امیدوار نباشید. همه تلاش ما این بود که این پایه و اساس تحریم و ظلم به ملت را از پایه ویران کنیم و پایة آن پی ام دی بود.
وقتی آژانس اعلام کرد تمام مسائل گذشتة هسته‌ای ایران پایان یافته و ما هیچ سؤالی نسبت به گذشتة برنامة هسته‌ای ایران نداریم؛ این یعنی بزرگ‌ترین پیروزی فنی، حقوقی و سیاسی ایران در برابر جهان و آژانس بین المللی.
ما توانستیم با آرامش، حضور، نشاط و ارادة مردم به این گشایش برسیم. حرف‌هایی را نمی‌شود گفت، چون بعد خیلی مشکلات درست می‌شود. گوشه‌ای از آن را می‌گویم.
در یکی از سفرهای من به نیویورک بزرگ‌ترین قدرت جهان نوزده بار از من برای ملاقات تقاضا کرد. دیگر بقیة آن را نمی‌شود گفت که بعضی‌ها چه آرزوهایی در دل داشتند. این آرامش برای ما گشایش به وجود آورد.
البته ممکن است بعضی‌ها خوشحال نباشند. امیدوارم آن تعدادی که خوشحال نیستند خیلی خیلی کم باشد. مگر می‌شود کسی نسبت به گشایش برای زندگی ملت و کشورش خوشحال نباشد؟ بعضی‌ها ممکن است خوشحال نشوند یک هواپیمای نو بیاید یا اگر قرار دادی بزرگ یا کشوری بسته شود خوشحال نشوند. اگر ملت ما کاری انجام داده – این کارها که کار دولت یازدهم نیست بلکه کار ملت ایران است – و باعث ایجاد آرامش و گشایش شده، ما باید نگران شویم؟ مگر می‌شود صحنة تبلیغاتی‌ای که دشمنان ملت ایران در خارج به وجود آورده‌اند در داخل کشور افرادی باشند که بخواهند همان چارچوب سیاست تبلیغی را دنبال کنند، مگر شدنی است؟ عده‌ای در خارج می‌خواهند اختلاف افکنی کنند و در میان ملت شکاف ایجاد کنند، ما باید همان حرف‌ها را دنبال کنیم؟ ما یک کشور و ملت هستیم و یک رهبر و دولت داریم.
دشمنان اگر دنبال ایجاد اختلاف هستند، چرا بعضی باید در داخل آنها را دنبال کنند. دشمنان ما را متهم می‌کنند که اینها از دینی پیروی می-کنند که در آن شادی نیست و به دروغ این حرف را می‌زنند. اسلام دین نشاط، شادی، ارتباط، ملاطفت، مهربانی و عشق است.
امام هشتم هم طرفدار نشاط ملت ایران است. امام رئوف و بزرگوار ما و امامی که اگر عده‌ای آن زمان در مرو بودند نمی‌دانم چه کار می‌کردند؛ هر روزی که امام هشتم مأمون را می‌دید یک تظاهرات در خیابان مرو درست می‌کردند. امام هشتم راه زندگی و سیاست دینی و اسلامی را به ما یاد داده و سراسر زندگی‌اش تدبیر و امید است؛ چرا ما آن راه را دنبال نکنیم؟
ما باید امروز خودمان را برای یک جهش و رویش آماده کنیم. از آرامش به گشایش رسیدیم و امروز روز جهش برای رویش‌هاست و باید حرکت‌مان را تشدید کنیم.
من بسیار خوشحالم که امروز در کشور ایران تمام مردم و حاشیه نشین‌ها برای اولین بار در تاریخ ایران زیر پوشش بیمة درمانی قرارگرفته‌اند.
من امروز از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح بیمارستان بسیار خوب و مجهز امام رضا (ع) پرسیدم که کل تخت بیمارستانی در ایران از آغاز تا اول دولت ما چقدر بوده است؟ گفت بین 80 تا 90 هزار تخت. گفتم تا پایان این دولت چند تخت اضافه می-شود؟ گفت 21 هزار تخت بیمارستانی اضافه می‌شود. این افتخار ملت ایران است. مردم باید بتوانند در بیمارستانی مجهزتر و با پول و هزینة کمتر خدمات درمانی را دریافت کنند.
امروز وزیر نیرو در جلسة عصر اعلام کرد که قرار بود تا پایان امسال چهارده سد را در کشور آبگیری کنیم و بهره برداری آن آغاز شود. ولی بحمدالله تا امروز پانزده سد هم آبگیری و هم بهره برداری شده است. سد چهچهه که امروز بهره برداری شد پانزدهمین سد امسال در کشور بود.
