در این مقاله، یکی از چالشهای حوزۀ فضای سایبری یعنی رقابت بین نویسندگان بدافزارها و تحلیلگران سامانههای امنیتی با استفاده از نظریۀ بازی و براساس مدل گراف برای تحلیل مناقشات مدلسازی شده است.
بیکاری و فارغ التحصیلان دانشگاهی : علل و راهکارها
فارغالتحصیلان بیکار
یکی از مسائل امروز جامعه ایران، بیکاری دانشجویان دانشگاهها پس از فارغالتحصیلی است. در نگاه اول، ضعف بازار کار در ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان، پیوند ضعیف صنعت و دانشگاه و ضعف مهارتی دانشجویان از جمله عوامل بروز این بحران است. اما این موضوع ابعاد پیچیدهتری دارد که در این سخنرانی علمی به آن پرداخته میشود.
جهانی شدن اشاره به روندهای جاری و آتی در عرصههای اقتصادی، آکادمیک و ... دارد که در دنیای امروز قابل مشاهدهاند. در حالیکه بینالمللی شدن عبارتست از سیاستها و اقداماتی که نهادها، نظامهای آکادمیک و حتی افراد دنبال می کنند تا بتوانند در فرآیند جهانی شدن حضور داشته باشند.
فارسی زبان ملی و رسمی ایران و از مهمترین عناصر فرهنگی زندگی ایرانیان است. زبان و خط فارسی در عصر جدید با چند مسئلۀ عمده روبروست. رواج نیافتن بسیاری از واژههای نوساخته، پراکندگی رسمالخط، دشواریهای مربوط به گسترش زبان فارسی در جهان، و اُفت مهارتهای نگارشیِ ایرانیان ـبهویژه نسل جوانـ از مهمترین مسائل زبان فارسی امروز است. برای برطرف ساختن این مشکلات، چارههایی اندیشیده شده است که از جملۀ آنها تأسیس نهادهایی همچون «فرهنگستان زبان و ادب فارسی» و «بنیاد سعدی» و فعالیتهای تصمیمگیرندگان و پژوهندگان این نهادها است. گرچه چارهاندیشیها تاحدودی موجب رفع بعضی مشکلات شده است، اما پارهای ضعفها و کاستیها همچنان برجاست. سیاستگذاری کمک میکند کارهای صورتگرفته ارزیابی شود، ضعفها و مشکلات شناسایی و راهکارهای تازه و کارآمد برای برطرف ساختن آنها به سیاستگذاران عرضه شود. در این مقاله، چند راهکار سیاستی کلّی و ساده اما کلیدی برای بعضی از مشکلات زبان فارسی در حوزۀ واژهگزینی، گسترش زبان فارسی، مهارتهای نگارشی و دستور خط فارسی عرضه شده است.
گزارش سازمان ملل در کنفرانس تجارت و توسعه که در سال 2016 منتشر شد.
اولین همایش «ضرورت گفتگو در علوم انسانی: مطالعات میان رشتهای» در 25 و 26 آذرماه 1394 در دانشگاه خوارزمی برگزار شد. در افتتاحیه این همایش دکتر حسامالدینآشنا سرپرست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری از «ضرورت سیاستگذاری بر مبنای سیاستپژوهی بینرشتهای» سخن گفت. متن کامل سخنرانی دکتر آشنا در این همایش به شرح زیر است: