مسئلهشناسی راهبردی توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد
رشد بیرویه کانونهای شهری
گزارش حاضر بازتاب چالشهای توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد است که توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و با همکاری «اتاق فکر استان کهگیلویه و بویراحمد»، نخبگان دانشگاهی، مدیران ذیربط در دستگاههای اجرایی استان، نمایندگان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی، فعالان مدنی و نمایندگان سازمانهای مردمنهاد استان تهیه شده است. این گزارش حاصل نشستی است که در روزهای 28 و 29 تیر 1395 در دانشگاه یاسوج برگزار شده است.
مسئلهشناسی راهبردی توسعه در استان لرستان
استان بیکاری
از لحاظ ساختاری، نوشتار حاضر در سه حوزه سیاستی تنظیم شده است که توصیفها و تبیینهایی که از هر حوزه میشود، از نظر تحلیلی به حوزههای دیگر نیز کمک میکند:
1- حوزه سیاست اقتصادی، صنعتی و گردشگری
2- حوزه سیاست محیطزیست، آب و کشاورزی
3- حوزه سیاست اجتماعی و فرهنگی
در انتهای گزارش نیز، به جمعبندی و نتیجهگیری از مسائل استان در سه حوزه نامبرده پرداخته میشود.
1- حوزه سیاست اقتصادی، صنعتی و گردشگری
2- حوزه سیاست محیطزیست، آب و کشاورزی
3- حوزه سیاست اجتماعی و فرهنگی
در انتهای گزارش نیز، به جمعبندی و نتیجهگیری از مسائل استان در سه حوزه نامبرده پرداخته میشود.
مسألهشناسی راهبردی توسعه در استان اردبیل
ضرورت تغییر نگرش برنامههای توسعه از رویکرد ملی به رویکرد منطقهای
گزارش حاضر که بازتاب چالشهای توسعه در استان اردبیل است، توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و با بهرهگیری از گزارشهای ارسالی از سوی «اتاق فکر استان اردبیل» تهیه و تدوینشده است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل دادههای اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخصهای استان، گزارشهای سازمانی و تحلیل رسانههای محلی استفاده شده است.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
روند سیاستگذاری توسعه و توازن منطقهای در برنامههای توسعه ایران
بررسی تعادل و توازن بین مناطق یکی از مباحث اساسی در حوزه سیاستگذاری منطقهای است. در این مقاله سعی شده است که، پس از آسیبشناسی برنامههای توسعه کشور در خصوص سیاستگذاری توسعه و توازن منطقهای، با استفاده از شاخص ویلیامسون، نابرابری بین مناطق در دولتهای اصلاحات، عدالتخواه و اعتدالگرا بررسی شود.
فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات راهبردی سیاستگذاری عمومی» منتشر کرد:
مفهومپردازی حکمرانی مسئولانه مبتنی بر فناوری اطلاعات در جهت نیل به الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت
اداره امور عمومی، از دیرباز، در شمار دغدغههای اصلی جوامع گوناگون بوده است. این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش است که به حکمرانی مسئولانه مبتنی بر فناوری اطلاعات، با توجه به رهنمودهای ناظر بر خطمشی الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، چگونه توجه میشود؟ رویکرد پژوهش استقرایی و نحوه انجام آن کیفی است و بر اساس نظریهپردازی دادهبنیاد (رویش نظریهها)، ابعاد قابل توجه در این رابطه استخراج و الگوی حکمرانی مسئولانه به مثابه مبتنی بر فناوری اطلاعات بر اساس مدل پارادایم ارائه شده است.
گزارش حاضر که بازتاب چالشهای توسعه در استان همدان است، توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با همکاری «اتاق فکر استان همدان» تهیه و تدوینشده است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل دادههای اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخصهای استان، گزارشهای سازمانی و تحلیل رسانههای محلی استفاده شده است.
مسألهشناسی راهبردی توسعه در استان البرز
پدیده نزدیکی به پایتخت
گزارش حاضر که بازتاب چالشهای توسعه در استان البرز است، توسط کارشناسان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری «اتاق فکر استان البرز» تهیه و تدوینشده است. گزارش، حاصل نتایج سه نشست تخصصی با موضوع «آب، محیطزیست و کشاورزی»، «اقتصاد، صنعت و گردشگری»، و «اجتماعی-فرهنگی» با حضور 50 نفر از نخبگان دانشگاهی، مدیران ذیربط در دستگاههای اجرایی استان، نمایندگان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی، فعالان مدنی و نمایندگان سازمانهای مردمنهاد استان در روزهای 9 و 10 آبان ماه 1395 در دانشگاه خوارزمی کرج است. در تهیه این گزارش علاوه بر آرای نخبگان از تحلیل دادههای اسنادی، مانند سند آمایش سرزمین استان، گزارش رصد شاخصهای استان، گزارشهای سازمانی، مصاحبه با ذینفعان حوزههای مذکور و تحلیل رسانههای محلی استفاده شده است.
مسئلهشناسی راهبردی توسعه در استان قزوین
بحران سرمایه اجتماعی در استان قزوین
مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با همکاری «اتاق فکر استان قزوین» طی چهار نشست تخصصی که در روزهای 13 و 14 شهریورماه 1395 در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، به بررسی چالشهای توسعه در استان قزوین پرداخت. گزارش حاضر بر اساس مباحثات این جلسه تدوین شده است.