شورای ملی ایرانیان آمریکا به ترامپ توصیه کرد:
گشایش حداکثری با ایران
شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) سال ۲۰۱۶، توصیههای سیاستی خود را در خصوص تعامل آمریکا با خاورمیانه و بالاخص ایران، با روی کار آمدن رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا (ترامپ) تحت عنوان «گشایش حداکثری با ایران؛ رئیس جمهور ترامپ چگونه میتواند امنیت منافع آمریکا در خاورمیانه را تأمین کند.» (Understanding maximizing the Opening with Iran; how president trump Can Secure American interests in the Middle East) منتشر کرده است.
مطالعهی سیر نوسانات روابط میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا، نشان میدهد که نقاط عطف این نوسانات بر تغییر کابینهها در ج.ا.ا منطبق بوده است. تغییر دولت در نظام سیاسی ج.ا.ا تجلی تسلط یک خرده گفتمان جدید – جایگزین خرده گفتمان پیشین- در سیاست خارجی این واحد سیاسی بوده است. جابه جایی خرده گفتمان عدالتگرای ارزشمحور، یک تغییر رادیکال بود که روابط طرفین را در تمامی ابعاد متاثر ساخت. چهره و تصویری که ایران در قالب این خرده گفتمان به محیط بیرونی ارائه داد، چهرهی واحدی سیاسی بود که نه تنها توزیع ارزشها در ساختارهای موجود را به رسمیت نمیشناسد، بلکه سازوکارهای موجود بینالمللی را از اساس بیاعتبار میداند و برای تغییر این ساختارهای ناعادلانه بسیار عملگرا و فعال است. دولت نهم این راهبرد و رهیافت را دیپلماسی تهاجمی نام نهاد. این بخشی از کتاب «دولت نهم و اتحادیه اروپا» است.
پیشبینیپذیری بازی نخبگان و تصمیمگیران سیاسی جمهوری اسلامی ایران میتواند یک تهدید علیه منافع حیاتی ایران اسلامی باشد. بنابراین تعویض قاعده و منطق بازی در رویارویی با یک قدرت جهانی یک ضرورت دفع تهدید است.
براساس گزارش شاخصهای عربی 2018
ایران در افکار عمومی جهان عرب
مرکز عربی پژوهشها و مطالعات سیاسی، مرکزی معتبر و فعال در زمینه پژوهشهای سیاستی و تحلیل وضعیت جهان اسلام است که مرکز اصلی فعالیت آن در دوحه قطر است و دو دفتر فعال نیز در لبنان و تونس دارد. این مرکز بهصورت مستمر انتشاراتی شامل 5 نشریه تخصصی، انتشار کتابهای تخصصی و اوراق سیاستی را در دستور کار دارد و هر ساله دستکم پنج همایش سالانه و دهها نشست تخصصی را برگزار مینماید.
گزارش دستاوردها و چالشهای وزارت امور خارجه در دولت یازدهم
۲۳ ماه مذاکره
دولت یازدهم در شرایطی فعالیت خود را آغاز نمود که پرونده هستهای به عنوان مهم ترین چالش سیاست خارجی در سالهای گذشته، شرایط دشواری را برای کشور ایجاد کرده و جامعه نسبت به نتایج و دستاوردهای مذاکرات با شیوه های گذشته دچار تردید شده بود. اوج این حساسیت را در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ شاهد بودیم که همه نامزدها در مناظرات انتخاباتی، روی این موضوع تمرکز و اولویت خود را در صورت پیروزی، به نتیجه رساندن این مشکل اعلام نمودند.
شهرهای جهانی و دیپلماسی شهری
پایان جغرافیا
جهانیشدن با توجه به تقویت فرایندهای افقی و حکمرانی چندلایه و چندسطحی، موجب نقشآفرینی فزایندۀ حکومتهای محلی در عرصۀ سیاست خارجی در چارچوب پارادیپلماسی شدهاست. در این رهگذر، دیپلماسی شهری از آن لحاظ نمونهای موفق از پارادیپلماسی محسوب میشود که موجب همافزایی و همتکمیلی کارکردهای حکومتهای محلی و مرکزی در چارچوب تمرکززدایی، در عین هماهنگی و همکاری متقابل براساس توزیع قانونی مسئولیتها شدهاست.
سیاستگذاری داده باز حاکمیتی، مفهوم و رویکرد جدیدی است که بهدنبال بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی در عرصه سیاستگذاری است.