دکتر حسام الدین آشنا (استاد ارتباطات و رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری) با اشاره به تقطیع و تحریف صورت گرفته در قسمت ۳۳ مستند مه شکن، به این سوال پاسخ می دهد که الزامات مستندسازی درباره تاریخ معاصر جمهوری اسلامی ایران چیست و عدم رعایت این الزامات چه نتایجی دارد.
مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۶ به «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم سفارش انجام پروژه ای با موضوع «پژوهشی فقهی درباره حضور زنان در ورزشگاه» را داد. این پژوهش فقهی در فروردین ۱۳۹۷ به اتمام رسیده و به زودی منتشر می شود و به این سوال تقریباً چهل ساله پاسخ می دهد: «حضور زنان در ورزشگاه ها در کنار مردان، چه حکمی دارد؟». این گزارش، می تواند سرآغازی بر «مطالعات راهبردی فقهی» در حوزه سیاستگذاری عمومی باشد.
دومین قسمت از برنامه «جعبه سیاه» با هدف طرح مسائل سیاستی به زبان تصویر و بیانی ملموس منتشر می شود. در این قسمت دکتر امیر ناظمی استادیار مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به موضوع تعرض فیس بوک به حریم خصوصی کاربران و از دست رفتن اعتماد مردم به این سرزمین مجازی می پردازد.
مککینزی منتشر کرد:
امنیت سایبری: رکن اصلی سازمان دیجیتال
همزمان با دیجیتالی شدن تجارت و عملیات خودکارسازی شرکتها، خطرات سایبری نیز گسترش مییابند؛ مؤسسه مککینزی سال 2019 در مقالهای با عنوان «امنیت سایبری: رکن اصلی سازمان دیجیتال» (Cybersecurity: Linchpin of the digital enterprise) به تشریح نحوه و چگونگی حمایت سازمان امنیت سایبری از یک برنامه دیجیتال ایمن پرداخته است.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
تنوع و پویایی سیاستهای دولت در مسیر شکلگیری و تکامل صنایع راهبردی: صنعت توربینهای گازی در ایران
بسیاری از صاحبنظران بر نقش دولت و سیاستهای آن در شکلگیری و تکامل صنایع تولیدکننده محصولات و سامانههای پیچیده تأکید کردهاند. از طرفی، ایران در سالهای گذشته برای دستیابی به دانش و فناوریهای ساخت توربینهای گازی، بهعنوان یک محصول و سامانه پیچیده، تلاش زیادی کرده است و به نتایج قابل ملاحظهای نیز دست یافته است. صنعت توربینهای گازی یکی از صنایع راهبردی و دربرگیرنده فناوریها و محصولاتی است که در دامنه وسیعی از صنایع نظیر انرژی، نفت و گاز و دفاعی کاربرد دارند. این مقاله، با استفاده از رویکرد کیفی و استراتژی پژوهش مطالعه موردی، به مطالعه تنوع و پویاییهای سیاستهای دولت در راستای شکلگیری و تکامل این صنعت پرداخته است.
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
نقد و ارزیابی پیشنویس سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم
با توجه به ضرورت نقد و بررسی سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، قبل از تائید نهایی و ابلاغ توسط ریاست محترم جمهوری، نشست تخصصی با موضوع «نقد و ارزیابی پیشنویس سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم» در تاریخ دوشنبه 22 مهر 1398 در مرکز بررسیهای استراتژیک برگزار شد.
نوآوری در تولید و توزیع اطلاعات باعث تغییرات انقلابی در جامعه مدرن و ظهور پارادایم اقتصادی تکنولوژیکی جدید «اقتصاد دیجیتالی» میشود. اطلاعات به مهمترین منبع در اقتصاد دیجیتال تبدیل شده است، در حالی که اطلاعاتی که محصول جامعه هستند، از طریق شبکههای کامپیوتری، شکل جریانهای دیجیتالی به خود میگیرند، محدود به مرزهای ملی نمیشوند.
همزمان با معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس منتشر می شود:
وزارت آموزش و پرورش؛ اقدامات و دستاوردها
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری سال ۱۳۹۶ در گزارشی با عنوان «اقدامات و دستاوردهای دولت یازدهم - وزارت آموزش و پرورش» به تبیین فعالیتهای انجام گرفته در وزارتخانه آموزش و پرورش در دولت یازدهم پرداخته است.