من از آقای استاندار پرسیدم چه تعداد از وعده‌هایی که در مشهد داده‌ایم عملی شده است؟ گفت 50 درصد طرح‌ها و پروژه‌هایی که شما وعده داده بودید افتتاح شده و 50 درصد باقی مانده هم حدود 84 درصد پیشرفت دارد و اگر اعتبار مورد نیاز پرداخت شود تمام این پروژه‌ها تا پایان دولت یازدهم افتتاح خواهد شد.
ما امروز در سایة آرامش و گشایش وارد جهش اقتصادی شده‌ایم. امروز وزیر علوم در مراسم افتتاح دانشگاه فردوسی در بخش ورزش اعلام کرد که امسال در رشد علمی به رتبة اول جهانی رسیده‌ایم. این برای ملت ایران فخر است.
امروز در شرایطی هستیم که باید از حقوق مردم در بخش تجارت، اقتصاد و پیشرفت علمی حمایت کنیم. با این جهش‌ها، رویش‌هایی که انتظار داشتیم پیش روی ما قرار خواهد گرفت. ان شاء الله در هفته‌های آینده در پارس جنوبی برای اولین بار پروژه‌ای افتتاح خواهد شد؛ شما می‌دانید که کشور قطر پیش از این از مخزن مشترک دو کشور بیش از دو برابر ما برداشت می‌کرده، این حقوق ملت را که می‌گوییم یکی از آنها این است؛ و ما با افتتاح فازهایی که در هفته‌های پیش رو ان شاء الله انجام
می‌گیرد سه فاز است که از لحاظ مقدار گازی که می‌توانیم استخراج و تصفیه کنیم دوفاز است و عملاً شش فاز در هفته‌های آینده در پارس جنوبی افتتاح می‌شود. یعنی تولید گاز شیرین ما 150 میلیون متر مکعب در روز افزوده می‌شود.
می‌دانید در دولت یازدهم در نفت گاز و گازوئیل خودکفا شدیم و امروز گازوئیل را به جای وارد کردن صادر می‌کنیم. ان شاء الله در ماه-های اول سال آینده در زمینة بنزین هم به حول و قوة الهی خودکفا خواهیم شد و همة اینها در سایة تلاش و فعالیت ملت ایران است.
در دولت یازدهم در بعضی از زمینه‌ها آن چنان که می‌خواستیم به توفیق دست نیافتیم؛ نه آنچه بعضی‌ها می‌گویند در معیشت مردم و ... آن طوری که آنها فکر می‌کنند نیست.
اما در زمینة مسائل سیاسی جامعه، حقوق ملت و اجرای قانون اساسی انتظارات بیشتری داشتیم و باید تلاش‌های مان را در سایة کمک مردم دو چندان کنیم. منشور حقوق شهروندی آن طور که وعده داده شده بود تهیه، منتشر و به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که اجرا و عمل شود، اما هنوز راه زیادی در پیش داریم که منشور حقوق شهروندی را در زندگی اجتماعی‌مان در شهر، روستا، خیابان، دانشگاه و همة ادارات شاهد باشیم.
خیلی تلاش کردیم که زنان جامعه ما بتوانند مدیریت‌های عالی کشور را بر عهده گیرند و قدم‌هایی هم برای اولین بار برداشته شد. هیچ وقت سابقه نداشت که معاون وزیر نفت در پتروشیمی خانم باشد، ولی امروز یک خانم این مسئولیت را بر عهده گرفته است. هیچ وقت سابقه نداشت که در سازمان استاندارد خانمی مسئولیت را برعهده بگیرد و این سازمان بسیار پیچیده را به خوبی اداره کند و سابقه نداشت که خانمی سفارت ایران در خارج کشور را بر عهده بگیرد. اما در عین حال قبول دارم که در این زمینه گام‌های ما کوتاه بوده و گام‌های بلندتری باید برداریم.
نسبت به حضور جوان‌ها در مسئولیت‌های سطح بالا باید قدم‌های بلندتری برداریم. در دولت یازدهم در بسیاری از جلسات دولت به وزرا تأکید کردم که معاونین و مشاورین‌تان را از جوان‌های با استعداد و لایق بگذارید و البته در بعضی از زمینه‌ها جوان‌های با استعداد مسئولیت را بر عهده گرفتند ولی گام‌های ما در این زمینه کوتاه بوده و گام‌های بلندتری باید برداریم.
دولت ما بی نقص و اشکال نیست، اما در عین حال امید ما وافر است، با حمایت و حضور شما یک بار دیگر می‌خواهیم خراسان را به قامت 1392 ببینیم.
من تردید ندارم که همه ما با اتکال به خداوند، قدرت لایزال حق و وحدت و انسجام دست به دست هم خواهیم داد و از پیچ و خم‌های باقی مانده مثل پیچ و خم‌های گذشته به حول و قوة الهی عبور خواهیم کرد.
شاد، موفق و سربلند باشید.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته