مجموعه حاضر که در معرض دید دردآگاهان هنر و معماری است، مجموعهای از اصول، شاخصها و مؤلفههای عملیاتی در زمینه معماری و شهرسازی اسلامی است که براساس نگرش تمدنی و با شیوه اجتهادی تشیع از متون معتبر دینی استخراج و تنظیم شده است.
این مطالعه اولین و ضروریترین گام در راستای انجام رصد در مهندسی فرهنگی و در بستر فرهنگ و فناوری و موضوع اینترنت است. به طور خلاصه میتوان گفت که این مطالعه به دنبال این است که با کمک روشهایی چون فراتلفیق، مستندسازی و مدیریت دانش کلیه اقدامات، سیاستها و پژوهشهای انجام شده در موضوع اینترنت را جمعآوری کرده و پس از بررس ی این حوزهها و استخراج ارتباطات میان آنها، تحلیلی معنادار از وضعیت موجود و آنالیز شکاف میان سیاستها، استراتژیها و اقدامات موجود انجام دهد.
با توجه به کاربردهای رو به رشد و وسیع فناوری پلاسما در صنایع، این کتاب به بررسی و مطالعات میدانی بر روی فناوری پلاسما و کاربردهای آن در صنایع مختلف، اعم از نظامی و غیر نظامی، پرداخته و ضمن تحلیل نیازهای رو به رشد صنایع کشور و پیشرفتهای منطقهای و جهانی، نقشه راه برای استفاده از این فناوری در برنامه توسعهای کشور را ترسیم مینماید.
در اقتصاد متعارف هدف و فلسفه توجه به رضایت مشتری در شرایط مازاد عرضه، غلبه بر رقبا در جلب مشتری و کسب سود بیشتر برای عرضه کننده است . این هدف با مبانی اسلامی و اهداف الهی از جلب رضایت مشتری که کسب رضای خالق متعالی است، تفاوت مبنایی پیدا میکند. افزون بر این در آموزههای اسلامی مفهومی بالاتر از رضایت، به عنوان تکریم مطرح است که در صورت تحقق خارجی، دربردارنده رضایت مورد نظر در دیدگاه الهی خواهد بود. این بخشی از کتاب «شاخص تکریم مشتری» است که توسط مرکز بررسیهای استراتژیک در دولت دهم منتشر شده است.
یکی از شاخصهای بازار اسلامی، تسهیل در مبادلات است؛ به طوری که هر چه مبادلات در بازار آسانتر انجام شود، از دیدگاه اسلام ، مطلوبتر است ؛ زیرا اسلام ، دینی آسان ، و بنای آن بر سهولت و عدم سختگیری است. سهولت و سختگیری نکردن در دین اسلام ، تنها مختص به عبادات نیست بلکه مربوط به مبادلات نیز می شود. این بخشی از کتاب «شاخصهای ارزیابی تسهیل مبادلات در بازار اسلامی» که توسط مرکز بررسیهای استراتژیک در دولت دهم منتشر شدهاست.
اساساً تحقق یافتن جامعه یا شکلگیری زندگی اجتماعی بدون نظم و انضباط اجتماعی ممکن نمیشود؛ زیرا جامعه در حقیقت همان نظم است؛ چون جامعه یعنی مجموعهای از افرادی که به صورت نظاممند در کنار هم دیگر زندگی میکنند. با توجه به این که مبنای نظم بخشی جامعه اسلامی، دین است، در نتیجه باید تلاش کرد که شاخص های منطق نظم و انضباط اسلامی از متون دین استخراج شود تا مشخص شود که آیا جامعه بر مبنای منطق نظم بخشی اسلام سامان یافته است یا نه. به عبارت دیگر، این تحقیق درصدد بررسی جامعه نظاممند و منضبط از نظر اسلام است.
در کتاب پیش رو، هدف، تبیین مفهوم اسراف، کشف معیارهای فقهی آن، و استخراج شاخصهایی بر اساس آن معیارها با روش اجتهادی است، تا بتواند اسراف را در جامعه شناسایی، و برای حذف یا به حداقل رساندن آن برنامهریزی و سیاست گذاری کند. این بخشی از کتاب «معیارها و شاخصهای اسراف» است.
هدف اصلی این کتاب، مطالعه تطبیقی سیاستهای کنترل رشد جمعیت کلان شهرها و بازتوزیع جمعیت در کشورهای منتخب آسیا و اقیانوسیه است و همچنین درصدد است که از خلال مقایسات بین المللی و نظرات کارشناسان و صاحب نظران کشور، پیشنهادات سیاستی در باره بازتوزیع جمعیت و مهاجرت داخلی تهیه شود و موانع و محدودیتهای سیاستها و نیز اولویتبندی سیاستها در این زمینه شناسایی گردد.