روانشناسی اجتماعی چگونگی افکار، احساسات و رفتار افراد را تحت تأثیر حضور واقعی، فرضی و یا ضمنی دیگران بررسی میکند. در این نوشته سعی بر آن است که رفتار، اعمال و احساسات خاص منجر به انتخاب غذا از این دیدگاه بررسی شود.
مطابق با گزارشهای بینالمللی، تقریباً یکسوم غذای تولیدشده در سراسر جهان به هدر میرود. تحلیل رفتار مصرفکننده با رویکردی اقتصادی میتواند گام مؤثری در جهت شناخت ماهیت و مدیریت پایدار ضایعات غذایی در سطح خانوار باشد.
اگرچه بر پایه گزارشهای بینالمللی ادعا میشود تولید غذا با نرخ رشدی بیش از نرخ رشد جمعیت در طی سه دهه گذشته، جوابگوی نیاز جمعیت در سراسر جهان بوده و بهطور متوسط روزانه با تأمین 2700 کیلوکالری نیاز هر فرد به غذا را پاسخ میدهد، همچنان گرسنگی و سوءتغذیه به درجات مختلف و به شکلی پایدار باقی مانده است.
تغذیه پیشگیرانه بهعنوان بخشی از علم تغذیه عبارت است از پیشگیری از بیماریها یا به تعویقانداختن شیوع آنها و یا کاهش شدت بیماری و مشکلات مرتبط با آنها از طریق مدیریت تغذیهای. هدف اصلی تغذیه پیشگیرانه کمک به افراد برای داشتن زندگی طولانی و سالم است: یعنی رسیدن به پایان زندگی در سلامت کامل و یا حداقل در بهترین شرایط سلامتی ممکن بهواسطه تغذیه صحیح.