مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر کرد:
ارزیابی لایحه شفافیت
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری تیرماه 98 در مقالهای با عنوان «ارزیابی لایحه شفافیت» به ارزیابی لایحه تقدیمی دولت دوازدهم به مجلس در این زمینه پرداخته است. این مقاله توسط محدثه جلیلی (کارشناس مرکز بررسیهای استراتژیک) و مهدی فلاحیان (مسئول حقوقی اندیشکده شفافیت برای ایران) به نگارش درآمده است.
برای اولینبار منتشر میشود:
همبستگی ملی؟!
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در اسفندماه سال ۹۷، بخش مقدمه و نتیجهگیری گزارش تحلیل و ارزیابی فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فجر ۹۷ با عنوان «سیمای سیمرغ» را منتشر کرد. هدف این پژوهش فهم و ارزیابی «تصویری» بود که فیلمهای بخش «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» از «ایران» بازنمودهاند. همزمان با اکران ۵ فیلم از فیلمهای جشنواره ۹۷ یعنی «شبی که ماه کامل شد»، «سرخپوست»، «زهرمار»، «متری شیش و نیم» و «تختی»، نقد جداگانه هر فیلم برای اولینبار منتشر میشود.
بانک جهانی منتشر کرد:
گزارش توسعه جهانی ۲۰۱۷؛ درباره حکمرانی و قانون
مواجهه با چالشهایی که امروزه کشورهای درحالتوسعه با آنها روبه رو هستند، مستلزم بازاندیشی در مورد فرآیندهایی است که بازیگران دولتی و غیردولتی از طریق آنها برای طراحی و اجرای سیاستها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. از اینرو بانک جهانی در گزارشی با عنوان «گزارش توسعه جهانی 2017؛ درباره حکمرانی و قانون» (World Development Report; Governance and the Law) به بررسی این چالشها پرداخته است.
المانیتور منتشر کرد:
چرایی شکست اقدامات در کاهش آسیبهای ناشی از سیل
المانیتور سال ۲۰۱۹ در مقاله «چرایی شکست اقدامات در کاهش آسیبهای ناشی از سیل» به تحلیل نحوه مدیریت مواجهه با سیلهای اخیر در ایران پرداخته است. مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با هدف آگاهی یافتن از موضوعات مدنظر اندیشکدهها، مؤسسات مطالعات راهبردی و رسانهها در جهان اقدام به ترجمه متون میکند و بدیهی است محتوای آن لزوما مورد تایید مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری نیست.
همزمان با بررسی لایحه شفافیت در هیئت وزیران منتشر میشود:
پیشنویس لایحه شفافیت
همزمان با بررسی لایحه شفافیت در هیئت وزیران، پیشنویس لایحه شفافیت توسط مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری منتشر میشود.
سالانه میلیونها نفر متأثر از خطر سیلاند. آمارها نشان میدهد که سیلاب در ۵ دهه اخیر نیمی از کل خسارات ناشی از بلایای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است. تحقیقات نشان دهنده افزایش دفعات وقوع و بزرگی سیل در دهههای اخیر است.
علیاصغر فیرزوجائیان (استادیار بررسی مسائل اجتماعی دانشگاه مازندران ) و وحید جانمحمدی لرگانی (کارشناس ارشد جامعه شناسی از دانشگاه مازندران) در مقالهای با عنوان «خدمت نظام وظیفه: فرصتی اجتماعی» به پیامدهای فردی و اجتماعی خدمت سربازی پرداختهاند. این مقاله در شماره ۲۹ فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی ویژه زمستان ۱۳۹۷ به چاپ رسیده است.
محمد نوروزی (دکترای مدیریت قراردادهای بینالمللی نفت و گاز و عضو مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع) و محمد جوادی (دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی با تخصص منابع انسانی، دانشگاه امام صادق ع) در شماره ۲۸ فصلنامه مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی مقاله «مفهوم و ابعاد انگیزانندههای مهاجرت داوطلبانۀ متخصصان صنعت نفت با تأکید بر نقش و کارکردهای مدیریت منابع انسانی: رویکردی سیاستی» به چاپ رساندهاند.