بررسیها
در ابتدای هفته جاری دولت اعلام کرد که مدارس در مناطق کمخطر کشور از 27 اردیبهشتماه بازگشایی خواهند شد. شاید این تصمیم کمی عجیب به نظر رسد چرا که ستاد کرونا از ابتدا اعلام کرده بود که مدارس و دانشگاهها آخرین مکانهایی هستند که بازگشایی خواهند شد. جامعه پزشکی به این تصمیم خوشبین نیست و برخی از مردم به خاطر نگرانیهای ناشی از بیماری آمادگی روانی لازم برای فرستادن دانشآموزان خود به مدرسه را ندارند. اما بهرغم این مخالفتها موافقان بازگشایی مدارس استدلالهای در خور توجهی در تأیید موضع خود دارند.
فایننشیال تایمز منتشر کرد:
معضل بازگشایی مدارس
مسأله بازگشایی مدارس، یکی از بزرگترین و پیچیدهترین تصمیماتی است که دولتها بهموازات کاهش تعطیلیها با آن مواجه شدهاند.
راهنمایی برای تدوین طرح درس کلاسی در آموزش از راه دور
تفکیک و بازسازی سه مرحله یادگیری خارج از کلاس درس
در این یادداشت کوتاه تلاش شده است طرحواره یاددهی-یادگیری برای این منظور صورتبندی و پیشنهاد شود. این طرحواره پیشنهادی که با استفاده از امکانات شبکه اجتماعی در پیامرسانها قابلاجراست، میتواند حدی از تعامل و جریان بازخورد را بین دانشآموزان و معلم ایجاد نماید؛ زیرا همانگونه که گفته شد، عنصر اصلی یادگیری جمعی که در کلاس درس رخ میدهد، همین تعامل و روابط است. این طرحواره یاددهی-یادگیری کاملاً انعطافپذیر بوده و میتواند در دروس مختلف و پایههای مختلف مورداستفاده قرار گیرد.
بیماری کرونا فارغ از جنبۀ بالینیاش دارای ابعاد انسانی و اجتماعی بوده و گسترۀ وسیعی از فعالیتهای بشری را مختل ساخته است. به همین دلیل، بسیاری از صاحبنظران، دولتها را برای ایفای مسئولیت خود و پیشگیری از گسترش بحران فراخواندند. در این میان، جورجو آگامبن، فیلسوف ایتالیایی به مخالفت با این امر پرداخت و وضع موجود را بهانهای برای اقتدار دولتی دانست که در همدستی با دانش پزشکی میخواهد نفوذ و کنترل خود را بر زندگی مردم گسترش دهد. مقالۀ حاضر به دنبال آن است تا بحران کرونا را از منظر فلسفۀ آگامبن و با رویکرد علوم انسانی سلامت مورد بررسی قرار دهد.
نظام سلامت ایران نهتنها از قاعده کلی آلوده شدن به فساد مستثنی نیست، بلکه در چند دهه اخیر بهصورت سیستماتیک و بافتمند با فساد مواجه بوده است.
لغو غیرقانونی قرارداد حق پخش به بهانه تحریم های آمریکا
لزوم پیگرد حقوقی بین المللی اقدام نامشروع کنفدراسیون فوتبال آسیا
کنفدراسیون فوتبال آسیا و آژانس تجاری آن، از کدامین تحریمهای بینالمللی علیه ایران سخن میگوید و اگر منظور تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا است، تبعیت کنفدراسیون آسیا و آژانس تجاری این کنفدراسیون از این تحریمها چه مبنای حقوقی دارد و یا بهعبارتدیگر این اقدام به لحاظ حقوق بینالملل ورزش چه وضعیتی داشته و در مقابل چه راهکاری حقوقی بینالمللی را میتوان در این خصوص اتخاذ نمود.
نقدی بر سخنرانی دکتر علی جنادله با عنوان «تحولات خانواده در جوامع غربی»
کدام خانواده؟ کدام سیاست؟
در سخنرانی دکتر جنادله، بر مبنای تحقیقات جزئی، گزارههای بسیار کلان استنتاج شدهاست. به تعبیر دیگر، از چند مورد تحقیق راجع به رابطه نرخ باروری و توسعه اقتصادی یا رابطه نرخ باروری و تحصیلاتِ زنان، بههیچوجه نمیتوان نتیجه گرفت که روندهای کلانِ تغییرِ ساختار خانواده در غرب تغییر کرده یا تغییر خواهد کرد.
بررسی جامعهشناختی خودکشی مسئولان در کره جنوبی
چرا چشمبادامیها خودکشی میکنند؟
چرا خودکشی مقامات در این کره جنوبی امری شایع است؟ چه چیزی باعث میشود که مسئولانی که دچار لغزش میشوند درنهایت تصمیم به پایان زندگی خود بگیرند؟ شاید بتوان پاسخ این سؤال را در مطالعات جامعهشناختی امیل دورکیم در باب خودکشی و فلسفه کنفوسیوس یافت.
مروری بر توصیههای یونیسف
کودکان آنلاین در قرنطینه پاندمی کرونا
ظهور پاندمی کووید 19 سبب افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در میان همه گروههای سنی از جمله کودکان شده است، این وضعیت در شرایطی رخ داده است که همه کودکان دانش و مهارت لازم برای حفظ امنیت خود در اینترنت را ندارند و به گفته یونیسف میلیونها کودک در معرض خطر آنلاین (online risk) قرار گرفتهاند.
سرکوب اعتراضات و تبعیض و خشونت نژادی سیستماتیک در آمریکا
دولت آمریکا و نقض حقوق داخلی و بینالمللی معترضین
مقاله پیش رو درصدد است ضمن اشاراتی بر خشونت و تبعیض نژادی سیستماتیک علیه سیاهپوستان آمریکا، وضعیت سرکوب اعتراضات تبعیض نژادی مردم امریکا توسط دولت این کشور را از منظر حقوق شهروندی و قوانین داخلی و نیز حقوق بینالملل، تبیین نماید.
الگوی اجتماعی بی خانمان ها در مالزی را می توان از جنبه های جمعیت شناختی ، اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی - اجتماعی مشاهده کرد. از نظر جمعیتی ، بی خانمانی در مالزی بیشتر در بین مردان دیده می شود. با این حال ، تعداد زنان بی خانمان افزایش یافته است.